Нюансът на цветната спирала трябва да е съобразен с цвета на очите. Какво ще кажете за лилаво?

Ако нанесете върху миглите си цветна спирала, получавате необичаен, но в същото време не твърде закачлив акцент върху очите. За кого е подходяща лилавата спирала? Как да го изберем в зависимост от цвета на очите? Какъв грим да добавите? Разбиране.

Лилава спирала с различни цветове на очите

Лилава спирала и зелени очи

Комбинацията от лилаво и зелено е екзотична, ярка, контрастна. Тези зеленооки момичета, които искат да привлекат вниманието, определено трябва да опитат грим с лилави мигли, а нюансът трябва да бъде избран по-ярък.

Лилава спирала и сиви очи

Сивите очи често се "губят" на лицето. Ето защо в грима на очите трябва да използвате целия арсенал от налични средства - сенки, очна линия и спирала. Лилавата спирала определено ще направи сивите очи по-забележими. Дори нанесен върху върховете на миглите, той ще се откроява на фона на останалите елементи на изображението.

Лилава спирала и кафяви очи

Що се отнася до момичетата с кафяви очи, за тях не се препоръчва да използват лилаво в грима - лилавото губи своята яркост до кафявото.

Перфектен грим с лилава спирала

Тъй като лилавият нюанс трудно се съчетава с други цветове, помислете добре за грима си с тази спирала. Трябва да се обърне внимание не само на цвета на сенките и очната линия, но и на нюанса на червилото.

Избор на цвят сенки за очи, който отива на лилава спирала

За да получите успешен грим на очите с лилава спирала, изберете нюанси, които ще я допълват, а не ще контрастират с нея. Това са кремави, бежови, прасковени тонове, сиво (както светло, така и тъмно), зелено (по-добре е да използвате продукти, които не са твърде ярки нюанси, но с метален ефект), тъмно синьо, златно.

Каквото и да изберете, опитайте се да спазвате мярката - по-добре е да не използвате твърде много цветове в грима за очи с лилава спирала. Достатъчно е да създадете опушен ефект, като украсите клепачите с полупрозрачна мъгла от сенки или направите тънки графични стрелки.

Избор на цвят на червилото, който подхожда на лилава спирала

По-лесно е с червило. Предназначен е да "балансира" яркостта на спиралата върху миглите. Няма никакви ограничения. Важно е да подчертаете устните с всеки контрастен нюанс на червилото. Текстурата също не е важна: можете да изберете матова, кремава и лъскава. Основното в този грим е да гримирате само миглите.Ако добавите сенки и очна линия, цветовият баланс ще бъде нарушен и изображението ще се окаже претоварено.

Лилава дневна спирала

Съществува мнение, че в ежедневния грим няма място за цветна спирала. Всъщност може да се използва хармонично всеки ден, като следвате няколко правила.

  • Цветната спирала трябва да бъде или единствен, или основен акцент в грима. Не добавяйте повече опушен лед или ярки стрелки, в противен случай гримът определено ще престане да бъде дневен.
  • Само по себе си спиралата също не трябва да е прекалено закачлива. Изберете тъмни варианти: слива, синьо-черно, виолетово. Само отблизо ще се забележи, че миглите имат необичаен цвят, който прави очите по-изразителни.
  • Не нанасяйте цветна спирала по цялата дължина на миглите, а само по върховете им. По този начин можете да избегнете твърде очевиден акцент.

Лилава вечерна спирала

Тук можете да си дадете воля и смело да експериментирате с тенденцията за цветни мигли.

  • В допълнение към миглите, които са добре покрити с цветна спирала от корените, направете леки опушени очи. Използвайте не повече от два нюанса сенки. И двете трябва да съвпадат с цвета на спиралата.
  • Нарисувайте стрелки с необичайна ярка очна линия, която ще създаде интересен контраст със сянката на миглите.
  • Създайте розов ефект върху клепачите си с хидратиращ крем за лице или балсам за устни. Важно е тези средства да се прилагат изключително върху подвижния клепач. В противен случай под веждите ще останат петна от цветна спирала.
  • Завършете миглите си и завършете грима на очите си. Преминете към устните - изразителен нюанс на червилото ще направи погледа с цветни мигли по-празничен.

Идеи за снимка с лилава спирала

© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree© imaxtree

Използвали ли сте някога цветна спирала? Напишете коментар.

Категория: