Брюнетките със зелени очи лесно привличат погледи и привличат внимание без грим. Но гримът може да направи такъв външен вид още по-ярък

Само 2% от хората имат зелени очи. Когато брюнетките придобият тази рядка черта, комбинацията е магнетична. Вярно е, че ефектът може да бъде допълнително подсилен - с помощта на грим. В тази статия ще ви кажем какъв грим трябва да изберат момичетата със зелени очи и тъмна коса и как да го използвате за създаване на грим - дневен и вечерен.

© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree

Козметика в грима за зелени очи и тъмна коса

Когато избират продукти за своята козметична чанта, зеленооките брюнетки трябва да се съсредоточат върху намирането на „правилните“ като цвят на сенки, молив, очна линия.

  • Те трябва или да се сливат хармонично със зелените очи, или да създават такъв контраст, който да ги превърне в център на привличане. Напълно възможно е да се направи такъв грим, при който да са изпълнени и двете условия.
  • Най-често зелените очи имат цвят, който сам по себе си привлича вниманието. Но под различните му нюанси ще ви трябва различна козметика. Тъмнозелените очи, например, се подчертават най-добре с богати, „плътни“ текстури с блестящи частици. Ярките нюанси с блясък също са подходящи за светлите, но е по-добре да не ги потъмнявате с черно или например графитено сиво - те превъзхождат цвета със своята сила. Но във вечерния грим може да е подходящо.
  • Що се отнася до грима на устните, корекцията на тона и контура на лицето, за тези цели зеленооките хора трябва да избират продукти от топли цветове - за разлика от студените нюанси със зелени очи, те се комбинират много по-добре.

Цветови комбинации в грима за зеленооки тъмнокоси момичета


  • Най-често в грима за зелени очи гримьорите използват цветове от кафявата гама, както светли (бежово, кремаво, кафе с мляко), така и тъмни (глинени, земни).
  • Неутрални като пепеляво сиво и тъмно кафяво също влизат в действие.
  • От по-ярките цветове изберете лилаво - и различните му вариации: светло лилаво и по-тъмно лилаво, например. Не изключвайте зеленото. Има само едно условие за използването му: сянката трябва да е малко по-различна от цвета на очите. Не забравяйте и за златото, бронза, медта - благодарение на тях зелените очи ще придобият медена мекота.
  • Сенките от този комплект са лесни за комбиниране помежду си. Например, златното се съчетава добре с кафяво, а бронзът с блатно зелено. Лилавите нюанси ще се съчетаят добре със сивото. В грима играйте не само с цветовете, създавайки изразителни преходи между тях, но и с текстурите. Когато до матовия завършек има лек сатенен блясък или по-очевиден блясък на блясък, гримът придобива обем и „релеф“.

Възможности за грим за момичета с тъмно руса коса и зелени очи

Дневен грим

© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree

В ежедневния грим се опитайте да се ограничите до полутонове и полунамеци.Можете например да използвате сенки, за да създадете лек мъглив воал около контура на очите, ако ги нанесете с внимателно засенчване. По-добре е да използвате сенки с блясък, което ще придаде блясък на очите. Ако е необходимо, очертайте околоочния контур с молив kayal, за да му придадете дефиниция, или просто боядисайте миглите в корените с повече внимание.

Вечерен грим за зеленооки брюнетки

© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree

В подготовката за вечерта ситуацията обикновено изисква по-смели решения за красота.

  • Създайте опушено око, като използвате няколко нюанса сенки за очи. Вижте петцветната палитра Hypnôse Star ST1 Brun Adore, например, със зелено, кафяво и бежово сред нюансите на Lancôme. Eyes To Kill No. 3 Purpura на Giorgio Armani също може да работи перфектно, за да създаде покритие в цвят слива със златни отблясъци върху клепачите.
  • Друга възможност е да нарисувате широки стрелки, като използвате течни сенки като Lid Lingerie с метален ефект от NYX Professional Makeup.

Грим за сиво-зелени очи

© imaxtree© imaxtree© imaxtree

Що се отнася до сиво-зелените очи, по-добре е да заложите на топли нюанси както в дневния, така и във вечерния грим. Можете да добавите повече контраст към грима си: например през делничните дни „пробвайте“ мъгла от медно-кафяви сенки около околоочния контур, а за специален повод запазете опушените очи с комбинация от изумрудено и златно.

Урок за грим стъпка по стъпка

1Подготовка

Нанесете фон дьо тен с топли нюанси, след като сте овлажнили кожата. След това добавете малко прасковен руж. База за сенки за очи (като Eyeshadow Primer Potion на Urban Decay) и светли сенки за очи, нанесени отгоре, ще служат като основа за бъдещ грим на очите.

2очи

Ако гримът е дневен, смесете малко сиви сенки по-близо до линията на миглите и след това леко подчертайте контура на очите с молив. За вечерен грим комбинирайте кафяви очни линии с бежово-златисти сенки, за да създадете ефект на котешко око.

3Устни

На този етап е по-добре да продължим от това, което вече е направено на предишните. Универсален вариант е използването на прозрачен балсам или нюдово червило. Но можете да добавите и цветове. Използвайте топли нюанси - червено, винено, теракота.

Вземате ли предвид характеристиките на външния си вид, когато създавате грим? Напишете коментар.

Категория: