Сенките за вежди ви позволяват да постигнете най-естествения грим. Намерете как да се справите с тях

Гримиране на вежди с техника на сенки

1Сенки

За да направите грим за вежди с техниката на сенките, на първо място ще ви трябват всъщност самите сенки. Подходящ, например, Urban Decay Brow Box (използвахме нюанса Blackout) - комплектът включва два нюанса сенки наведнъж, моделиращ восък (алтернатива на прозрачен фиксиращ гел), както и миниатюрни пинсети, четка и четка за вежди.

2коректор

В този случай е най-добре да използвате коректор във формат молив (например Gotcha Covered от NYX Professional Makeup или Affinitone от Maybelline). Ще е необходимо да поставите помощни точки в основата, извивката и „опашката“ на веждата, както и да „подчертаете“ пространството под нея.

Как да изберем сенки за вежди според цвета на косата?

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© imaxtree© imaxtree

Всичко зависи от характеристиките на вашите вежди. Ако са плътни, изберете нюанси на сенките, които са възможно най-близки до цвета на косата. Ако е рядко, следвайте някои общи указания по-долу.

  • Ако косата е тъмна, нюансът на сенките за вежди трябва да е един или два нюанса по-светъл.
  • Ако косата е руса, тя трябва да е, напротив, няколко тона по-тъмна.

Как да боядисаме вежди със сенки: техники за оцветяване

Ако сте успели да изберете нюанса на сенките, който напълно съответства на цвета на косата ви, направете грим в един цвят.За да постигнете най-естествения ефект, смесвайте няколко нюанса наведнъж - ето защо марки като L'Oréal Paris, YSL Beauté и Urban Decay пускат палитри сенки за вежди.

Освен всичко друго, когато има няколко нюанса сенки за очи, има възможност да експериментирате. Например, можете да създадете грим за вежди, като използвате градиентна техника (отново, за да го направите по-естествен): боядисайте вътрешността на веждата със светъл нюанс, извивката и „опашката“ с по-тъмен.

Как да рисувате вежди със сенки: инструкции стъпка по стъпка за снимка

1Първият - и най-важен - да реши къде ще бъде началото, извивката и "опашката" на веждите. Само ако можете правилно да определите тези параметри, веждите ще изглеждат хармонично. За целта вземете дълга четка и направете следното.
  • Поставете четката успоредно на носа - в горната му точка, която се пресича с веждата, трябва да е нейното начало (на това място поставете "прорез" с помощта на коректор).
  • Променете позицията на четката: единият край трябва да минава през "крилото" на носа, а вторият - през зеницата. В горната точка на четката, която се пресича с веждата, трябва да има нейната извивка (поставете втори "сериф" на това място).
  • Променете отново позицията на четката: единият край на четката трябва да минава през "крилото" на носа, а другият край - през външния ъгъл на окото. В горната част на четката, която се пресича с веждата, трябва да има нейната „опашка“ (тук поставете третия „сериф“).
2Вземете малко количество сенки върху четката и запълнете „опашката“ на веждата с леки движения.3С къси хоризонтални движения (трябва да са възможно най-леки) вървете по долната граница на веждите, след като разресвате космите нагоре с четка.4По същия начин попълнете формата на веждите (всичко с изключение на основата).5Когато рисувате основата на веждата, опитайте се да я омекотите максимално (веждата не трябва да започва с ярка линия). Използвайте четка, за да срешете космите нагоре и да изтриете следите от коректор - те вече няма да са ви полезни.6Осветете зоната под веждите. За да направите това, можете да използвате същия коректор, с който сте направили серифите на веждите, или коректор или лека очна линия.7Смесете добре линията на коректора с четка или пръсти.8Фиксирайте косъмчетата с прозрачен гел или восък за вежди. Гримът е готов!

Как да оформите красиво вежди със сенки и молив у дома?

С помощта на молив и сенки за вежди е лесно да се запълнят "празнините" между космите, като се нарисуват допълнителни щрихи, особено ако веждите са редки и има катастрофална липса на време за растеж . Как тези инструменти работят заедно? Оформете веждите си само със седем стъпки!

1Повторете стъпките от предишния раздел, за да дефинирате началото, извивката и опашката на веждите.2Срешете веждите си с чиста четка, за да можете да видите формата им и да определите къде са празнините между косъмчетата, които трябва да бъдат запълнени.3С леки резки щрихи, наподобяващи естествен косъм по дължина и посока, нежно запълнете празнините с молив. Нюансът на молива трябва идеално да съответства на цвета на веждите. Необходимо е да запълните пространството на веждите, така че щрихите с молив да са едва видими.4Със скосена четка и сенки, които съответстват на цвета на косата, нарисувайте вежда във форма. Задачата е резултатът да изглежда възможно най-естествен, особено по контура на веждите (в основата, извивката и „опашката“).5Срешете отново веждите си с чиста четка, за да смекчите линиите от сенки и молив.6За фиксиране на косъмчетата и удължаване на трайността на грима използвайте тониращ гел.7Разходете се по периметъра на веждите с пухкава четка с нанесен върху нея полупрозрачен прах.

Готово! Перфектно оформените вежди рамкират лицето и привличат вниманието към очите, дори и да не сте се гримирали.

Оцветяване на вежди: Видео урок

Успя ли сама да повториш грима? Напишете коментар.

Категория: