Това са прости, ясни и доказани решения за красота, които ще помогнат във всяка ситуация, затова не случайно се смятат за класически. Нека поговорим за тях по-подробно

Класическият грим е този, на който винаги можете да разчитате: той е изпитан във времето, универсален и добър за това. В нашия материал ще говорим за характеристиките на класическия грим, за това как дневната му версия се различава от вечерната и какви техники се използват за създаването му.

какво е класически грим?

Класиките в грима са акценти, които ви позволяват да доближите лицето си до общоприетите идеали за красота.

Класическите техники за грим отварят погледа, визуално уголемяват очите, придават на веждите изящна извивка, придават скулптурно изражение на скулите и правят устните по-плътни и чувствени.

Има някои елементи на грима, които безусловно принадлежат към класиката:

1Черни графични стрелки. Създават атрактивен ефект на "котешки" поглед, визуално "разтягат" очите, доближавайки формата им до бадемовата (това се счита за еталон).2Очертание. Помага за привличане на вниманието към очите, като ги прави по-дефинирани. Погледът от това става не просто изразителен, но пронизващ, „говорещ“.3Опушени очи. Това е класически вечерен грим, който има и своите безспорни предимства.По-специално, „опушено“ с градиентен ефект, тоест преход на цветовете от по-тъмни във външните ъгли на очите към по-светли във вътрешните, осигурява 3D ефект на грима и дълбочина на погледа.4Фокусирайте се върху гънката. Тази техника, някога трик на професионални гримьори, сега е класическо решение за красота, познато на всяко момиче, което някога се е опитвало да увеличи очите си с грим.5Червени устни. Тъй като именно в този цвят акцентът върху устните "работи" най-добре, червеното червило се счита за класика и понякога се използва дори в дневния грим.

Класически дневен грим

В ежедневния грим можете да използвате такива класически трикове като стрелки, контурни щрихи и акцент върху гънката (следвайте инструкциите на снимката). При изпълнението на тези елементи се предпочитат неутрални, спокойни нюанси, които ще осигурят най-естествения резултат.

© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree

В същото време равномерният тен на кожата, добре очертаните вежди (смята се, че те определят изражението на лицето, неговия „характер“), както и свежият руж са важни в дневния грим.

Класически вечерен грим

Подготвяйки се за вечерта, можете да добавите интензивност към вашия грим по отношение на цвета. В опушените очи можете да използвате наситени тъмни нюанси, като графит, черен, черен шоколад. Направете черните стрелки по-дълги и по-широки - с една дума, по-„почистващи“. Когато създавате мъгла, потъмнете гънката повече, за да получите още по-изразителен резултат. Можете да комбинирате няколко елемента - например стрелки и "опушени" , за да получите ефекта на котешко око. Или добавете щрих на контура с молив-kajal към мъглата.

© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree

Вярно е, че трябва да запомните, че във вечерния класически грим се опитват да използват не твърде екстравагантни нюанси. Най-често се използват най-разнообразните цветове, които лесно се комбинират с други.

Вместо да акцентирате върху очите, можете да направите ярък грим на устните. Използвайте червено червило. Между другото, лесно е да го допълните с други класически елементи на грима като черни графични стрелки или контур на очите.

Класически булчински грим

Сватбената класика е нежен грим, който подчертава естествената красота на булката и я прави романтична. Меките цветове работят най-добре за тази задача. В грима на очите, рисуването на стрелки или опушените очи, сватбените гримьори използват предимно сенки от кафявата гама. Те се допълват от прасковено и пастелно розово, които служат като "фонови" цветове и се разпределят по цялата повърхност на клепачите.

© imaxtree© imaxtree© imaxtree

В грима на булката е важен ефектът на свежест, който подчертава красотата и младостта на момичето. Затова задължително използвайте руж, хайлайтър (нанася се както върху скулите, така и във вътрешните ъгли на очите, за да направи погледа по-отворен) и тониран балсам за устни – отново розов или прасковен.

Класически грим за очи стъпка по стъпка

За да направите сами класически грим, следвайте последователността.

1Изравнете тена на кожата си, като първо използвате грунд за лице. Нанесете леко руж върху ябълките на бузите си. Разбъркайте ги така, че върху кожата да остане полупрозрачен слой от продукта.2След като разнесете основата, нанесете върху клепачите неутрален нюанс на сенките - например бежов. След това „поставете“ по-тъмен цвят в гънката на клепача.Подходящи варианти са графитено и медно кафяво. Подчертайте околоочния контур със същия цвят. Извършете засенчване, така че всички използвани нюанси плавно да преливат един в друг. Ясните линии в грима не трябва да остават. Накрая лакирайте миглите със спирала.3Нанесете или прозрачен балсам за устни, или естествен нюанс върху устните си.

За класически грим ли сте или за по-нестандартни решения за красота? Напишете коментар.

Категория: