Идеи и правила за гримиране, което е популярно в Корея

Днес дори човек, който не се интересува от красота, знае, че Корея е център на иновациите в грима и грижата. Именно там специалистите всяка година задават тенденции за бъдещето. И те са последвани от световните корпорации. Там са измислени BB кремове, кушън фон дьо тени, нюанси и много, много повече. И имаше изключителен успех сред момичетата по целия свят. Но как точно корейските жени използват тези инструменти? Нека да го разберем.

Характеристики на корейския грим

 • Основната характеристика на корейския грим е перфектен, като порцеланова кожа. Тази характеристика обаче е подходяща за всяка азиатска класическа визия. Разликата между корейките е, че те имат леко влажен ефект, което създава впечатлението за "прозрачна" кожа.
 • Корейският критерий за красота е V-образно овално лице, акварелни очи и безупречна кожа с леко златист оттенък. Местната поп култура оказа огромно влияние върху стила на грим. Появата на популярни музикални изпълнители се счита за стандарт на корейската красота.
 • От своя страна сред младите корейски музиканти практически няма такива, които никога не биха прибягнали до услугите на пластичните хирурзи.Корекцията на клепачите, формата на носа и височината на носа са най-популярните операции в Страната на утринното спокойствие. И тези тенденции се задават от лица, най-често проблясващи по телевизията и рекламите.
 • Основният принцип на корейския грим, който се демонстрира в различни видеоклипове в Youtube, е да се създаде ефект на младо, свежо лице. За сравнение: в Европа ясният контур на контурите е по-популярен. В Корея се обръща голямо внимание на грижата и по-специално на многоетапното почистване на кожата. Благодарение на това кожата не изисква много грим. Можете да научите повече за това как да подготвите лицето си за грим в нашия видео урок.

Корейски дневен грим

 • Ключът към сияен, свеж тен е хидратираната кожа. Ето защо, преди да продължите с грима, нанесете дневен крем и грунд.След това тоналните средства ще бъдат разпределени по-равномерно. Корейските жени обръщат много внимание на грима на очите. Но те използват познатите ни средства малко по-различно. Например кафявите сенки се разтушават около очите за по-добър акцент.
 • Моливите за очи също са повсеместни. Но има малък трик: когато обобщавате горния клепач, вместо обичайната стрелка за котешко око, спуснете върха на линията надолу към скулите. Тази техника ще направи очите визуално по-кръгли и по-големи.
 • Корейският руж е предимно оранжев. И се нанасят в горната част на скулите – това създава лифтинг ефект.
В Корея е фундаментално важно очите да са основният акцент върху лицето.
 • Ето защо градиентният цвят на устните е толкова популярен там: тази техника визуално намалява устата.Което от своя страна пренасочва цялото внимание към очите. За да гримирате устните с модния преход на цвета омбре, първо ги навлажнете добре с балсам. След това напълно тонизирана с коректор - изравнява границите на устните и ги прави визуално по-малки. Нанесете ярък блясък или червило в центъра, разбийте с пръсти, смесвайки контурите.
 • Контурирането е популярна техника не само сред руските момичета и ориенталските красавици. В Корея той също получава отделно време за грим. Подходът към контурирането обаче там е коренно различен: вместо твърди линии и активно потъмняване на скулите със специална пудра, корейките използват само техники за подчертаване (или, както ги наричат още, стробинг).
Подчертавайки изпъкналите зони на лицето (скули, мост на носа, зона под веждите, отметка над устната и брадичката) с блестящ хайлайтър, можете също да направите лицето по-изваяно, без да утежнявате грима.

Корейски вечерен грим

За вечерния грим е важно и усещането за свежест на лицето. Но тук корейките могат да си позволят малко повече акценти и начини да изпъкнат: изкуствени мигли, матови ярки устни, по-подчертани вежди. Често за вечерен грим момичетата прибягват до светли контактни лещи - те ви позволяват да експериментирате с различни комбинации от нюанси на сенките.

Корейски правила за грим за устни

 • На първо място в грима на устните е градиентният ефект. Може да се направи както с матово, така и с гланцово покритие. Има само един принцип: цветът се нанася в центъра на устните и след това се разтушава към краищата.Има и друг начин за възпроизвеждане на такъв грим: след като нанесете червилото, разходете се с четка с коректор по контура на устните.
 • Най-често корейките използват червени нюанси на червило - от малиново розово до оранжево. Популярни в Европа и Америка, голи бежови нюанси не се използват в Корея.

Корейски правила за грим на очите

 • Веждите са важна стъпка в грима. В Европа се предпочита извитата форма. В Корея естествените, равномерни вежди без извивки са на мода. По правило те се боядисват с прахообразни средства - сенки или молив.
 • Гримът на клепачите може да бъде различен, но какъвто и да е, в 99% от случаите винаги има кафява или черна линия.За разлика от традиционния японски грим, опушените очи не са популярни в Корея. Изключение прави опушената техника, използваща пастелни нюанси върху горния и долния клепач.

Как да направите корейски грим за руско момиче: инструкции стъпка по стъпка

Бюти блогърката Alina Beauty Adept доказва с примера си, че класическият корейски грим е подходящ по нашите географски ширини.

 1. Блестящата порцеланова кожа е нещо, без което основният грим на корейските жени е незаменим. Можете да постигнете това в две стъпки: първо, използвайте YSL Top Secrets Glow Effect Primer.

 2. Използвайте фон дьо тен с тон (или дори два) по-светъл от обикновено. За точния ефект е подходящ лек матов тон Can't Stop Won't Stop от NYX Professional Makeup. И не забравяйте да нанесете продукта върху областта на шията: разликата в нюансите трябва да бъде скрита.

 3. Стрелките на клепачите в корейския грим също имат своя особеност: опашката трябва да се спуска надолу (за разлика например от "европейската" или "арабската" версия). За създаването им е подходящ моливът Le Khôl от L’Oréal Paris (нюанс 101).

 4. Корейките предпочитат топлите тонове в грима. Кафяви, медни, прасковени и златни са съвпадащи нюанси, всички в палитрата Maybelline New York Nudes Of New York.

 5. Нанесете нюанса Explorer от тази палитра върху долния клепач и прелейте линията възможно най-ниско.

 6. Присвийте малко очи, намерете гънката и я използвайте, за да очертаете окото със сенки в нюанс Voyager.

 7. Попълнете целия горен клепач с Explorer, смесете горната гънка с Creator и над стрелката добавете Voyager.

 8. Нанесете Dreamer Shimmer с пръст.

 9. Нанесете върху долния клепач до центъра. Маркирайте вътрешния ъгъл с Originator.

 10. Тази визия се нуждае от меки и контрастиращи вежди, за тях изберете правилния нюанс от същата палитра Maybelline New York Nudes Of New York. Опитайте се да изправите формата на веждата, като премахнете начупванията.

 11. Използвайте L'Oréal Paris True Match хидратиращ коректор, за да изравните и озарите зоните на лицето.

 12. Нанесете руж с помощта на азиатската техника - върху скулите точно под очите - и прелейте. За да направя това, избрах червило Super Stay Matte Ink Maybelline New York (нюанс 05), нанесете го върху устните, като също засенчвате.

 13. Нанесете Super Stay Ink Crayon Maybelline New York в Berry 25 в центъра на устните.

 14. Използвайте спирала L'Oréal Paris Volumissime Royale върху миглите.

Идеи за снимка в корейски стил

Идеи за грим в корейски стил вижте в нашата селекция от снимки!

Категория: