За обикновения живот не е подходящ, но все пак има право да съществува. Нека поговорим за тайните на създаването на фантастичен грим

Дори обикновеният дневен грим може да преобрази външния ви вид, да не говорим за фантастичния грим. Тази статия съдържа повече информация за това какво е фентъзи грим, как се случва, с какви инструменти за красота се създава и какви техники се използват.

Какво е фантастичен грим?

Fantasy гримът е арт грим, който надхвърля ежедневието и дори вечерта.Това не е просто корекция на чертите на лицето, което ви позволява да създадете най-добрата версия на вашето "аз" , а пълно превъплъщение. Когато създават такъв грим, те не се ръководят от ясни правила. Това е преди всичко творчески процес, който ще изисква използването на артистични способности или поне включване на въображението, за да бъде резултатът впечатляващ.

© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree
  • Такъв грим по принцип може да се направи без специална причина - за всички, които искат да експериментират и по този начин да намерят, първо, необичайни техники за красота, и второ, нови образи.
  • Но в по-голямата си част фантастичният грим е подходящ по случай празник, на тематично парти, а също и на снимачната площадка и на сцената. Всяка ситуация, която се нуждае от преобразяване, е идеалното място да изпробвате луксозен грим, който ще изненада всички около вас.

Фантастични стилове на грим

Всички стилове фантастичен грим не могат да бъдат изброени - списъкът никога няма да бъде пълен, като се има предвид, че всеки има възможност да създаде своя собствена вариация на такъв грим и да го добави към съществуващите. Въпреки това, все още е възможно да се откроят основните посоки на фантастичния грим.

Фентъзи грим с животни

© imaxtree© imaxtree

Този грим ще ви помогне да приемете външния вид на животно - което и да е от съществуващите. Вярно е, че е по-добре да изберете тези, които имат ясно изразени, разпознаваеми черти - ще бъде по-лесно да ги предадете на лицето си, „рисувайки“ с продукти за красота.

  • Обичайният грим за котешки очи може да се превърне в арт грим в животински стил, ако си позволите малко гротеска. По-дълги крила, по-остри контури и добавяне на цветни лещи, мустаци и "нос" са елементи, които ще ви направят да изглеждате "като котка" .
  • Разбира се, гримът може да бъде създаден за всяко друго животно. Най-вероятно в този случай не можете да правите без специална козметика за грим.

Растителен фентъзи грим

© imaxtree© imaxtree

Гримът може да се класифицира като „растителен“, когато стъбла и издънки, листа, пъпки и цветя, които са се отворили в цялата си красота, се използват като елементи на фейс арт. Превръщайки своите сплитове в шарки, момичетата получават нежен пролетен грим за очарователна и женствена визия. Но ще трябва добре да помислим как да му намерим приложение и в каква конкретна ситуация ще е подходящо.

Абстрактен фентъзи грим

© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree

В абстрактния фентъзи грим по правило няма водеща тема - всичко е изградено от линии, фигури и техните очертания. Можете да добавите повече графики или, например, да се съсредоточите предимно върху формуляра, изпълнен с цвят.Когато създавате такъв грим, най-добре е да се вдъхновите, разбира се, от абстрактното изкуство - то ще ви подскаже какви идеи могат да бъдат реализирани.

Бюти блогърът Olya Red Autumn показва как да създадете прост абстрактен грим.

Какво ви трябва за фантастичен грим? 6 фонда

  • Плътен, дълготраен фон дьо тен. Елементите на лицевото изкуство - тоест рисунките - ще останат върху кожата само ако тонът се държи добре, не се търкаля, не се размазва и не „плува“. Затова изберете доказана основа. За предпочитане водоустойчив. Вижте All Nighter от Urban Decay.

Цяла нощ, Urban Decay

  • Цветни сенки. Би било хубаво да имате набор от професионални маслени гримове, които се използват в театрите и на снимачната площадка на филми - това ще осигури най-надеждния резултат.Но можете и без него, ако имате добра палитра сенки за очи, насипни пигменти или, напротив, многофункционални продукти с кремообразна текстура, като Eye & Brow Maestro на Giorgio Armani.

Eye & Brow Maestro Eyeshape, 5 Auburn, Giorgio Armani

  • Цветни моливи. Ако в козметичката си имате само черна или кафява очна линия, ще трябва да попълните арсенала си за красота и да добавите към него моливи с по-ярки цветове. За тези, които не са добри с четките, рисуването с моливи ще бъде много по-лесно.
  • Декор. Фантастичният грим ще се окаже много по-интересен, ако рисунките са допълнени с такива декоративни елементи като искри, пера, кристали. Фалшивите мигли също ще са полезни - ако не цели ленти, то поне китки.
  • Средства за фиксация. Имате нужда или от фиксиращ спрей като Infallible Fixing Mist на L'Oréal Paris, или от безцветна HD пудра, която също може да направи грима траен.

Infaillible Fixing Mist, L'Oréal Paris

  • Четки. Ако имате добър комплект четки за всеки ден, това може да е достатъчно. Във фантастичния грим в по-голямата си част са необходими тънки четки (като тези, използвани за рисуване на стрелки) - те рисуват малки детайли и други елементи на рисунки върху лицето.

Как да си направим фантастичен грим: инструкции стъпка по стъпка

© imaxtree© imaxtree© imaxtree1Етап 1

Нанесете грунд, след което изгладете основата върху кожата.

2Стъпка 2

Подчертайте скулите с помощта на скулптора. Не е нужно да се притеснявате за оцветяването, както при обикновения грим. Основното нещо е да се постигне изразителен визуален ефект.

3Стъпка 3

Начертайте веждите, коригирайки формата им с цвят.

4Стъпка 4

Вземете опушени очи с комбинация от цветове, която не бихте посмели да използвате в ежедневния си грим. Създайте необичайни преходи между нюансите. Добавете крилати стрели с изящна извивка и се опитайте да ги "удължите" , така че да станат част от шарката на слепоочията, която или се спуска към скулите, или се издига над веждите. Украсете рисунката с блясък или кристали. Покажете въображението си - изображението може да бъде всичко.

5Стъпка 5

Поръсете готовия грим с фиксиращ спрей.

Още един необичаен грим във видеото на Alina Fly Cloud.

Опитвали ли сте някога да направите фантастичен грим? Напишете коментар.

Категория: