Студеният грим няма нищо общо със зимата. В тази статия ще говорим за характеристиките на грима, направен в студени цветове

Какво е страхотен грим?

Когато избирате декоративна козметика, си струва да имате предвид не само цвета на очите, косата и тена на кожата, но и подтона на последния. Момичетата от типа "зима" и "лято" са идеални за студени тонове в грима. За да определите вашия цветотип, направете нашия тест и проучете допълнително списъка с препоръки по-долу.

 • Цветовият тип „Зима“ съответства на порцеланова кожа, много светла и сякаш полупрозрачна. Най-често това е цветът на брюнетките със синьо-черна коса и сини, сиви, тъмнокафяви, лешникови или маслинени очи.
 • Момичетата от цветен тип „Лято“ са собственици на светла кожа със синкав или розов оттенък. Те обикновено имат пепелява, руса или платинена коса, а очите им са зелени, сини, сиви, синьо-сиви.

Ако един от тези типове цвят е вашият, тогава можете да използвате всякакви студени нюанси в грима на очите и устните си.

Студен грим за очи

За да създадете грим в студени тонове, ще ви трябват сенки с подходящи нюанси (днес такива палитри се произвеждат от много марки за красота), очна линия, молив и спирала. С такъв арсенал можете да създадете както гол грим, така и ярки вечерни димки. Какви сенки са идеални за този случай?

 • Сивите

Сивите сенки се срещат по-често в базовите козметични чанти на момичетата, но не забравяйте, че има голям брой сиви нюанси.Това могат да бъдат например светло сиви "миши" матови сенки, които могат да се използват като основен цвят, или модерен тауп нюанс (сиво-кафяв), който перфектно подчертава сините или зелените очи. Металното сребро е идеално за вечерни визии, докато въглен сивото е идеално за рисуване на стрелки или потъмняване на външния ъгъл.

 • Синьо

Сините сенки вече не са „здравей от 80-те“, а модерен вариант за грим за момичета с кафяви очи. Можете също така да изберете различни текстури (мат, сатен или блясък) и да експериментирате с нюанси. Оставете наситено синьо (кобалт, ултрамарин, сапфир) за вечерен грим или за очна линия, а през деня можете да използвате по-приглушени сиво-сини сенки.

 • Лилаво

Лилавите нюанси на сенките са подходящи за всички, най-важното е да изберете най-подходящия! За сините очи са добри лилавите със сив оттенък - матовите са идеални за дневен грим, а с блясък ще украсят вечерен образ.Съветваме момичетата със зелени очи да обърнат внимание на тъмните патладжанени нюанси, които ще създадат изразителен контраст с цвета на очите. Нежните люлякови сенки са подходящи за момичета с кафяви очи: нанесете ги върху целия движещ се клепач, за да създадете дискретен дневен грим, а вечер просто добавете черна стрела - и опцията за грим "излизане" е готов!

Студен грим за устни

За да изберете най-подходящия нюанс на червилото, вземете предвид тена на кожата си. Момичетата със студен цветен тип също могат да изберат голо, ярко или класическо червено червило, но като вземат предвид някои нюанси.

1голо червило

Неутралните бежови червила правят устните да изглеждат добре поддържани, без да привличат много внимание, така че са чудесни за ежедневен грим. Студените нюдови червила имат сивкав или синкав оттенък, но в същото време изглеждат органични и не създават усещането за „удавени устни“.Не трябва да избирате топли светли червила. В противен случай ефектът ще бъде неестествен.

2розово червило

Много розови нюанси са готини, от най-ярките, вдъхновени от Барби, до модерните горски цветове. Изберете подходящия в зависимост от предстоящото събитие или вашите лични предпочитания. Светлорозовото червило е идеално за дневен грим, червилото във цвят на фуксия за вечерния грим, а за забавно парти опитайте ефектен грим в два цвята: нанесете малиново върху горната устна и лилаво върху долната.

3червено червило

Червеното червило за момичета от студен цветен тип трябва да бъде със син пигмент в основата. Ще изглежда изразително и допълнително ще подчертае порцелановия тон на кожата. Освен това зъбите ще изглеждат визуално по-бели.

Студени нюанси в дневен и вечерен грим

Студените тонове са чудесни за създаване както на дневен, така и на вечерен грим. Нека обсъдим всяка опция по-подробно.

Дневен грим

Основната задача на дневния грим е да освежи лицето и да направи погледа малко по-изразителен.

1Първо, е необходимо да изравните тона на лицето и да му придадете свежест. Матовият руж със студен розов нюанс има освежаващ ефект. Именно тази цветова схема подмладява лицето и го прави по-„отпочинало“.2Следващата важна стъпка в дневния грим е гримът на очите.
 • За сини очи изберете светло лилави сенки, нанесете ги върху целия движещ се клепач. Не забравяйте да добавите лек хайлайтър в ъглите на очите си. Очертайте долния клепач със сиво-лилав молив. Боядисайте миглите си с черна спирала.
 • Момичетата със зелени очи се съветват да донесат горните мигли с лилав молив и леко да го смесят. Лилавото се намира срещу зеленото на цветното колело, поради което тези контрастиращи цветове работят толкова добре заедно.
 • Синьото озарява кафявите очи. Нанесете светъл нюанс сатенени сенки за очи върху целия клепач. С мек син молив нарисувайте доста дебели стрелки и ги смесете в лека мъгла към слепоочията. Очертайте долния клепач със същия молив.
3За устни в дневния грим изберете гланц или нюд червило с удобна кремообразна текстура.

Вечерен грим

© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru

Когато създавате вечерен грим, се придържайте към същата цветова схема: много гримьори го наричат „скъпоценен“, тъй като повтаря цветовете на скъпоценни камъни (рубини, изумруди, сапфири). Необходимо е само да изберете по-тъмни нюанси, за да задълбочите погледа - и да промените техниката на нанасяне на сенки. Можете да създадете например опушен лед. И руж изберете по-тъмен нюанс - слива или лилаво. Червилото във вечерния грим също може да бъде по-активно: червено, винено или кафяво.

Вижте видео урока от бюти блогъра Лена Севелениум за вечерен грим.

Студени нюанси в грима, които пасват на различни цветове на косата

Брюнетките имат естествено ярък външен вид, така че, за да направят дневен грим, те просто трябва да боядисат миглите си със спирала и да нанесат червило.

 • Ако предпочитате по-изразителен грим, създайте графитено синя мъгла. Нанесете син каял върху горния клепач и разбъркайте старателно. Очертайте долния клепач със сив молив и плътно нарисувайте миглите със спирала.
 • За да създадете зашеметяващ външен вид на холивудска дива, нарисувайте класически черни стрелки с течна очна линия. Основният акцент в този грим ще бъдат алените устни. Нежно боядисайте устните със студен нюанс на червено, а за допълнителен обем нанесете прозрачен гланц.

Русите момичета могат да бъдат по-смели в използването на ярки нюанси дори в дневния грим, но най-важното е да не прекалявате с избора на тъмни цветове, които правят погледа по-тежък.

 • В дневния грим е достатъчно да изберете един цветен акцент: устни или очи. Нанесете ярко червило с горски плодове или нарисувайте необичайни сини стрелки.
© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree
 • За вечерен грим изберете класическо черно или сиво опушено, което ще изпъкне идеално на фона на русата коса.
© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

Какви нюанси за грим използвате? Напишете коментар.

Категория: