Маникюристката Елена Червякова ни разказа какво е дотс и как се работи с него. Включени са инструкции стъпка по стъпка!

Как да използваме точки за ноктопластика?

Какво са точките?

Dotter (или точки) е инструмент, който се използва в маникюра за създаване на дизайн на точки. Често това е двустранен инструмент, от двете страни на който има метални топчета с различни размери (необходими са за рисуване на точки).

За какво е?

Първата и основна функция на точките е да ви помогнат да създавате различни варианти за маникюр с точки. Освен това е удобно за тях да рисуват линии и да запълват пространството във всеки контур (например инструментът е полезен при създаване на леопард и военен маникюр).

Как да използвам точката?

  • За да нарисувате точки с точилка, сложете малко лак върху него и внимателно го нанесете върху нокътната плочка.
  • За да нарисувате линия или да запълните контур, поставете лак върху него и преминете по (или напречно) на нокътната плочка.
  • Когато избирате инструмент, обърнете внимание на размера на металната топка в края: ще е необходима малка, за да изпълнявате чертежи, които изискват специална точност и точност. Large - ако искате да запълните пространството вътре в пътя или да създадете по-големи точки.
  • Не е много удобно всеки път да потапяте точки в шишенце с лак, така че е по-добре да създадете нещо като палитра за себе си предварително. Нанесете лак върху малко парче фолио или чист лист плътна хартия и от него начертайте продукта върху точките. Този метод може да е по-малко икономичен от гледна точка на разхода на лак, но определено по-удобен.

Къде да купя точки?

Инструментът може да бъде закупен от специализиран магазин. Най-често точките се продават в опаковки от няколко броя. По-удобно е да имате няколко под ръка наведнъж, с различни размери - това ще ви позволи да експериментирате с ноктопластика без никакви ограничения.

С какво мога да го заменя?

Ако не можете да намерите инструмент в магазина, има няколко алтернативи наведнъж: например клечка за зъби, фиби, игла за плетене или друг предмет с малък заоблен връх.

Как да рисувате върху ноктите с точки: стъпка по стъпка фотоинструкции

1Направи си маникюр. Придайте на ноктите форма, изгладете повърхността им с баф.2Избутайте кутикулата леко назад с избутвач. Нанесете средство за отстраняване на кожички или друг омекотител за кожички. Избутайте кутикулата отново с избутвача - точно върху ремувъра. Избършете всички остатъци с кърпичка.3Обезмаслете нокътната плоча с течност на алкохолна основа или лакочистител без масла в състава. Продължете с цветното покритие.

Основните правила в маникюра за тези, които тепърва започват да овладяват тънкостите му, сме събрали в този видео урок.

4Нанесете два слоя бял лак (използвахме Colorama от Maybelline New York в 51 French White).© Makeup.ru© Makeup.ru5Когато покритието изсъхне (60 секунди са достатъчни за лак Colorama), рисувайте върху ноктите с точки. Използвахме три цвята наведнъж - мента, златисто и бордо (нюанси 214, ментов коктейл, 108, златен пясък и 44, тръпчив бордо).© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru6След това нанесете фиксиращ лак в един слой. Чертежът е готов!

Съвети за маникюр Dotsom

Ако не сте професионален маникюрист, а начинаещ, освен да правите маникюр за себе си, по-добре е да започнете с най-простите схеми - така ще избегнете грешки и няма да загубите интерес към необичаен маникюр. В началния етап ще ви помогнат стъпка по стъпка фото инструкции - и някои съвети.

  • За да сте сигурни, че точките са с еднакъв размер, използвайте точица лак всеки път, преди да обработвате един нокът.
  • За да нарисувате точки с различни размери, поставете лак върху точките и поставете три или четири „грахчета“ в един ред, без да спускате инструмента в лака. Или, много по-лесно, използвайте инструмент с различен размер.
  • Ако ще рисувате цветя върху ноктите си, започнете от центъра и след това нарисувайте листенцата в кръг.Уверете се, че има разстояние между точките и че те не се сливат в една (резултатът може да е грозно петно). За да направите листенцата да излязат по-дълги (например на лилия или маргаритка), направете точка с точилка и след това я разтегнете настрани с клечка за зъби.
  • Също така е лесно да рисувате сърца. Поставете две точки на малко разстояние една от друга и след това начертайте свързващи линии с тънка четка - така че да получите сърце.

Галерия за ноктопластика Dotsom

Прости композиции с помощта на точки могат да бъдат направени дори от начинаещи - това могат да бъдат монограми, абстрактни шарки, геометрични фигури или животински принт. Можете да направите рисунка оригинална, като поставите точки с различни размери - произволно или в определен ред. По принцип тази версия на маникюр не изисква специална подготовка - само точност и вкус. Вдъхновете се от нашата колекция от снимки.

© alisa_p_nails© donka_beauty© justyna.ki© nails_for_ladies__© nails_krat© nixynails_magnetic© olgagelnails© teanokti© veronika_venails© violetta_ter© violetta_ter© violetta_ter

Успяхте ли да повторите маникюра у дома? Напишете коментар.

Категория: