Как да коригираме формата на устните с грим и какви са характеристиките на нанасянето на червило, гланц и нюанс? Нека да го разберем заедно

Съдържание:

 • Популярен грим за устни
 • Как да гримираме устни с червило: инструкции стъпка по стъпка
 • Техника с молив за устни
 • Характеристики при нанасяне на гланц за устни
 • Как да оцветявате устни: 4 съвета от гримьори

Какви продукти най-често се използват за грим на устни и как да ги използвате правилно? Даваме съвети и споделяме снимки и видео инструкции.

Популярен грим за устни

Нека поговорим за осемте най-популярни продукта за грим за устни, за да можете да решите кой е най-подходящ за вас.

1Оцветен балсам

Това по същество е хидратиращ балсам за устни, но леко пигментиран. Гримът на устните с него се оказва много естествен. Отлично средство за зимата - помага за бързото "реанимиране" на сухата кожа на устните.

2Гланц за устни

Мигновено придава на устните красив блясък и визуален обем. Като правило има текстура на гел и не се различава по издръжливост (ще трябва да актуализирате грима на устните си през деня). Палитра от нюанси - от прозрачни до необичайни като черни. Гланцът може да се нанася върху чисти, сухи устни или върху грим, създаден с молив или червило.

3Полупрозрачно червило

Придава естествен ефект, често овлажнява устните и не изисква подкрепа от молив. Чудесен избор за ежедневен грим.

4Полуматово червило

Съдържа повече пигмент от полупрозрачно червило, така че покритието е по-плътно. Дали да допълните грима с контурен молив или не, решавате вие.

5Кремаво червило

Тази текстура осигурява доста плътно покритие с красиво сатенено покритие. Носете червило в комбинация с молив.

6Матово червило

Дава плътно покритие без блясък. Може да изсуши устните – матовите червила нямат много овлажняващи съставки във формулата си. Съчетайте го с контурен молив и можете да сте сигурни, че покритието ще бъде много устойчиво.

7Тониране

Най-трайното и силно пигментирано лечение за устни. Често алкохолът е включен във формулата на нюанса, поради което продуктът изсушава устните - без съмнение ще трябва редовно да овлажнявате и ексфолирате кожата. Нанесете с четка или апликатор.

8контурен молив

Очертават контура на устните. Добрият контурен молив трябва да се плъзга гладко по кожата, без да я драска (не прекалявайте, когато подостряте олово). Ако е възможно, изберете нюанс на молив, който напълно повтаря цвета на червилото. И не използвайте твърде тъмни моливи за устни - изглеждат неестествени.

Очертайте устните си с молив и след това нанесете върху тях червило със същия нюанс. За да придадете визуален обем на устните си, допълнете грима си с капка прозрачен гланц. Разнесете го в центъра на долната устна.

Как да рисувате устни с червило: инструкции стъпка по стъпка

Опция за плътни устни

1За да направите кожата на устните мека и гладка, нанесете върху нея балсам и го оставете да попие добре. Попийте излишъка с чиста хартиена кърпа, но не с памучен тампон: след него мъх ще остане върху устните и червилото ще лежи неравномерно.© Makeup.ru© Makeup.ru2Третирайте зоната около устните с коректор. Ако устните имат размит контур (а пълните устни често имат това), коректорът ще ви помогне да го направите по-точен.© Makeup.ru© Makeup.ru3Хайлайтерът подчертава отметката над горната устна, за да придаде визуален обем на устните.4Начертайте контур с молив, като започнете от горната устна. Заоблихме малко ъглите на арката на Купидон, не за да направим устните по-плътни, а за да смекчим формата им.5На долната устна първо подчертайте централната част. След това се придвижете към ъглите.6Усмихнете се, така че устните ви да се изгладят и да можете да рисувате всички бръчки с червило. Това важи особено за плътните устни. Когато устните са опънати в усмивка, също е по-лесно да рисувате ъглите им.7Боядисайте устните си. Не забравяйте, че тъмните матови червила визуално намаляват устните, а овлажняващите, напротив, им придават обем.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru"

Вариант за тънки устни

Ако сте нови в грима, тогава тъмните червила е най-добре да се избягват, те визуално намаляват и без това тънките устни. Но ако вече сте майстор, тогава знаете, че устните могат да бъдат увеличени, без да се отказвате от тъмните нюанси. За да направите това, нарисувайте устните, надхвърляйки естествения им контур. Това трябва да се направи много внимателно, като се излиза извън естествените граници на устните с максимум два милиметра.

1Ако използвате матово червило (не е най-добрият избор за тънки устни), не забравяйте първо да нанесете хидратиращ балсам и да го оставите да попие.© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru2Очертайте с молив „отметка“ над горната устна, като очертаете контур с един-два милиметра по-висок от естествения – така горната устна ще изглежда по-плътна. Нюансите на червилото и молива трябва да съвпадат.3Фокусирайки се върху отметката, задайте нов контур на горната устна с молив.4Започнете да рисувате долната устна от средата, преминете към ъглите. Тук работи същият принцип, както в случая с пълните устни: трябва да се усмихнете малко, когато рисувате устните си. Начертайте долния контур един или два милиметра под естествения. Основното е, че гримът изглежда естествено.© Makeup.ru© Makeup.ru5Очертайте устните си с червило, като започнете с горната устна. Готов!© Makeup.ru© Makeup.ru

Гледайте видео урока от Alina Fly Cloud. Beauty blogger разкрива как да направите устните си по-пълни и по-красиви с грим - само за 40 секунди!

Техника с молив за устни

Лайнерът може да се сравни с основа за фон дьо тен или с основно покритие за лак за нокти. Използването на тези продукти не е необходимо, но благодарение на тях резултатът изглежда по-спретнат и се запазва по-дълго. Какво да имате предвид, когато работите с молив за устни?

 • Ако устните са тънки или замъглени

Подчертайте контура на устните с молив, който е с един нюанс по-тъмен от естествения нюанс на устните – благодарение на това те моментално ще станат по-обемни и забележими на лицето. Добавете капка хайлайтър към вдлъбнатината над горната устна.

 • Ако червилото има сияен завършек и хидратираща формула

Тези червила обикновено са по-малко издръжливи от матовите. За да предотвратите разпространението на продукта, гримьорите съветват да използвате естествен розов контурен молив.Подчертайте контура с него, а вътрешността запълнете с коректор и обработете с прозрачна пудра преди нанасяне на червило.

 • Ако не искате да кандидатствате отново през деня

За да не избледнее цветът след няколко часа - веднъж и за да остане само контурът от грима на устните - два, засенчете цялата повърхност на устните с молив, преди да нанесете червило. Тази техника ще „задържи“ червилото на място и ще удължи издръжливостта на грима.

 • Вместо червило

Контурен молив - по същество същото матово червило, но в по-висока концентрация. Ако планирате да гримирате устни с молив, изберете мека текстура, която е по-лесна за смесване.

Помниш ли? Затвърдете резултата, като гледате видео урока на Alina Fly Cloud - блогърът за красота показва как да моделира перфектния контур и да създаде перфектната форма на устните с помощта на контурен молив.

Характеристики при нанасяне на гланц за устни

Най-лесният начин да накарате устните си да заблестят е да ги нанесете с гланц. Дори нюансът да не е ярък, разпределете продукта внимателно, без да излизате извън контура. В противен случай устните ще изглеждат мазни, а гримът като цяло ще се окаже небрежен.

Как нанасяте гланц за устни?

 • Само в центъра на устните

Ако искате по-пълни устни, не пестете от гланц. Ако използвате матово червило, нанесете малко по-малко.

 • Съчетано с контурен молив

Очертайте устните си с молив малко по-тъмен от естествения им нюанс и нанесете гланц. Гримът ще бъде естествен.

 • Съчетано с червило

За да постигнете ефекта на сияние, първо нанесете гланц върху цялата повърхност на устните, а след това го допълнете с червило с високо съдържание на пигменти.

Как красиво да гримираме устни с нюанс: съвети от гримьори

 • Не нанасяйте боя върху сухи устни - инструментът ще подчертае целия пилинг. Преди грим използвайте скраб и хидратирайте правилно устните си.
 • Тинтът е по-удобен за нанасяне с апликатор - добавете капка в центъра на устните и след това прелейте към контура.
 • Тинтът може да се комбинира с гланц за устни, за да направи устните по-обемни. Издръжливостта няма да пострада от това - при всички случаи нюансът ще издържи на устните до 10 часа.
 • Нанесете няколко слоя, ако искате цветът да е възможно най-интензивен.

С какво оцветявате устните си? Напишете коментар.

Категория: