14 февруари - празник, който изисква създаването на специален образ, обмислен "от" и "до" ? Маникюрът също трябва да съответства. Ние ви казваме какво може да бъде

Няма значение дали ще ходите на среща на Свети Валентин. Важно е да създадете празнично настроение – поне с помощта на маникюр. В този материал ще намерите идеи за дизайн на ноктите за 14 февруари - от класически до необикновен; ще говорим и за тенденциите в ноктите, които ще бъдат актуални на Свети Валентин, и опциите за празничен маникюр за нокти с различна дължина и форма.

Маникюр за 14 февруари за къси нокти

Дължината на ноктите до голяма степен определя дизайна, въпреки че много професионалисти от салоните могат да направят най-фините произведения на изкуството дори върху къси нокти. Но като цяло за такава дължина има някои общи правила, които е препоръчително да се спазват.

 1. Не се увличайте по тъмните нюанси - като фонов цвят те визуално намаляват нокътната плочка. Вярно е, че в маникюра на 14 февруари този проблем не е много актуален, като се има предвид, че палитрата, свързана с този празник, обикновено включва бели, розови и червени цветове.

 2. Изберете лаконичен дизайн и малки декоративни детайли за ноктопластика. Късата дължина не ви позволява да украсите ноктите си с наистина изразителен дизайн.

 3. Имайте предвид, че графичният маникюр изглежда изгодно на къси нокти. С помощта на линии и компетентно изображение на геометрични фигури можете визуално да удължите ноктите, правейки ги по-елегантни. За маникюр на 14 февруари изберете деликатни нюанси или, обратно, изпълнете дизайн на ноктите в червено - цветът на страстта.

 4. Обилният декор в празничен маникюр за къси нокти може да бъде много подходящ. На мода са бижутата, които имитират бижута от злато и скъпоценни камъни.

Маникюр за Свети Валентин за дълги нокти

Когато правите празничен маникюр за Свети Валентин за дълги нокти, можете да обърнете повече внимание на артистичния компонент на дизайна.

 • Използвайте комбинация от повече нюанси.
 • Направете забележим акцент върху върховете на ноктите (с къса дължина ще изглежда противоречиво) или, например, украсете нокътните плочки с елегантни шарки.
 • Забавлявайте се, правейки сладки дизайни за нокти за Свети Валентин. Нека това са нежни изображения, загатващи вашето романтично настроение. В същото време е по-добре да украсите един или два нокътя, нищо повече.

Маникюр със сърца за 14 февруари

Първото и най-лесно нещо, което ви идва наум е да нарисувате сърца на ноктите си. Това е универсално решение, което изглежда сладко и момичешко (и не само в маникюра за 14 февруари). Но дори и да използвате само сърца, можете да проявите въображението си.

 • Могат да бъдат направени стегнати, миниатюрни - и скромно "поставени" в центъра на нокътя, близо до дупката, свободния ръб или страничните ръбове.

 • Голямо сърце в целия нокът е опция за тези, които обичат графичния маникюр.
 • За да направите маникюра със сърца за Свети Валентин да изглежда по-интересен, използвайте блясък, кристали, акрилна пудра, обемни стикери или всякакви други материали, които имате в арсенала си за ноктопластика.

 • Какво ще кажете за "анимационния" стил на ноктопластика със сърца?

 • Между другото, сърцата на ноктите не трябва да са точно червени или розови. Черните или цветни сърца, разбира се, не изглеждат толкова тържествени, но такъв маникюр не може да бъде преработен, когато празникът вече е приключил.

 • Още един вариант на маникюр с голямо сърце, при който самата рисунка остава ненарисувана, а фонът наоколо, напротив, е подчертан с яркочервен лак.

френски маникюр за Свети Валентин 2023

Класическото сако е и романтична история: не без причина обикновено се прави за сватба. Но докато се стигне до това, можете да направите френски маникюр в цветове, които въплъщават любов и нежност. Какво по-хубаво в ден като 14 февруари?

 • Един от най-модерните варианти за френски маникюр, който е идеален за Свети Валентин, са сърцата, изрисувани по върховете на ноктите. Това изкуство за нокти изглежда най-ефектно на дълги нокти, но с правилния подход ще украси и късите.

 • Изберете широка гама от нюанси от червено и розово, както и лилаво и по-живо лилаво.

 • Разхлабени блясъци, метални лакове, триене и други материали и инструменти, които създават специални ефекти, също ще бъдат полезни.

 • Можете да експериментирате с контура на свободния ръб: направете го скосен, "счупен" , назъбен и т.н.

 • Подчертайте върховете на ноктите си с обичайния бял лак за френски маникюр и ги украсете с червени "празнични" кръгове.

 • Или незабавно отделете ръба на нокътя с цветна лента и завършете външния вид на ноктите със сбит модел.

Как да си направите класически френски маникюр, можете да научите от това видео.

Препоръчва се за четене:

 • френски маникюр от А до Я
 • 105 оригинални идеи за бял френски дизайн на ноктите

Лунен маникюр за 14 февруари 2023

Ако създадете маникюр с акцент върху дупката специално за празника Свети Валентин, можете да добавите оригиналност към него.

 • Използвайки цветовете от комплекта за Свети Валентин, украсете ноктите си с фини опции за блокиране на цветовете.

 • Ако желаете, експериментирайте с формата на отвора - например може да повтори двойното огъване на горната част на сърцето.

 • Можете да комбинирате този дизайн със сако, като по този начин постигнете по-графичен резултат.

Маникюр за 14 февруари с искри, кристали, блясък

Тъй като Свети Валентин е посветен на фойерверките от чувства, използването на искри в тематичен маникюр е повече от оправдано.

 • С помощта на блясък е лесно да рисувате сърца върху ноктите си.
 • Универсален избор - златен и сребърен блясък. Перфектно ще допълни розови, червени, лилави лакове.

Вдъхновете се от нашата селекция от снимки!

Моден маникюр - дизайн на ноктите с фолио. Напълно възможно е да го вземете за основа при подготовката на празничен маникюр за 14 февруари. Как да го направим? Видеото ще подкани.

Маникюр за 14 февруари с шарки, рисунки или дантела

Освен сърцата, има и други символи, които могат да бъдат в основата на маникюра за Свети Валентин.

 • Щампи на целувки, купидони, ангели, рози и други цветя (едно по едно или на цели китки), сладкиши, подаръчни кутии, годежни пръстени, нежни "валентинки" - всичко това може да бъде изобразено върху ноктите ви.
 • Бъдете креативни или просто погледнете емотикони клавиатурата - има много романтични символи, които могат да бъдат "пренесени" върху ноктите ви.

Как да си направим маникюр за Свети Валентин: инструкции стъпка по стъпка със снимки

Как да копирате традиционния вид на ноктите със сърце? Следвайте нашите съвети!

 1. Използвайте база.

 2. Нанесете два слоя лак за нокти от произволен цвят. Избрахме неутрален бежов нюанс, но фонът може да бъде и ярък - всичко зависи от вашите предпочитания.

 3. Използвайки най-тънката четка от магазина за изкуство, нарисувайте миниатюрно сърце на всеки нокът. Диаграмата по-долу ще ви покаже най-лесния начин да направите това.

 4. Фиксирайте базовите лакове с топ лак.

Правите ли специален маникюр по повод Свети Валентин и други празници? Напишете коментар.

Категория: