Визията на кукла е женственост на квадрат: големи очи, дълги пухкави мигли, сладък руж и ярки устни. Казваме ви как да създадете такъв грим

Ако не знаете какъв грим да изберете за празнично парти, опитайте да направите грим за кукла. Нека ви кажем какво представлява, какви са принципите на неговото създаване и кои опции са по-подходящи за блондинки и кои за брюнетки.

Какво е грим за кукли?

Куклите често въплъщават различни идеали за красота: същата Барби е дългокрака блондинка с гъста лъскава коса, големи, широко отворени очи и лъчезарна усмивка. Изглежда, че няма никакви недостатъци. Искаш ли да станеш като нея? Опитайте грим за кукла.

Основното при създаването на такъв грим е преувеличаването на всички функции. Очите, устните и скулите трябва да станат по-ярки и изразителни.
  • В резултат изображението е гротескно, но това има своя чар. Не всеки е готов да добави куклени елементи към ежедневния грим, но дори скромните жени могат да изберат такова изображение за празнично парти.
  • Особеността на грима за кукли е, че не изисква умереност. Можете безопасно да направите два акцента наведнъж - както върху очите, така и върху устните. Плюс хайлайтър и руж – всичко ще си е на мястото. Разрешено е използването на всякакви цветове и текстури от най-ярките палитри: матов неон, искрящ блясък, седефени преливания.

Гримирайте се като кукла: инструкции стъпка по стъпка

1Започнете със създаване на тон.Гримът за кукли обикновено се прави за партита, така че тонът трябва да е устойчив, което означава, че не можете без грунд. Тогава изберете надеждна фондация като All Nighter на Urban Decay. Когато нанасяте, използвайте техниката на пръчка, която ви позволява да създадете по-плътно покритие.2Правилни черти на лицето: подчертайте скулите със скулптуриращ прах, използвайте го, ако трябва визуално да стесните носа или леко да „изострите“ брадичката. И не забравяйте ружа!3В грима на очите използвайте няколко трика наведнъж.
  • Първо направете опушени очи с потъмняване във външния ъгъл на очите. Нанесете тъмни сенки в гънката на клепача, за да увеличите визуално очите – този ефект е задължителен в кукленския грим. Що се отнася до цветовете, нюансите на розово, синьо и лилаво ще бъдат най-предпочитани.
  • Второ, нарисувайте стрелките - с черна очна линия ги „изкарайте“ от външните ъгли на очите. Подчертайте контура на лигавицата на долните клепачи с бял кайал. Всичко това отново работи за оптично увеличение на очите.
  • Трето, ще ви трябват изкуствени мигли. Можете да залепите отделни снопчета или цяла лента.
4Завършете грима си с червило. Изберете ярък нюанс, който ще работи добре с цветовете, използвани в грима на очите ви. Не забравяйте да очертаете контура на устните с молив и, ако е необходимо, направете щрих с лек отстъп от естествения контур, за да увеличите визуално устните. Върху червилото разнесете капка прозрачен блясък в центъра на устните - това ще им придаде визуален обем.5За да сте сигурни, че гримът на куклата ще издържи до края на партито, дори и то да свърши чак сутринта, напръскайте лицето си с фиксиращ спрей. Подходящ Infaillible Fixing Mist от L'Oréal Paris.

Грим за фотосесия на кукла Барби

Ако създавате такъв грим специално за фотосесия, трябва да вземете предвид няколко нюанса:

  • На близки планове грешките в прилагането на тона са ясно видими. По-специално следи от четка (щрихи и ивици). Уверете се, че основата е нанесена равномерно. По-добре е да използвате гъба за това.
  • Светкавицата създава акценти върху кожата. За да избегнете това, е необходимо да завършите грима с нанасяне на пудра. Използвайте например NoFilter Finishing Powder от NYX Professional Makeup.
  • Понякога камерата "изяжда" цвета - на снимките се оказва по-скоро избледнял, отколкото наситен. Затова нанесете козметика в плътен слой. Life hack: нанесете цветни сенки върху бялото, за да направите нюанса по-ярък.
  • Снимането винаги е работа със светлина. В тази връзка трябва да се обърне внимание на скулптурирането на лицето. Не можете да се страхувате, че контурирането ще се окаже твърде рязко. Студийното осветление ще изглади всичко.Затова подчертайте смело скулите с бронзант, а върху изпъкналите части на лицето нанесете хайлайтър.

Грим за кукли за блондинки и брюнетки

© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree

Трябва ли да се съсредоточа върху цвета на косата, когато правя грим за кукли? Това не е задължително, но е по-добре да се уверите, че нюансите, които сте решили да използвате в грима, не спорят с вашия цветен тип. Що се отнася до съчетаването на косата, розовото е класически цвят за грим за кукли и се използва най-добре от брюнетки. Той ще направи образа на блондинка „захарен“, така че е по-добре светлокосите момичета да разреждат розовото с други нюанси и да създават преходи между тях.

Идеи как да направите красив грим за кукли: фотогалерия

© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree

Налагало ли ви се е някога да гримирате кукли? Какъв беше резултатът? Оставете отзивите си в коментарите.

Категория: