Макарата е най-важното средство, което помага да направите очите по-изразителни. Как правилно да рисувате мигли със спирала, какви са техниките и какви са характеристиките на нанасяне, разказваме в тази статия

Как да рисувам мигли със спирала с различни четки?

1права четка

Класическата пухкава четка ви позволява да оцветите равномерно миглите си, без да създавате бучки. Едно движение на четката е достатъчно и ще получите по-изразителни мигли, които ще бъдат подходящи в дневния грим.Освен това е удобно да рисувате тънки долни мигли с такава четка.

2Овална четка

Тази гъста четка е вашето многостранно средство. Подходяща е за изразителен дневен грим: достатъчно е да нанесете спирала на един слой, след като отстраните излишния продукт от четката. За по-драматичен вид нанесете спирала на два слоя със зигзагообразни движения. Благодарение на тази четка ще получите най-дългите мигли.

3извита четка

Извитата четка перфектно извива миглите, дори не е необходимо да използвате първо извивачката, тя лесно ще изпълни функциите си. Въпреки необичайната форма, лесно е да рисувате мигли с такава четка, тя повтаря естествената им извивка и ви позволява да „достигнете“ до най-тънките и къси.

YSL Beauty гримьорът говори за нюансите на различните спирали, четки и методи на нанасяне във видеото.

Техники на спирала

1Ефектът на небоядисани мигли

Ако искате вашите мигли да изглеждат естествени, но не и естествено изразителни, следвайте тази техника. Ще ви трябват спирала и четка за мигли (за предпочитане с метални зъбци), които ще използвате не по предназначение.

Благодарение на този метод ще боядисате миглите и ще ги повдигнете, без да създавате особен обем и дължина. Тази техника е подходяща за тези, които не обичат прекалено яркия грим, а само искат да добавят цвят към светлите мигли.

1Нанесете малко спирала върху всички зъби и срешете горните и долните мигли. Малко количество спирала ще бъде достатъчно. Обърнете специално внимание на външния ъгъл на окото.2Ако смятате, че миглите ви не са достатъчно извити, можете да нанесете още един слой спирала. Това обаче трябва да се направи, докато предишният слой все още не е имал време да изсъхне.2Изразителни мигли

За да озарите очите си и да създадете илюзията за очна линия, притиснете четката към основата на миглите си, докато рисувате миглите си. Отпечатаната спирала ще имитира очна линия на горния клепач и ще придаде изразителност на очите. В допълнение, този метод ще помогне за по-добро фиксиране на извивката на миглите.

3" Котешки" вид

За да създадете ефекта на котешки очи, боядисайте миглите, като издърпате четката към слепоочията. По този начин ще стилизирате миглите си и същевременно ще придадете на очите си бадемова форма.

Искате ли да научите как да боядисвате мигли в различни техники с една и съща спирала? Гледайте видео урока от блогъра за красота Olya Red Autumn!

Как се нанася спирала върху горните мигли?

1Извийте миглите си с маша. Десет секунди са достатъчни, за да добавите забележима извивка и да отворите очите.2Не забравяйте да нанесете спирала върху всички мигли, а не само средните. Обърнете специално внимание на външния ъгъл на окото.3Нанесете не повече от два слоя спирала: по този начин ще създадете най-ярките, но естествени мигли без бучки и ефекта на крака на паяк.

Как правилно да нанасяте спирала върху долните мигли?

1Поставете кърпичка или тънка гъба под долните мигли, за да избегнете отпечатването на спиралата под долния клепач. Внимателно боядисайте миглите с почти суха четка, това ще бъде достатъчно, за да ги подчертаете.2Избягвайте черна спирала за долните мигли, тя прави очите ви да изглеждат по-тежки. За ежедневен грим изберете кафяво. А ако харесвате персонализиран грим, можете да нанесете синя, зелена, розова или блестяща спирала върху долните мигли. Ще бъде чудесен акцент и ще разнообрази обичайния грим.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru

Как да боядисаме мигли със спирала: инструкции стъпка по стъпка със снимки

1Ако забележите, че независимо каква спирала използвате, тя има тенденция да се отпечатва върху горния клепач или да се плъзга по долния клепач през деня, преминете върху клепачите със сухи бежови сенки или лека полупрозрачна пудра. Това ще създаде суха бариера между себума (себума) и спиралата, което ще направи грима ви по-траен през целия ден.2За момичетата с прави мигли машата е незаменим инструмент.Ще ви помогне да добавите красива извивка към миглите и визуално да ги удължите. Използвайте извивачката само преди да нанесете спирала, за да не повредите миглите си. Стиснете извивачката в корените на миглите и след това с вибриращо движение (като отпуснете малко и отново стиснете) се изкачете нагоре по миглите, като ги извиете до средата на дължината.3Ако искате да придадете на очите си максимална яркост и допълнителна дебелина на миглите, добавете дълготрайна черна очна линия към линията между миглите. Направете това преди да нанесете спирала, в противен случай оцветените мигли няма да ви позволят да стигнете до корените на миглите.
  • Може би в процеса на оцветяване моливът ще се отпечата върху долната лигавица (което е напълно нормално, защото мигаме). На последния етап от грима просто го избършете с памучен тампон. В този момент моливът ще изсъхне върху горния клепач и ще се фиксира.
4Ако често оцветявате горния си клепач, като боядисвате миглите, опитайте се да свикнете с необичайна процедура.Започнете да рисувате върху миглите от долния ред и едва след това преминете към горния. За да не развалите грима на долния клепач със случайно движение на голяма четка за спирала, вземете малка четка за сенки, вземете малко количество от продукта върху нея и го прехвърлете върху миглите. Движете се не с обичайното движение от корените на миглите към върховете, а от една страна на друга. Ще бъде по-бързо и лесно да рисувате къси долни мигли.
  • В случай, че миглите на долния клепач са твърде дълги и когато са напълно оцветени, преместете целия акцент на грима върху долния клепач, боядисвайте ги само в корените. За да направите това, нанесете малка четка с плоската страна по-близо до корените на миглите и не продължавайте да се движите по цялата дължина.
5Започнете да оцветявате горните мигли, като притискате четката към корените. Завъртете четката, за да повдигнете корените и да пренесете по-голямата част от продукта върху тях.6След това, с останалата част от спиралата върху четката, преминете по цялата дължина на миглите, като правите леко зигзагообразни или превъртащи движения, така че всяка мигла да бъде боядисана от всички страни.7Накрая разпределете миглите с четка „ветрило“: във външния ъгъл на окото - към слепоочието, в центъра - направо, отвътре - към вътрешния ъгъл на окото.8Ако е необходимо, срешете миглите със специален метален гребен с тъпи зъбци. Това ще ви помогне да премахнете бучките спирала и допълнително да разделите миглите си, ако сте прекалили с количеството спирала. Разресването на миглите е възможно само до момента, в който спиралата изсъхне. Никога не използвайте остри клечки за зъби за тази цел! Нараняванията на очите в резултат на небрежно движение не си заслужават риска.9Готов!

Категория: