Разбиране на детайлите на техниките за гримиране на вежди със сенки и молив

Гримът на веждите, и то най-естественият, може да се направи по няколко начина. В тази статия ще ви разкажем как да го направите със сенки и молив и каква е разликата между тези техники. Съвети, снимки и видео инструкции, както и преглед на продуктите за вежди можете да намерите по-долу.

Как да изберем нюанса на продукта за вежди?

За да изберете нюанса на продукта за вежди, който да е в хармония с външния вид, трябва да обърнете внимание на цвета на очите, косата и тена на кожата.

 • Ако имате руса коса и подобна кожа, изберете продукт за вежди, който е тон или два по-тъмен от цвета на косата ви. Ако изберете молив в тон с косата или по-светъл, тогава веждите ще се „слеят“ с цвета си и няма да изпъкват на лицето.
 • Блондинките трябва да избягват тъмните нюанси - те ще бъдат твърде забележими на лицето, поради което гримът вероятно ще се окаже вулгарен.
 • Ако имате тъмна коса, изберете сенки един или два нюанса по-светли. Особено ако имате тъмна кожа.
За да създадете перфектен грим за вежди, използвайте няколко нюанса наведнъж. Много козметични марки предлагат палитри, които имат както светли, така и тъмни пигменти (например Urban Decay и L'Oréal Paris имат такива). Не се страхувайте да експериментирате!

Как да определим формата на веждите?

1Етап 1

Начертайте въображаема линия от външния ръб на ноздрата нагоре през вътрешния ъгъл на окото. Точката, в която тази линия ще се пресича с горната дъга, трябва да бъде началото на веждата.

2Стъпка 2

Ще определите мястото на извивката на веждите, ако начертаете въображаема линия от външния край на ноздрата нагоре през зеницата. В точката на пресичане на тази линия с суперцилиарната дъга трябва да започне извивката на веждите.

3Стъпка 3

За да разберете къде трябва да завършва опашката на веждата, начертайте въображаема линия от външния ръб на ноздрата през външния ъгъл на окото. Маркирайте третата точка в пресечната точка на тази линия с надбровната дъга. Като свържете всички точки, ще видите вашата идеална форма на веждите.

Как да нарисувате вежди стъпка по стъпка: техники с молив и сенки

След като решите формата на веждите, преминете към тяхното рисуване. За целта използвайте молив.

1Етап 1

Срешете косата си нагоре. Можете да използвате стара четка за спирала за това. Не забравяйте да го почистите правилно.

2Стъпка 2

След като срешете веждите си, най-вероятно ще видите "пролуки" между косъмчетата - те трябва да бъдат запълнени. Вземете какъвто и да е продукт за вежди – и сенките, и моливът са подходящи – и го използвайте, за да запълните празнините. Движете се отдолу нагоре, запълвайки пространството на веждите по посока на растежа на косъма.

3Стъпка 3

За да фиксирате цвета и формата на веждите ви е необходим фиксиращ гел. Разходете ги по косъмчетата от началото на веждата до края в посока отдолу нагоре. Геловете са безцветни и оцветени - последните правят веждите по-изразителни.

Гледайте видео урока на Мария Полканова - гримьорът разказва и показва как да направите естествен грим на веждите със сенки.

Друга възможност за рисуване на вежди е използването на сенки. Като правило към сенките идва специална четка със скосен ръб. Осигурява удобно нанасяне и равномерно покритие.

1Етап 1

Срешете веждите си с четка.

2Стъпка 2

Вземете няколко сенки върху четката и ги разнесете по цялата дължина на веждата. След това смесете така, че да няма „пропуски“ между космите.

3Стъпка 3

Отстранете излишния продукт с памучен тампон или Q-накрайник.

4Стъпка 4

За да направите веждите си по-графични, нанесете светли сенки по долния им контур и ги прелейте.

5Стъпка 5

Фиксирайте формата с прозрачен или оцветен гел за вежди.

Помните ли последователността от действия? За да поставите всичко най-после на мястото му, вижте видео урока на бюти блогъра Лена Севелениум.

Грим за вежди: фото урок

Рисуване на вежди с молив

© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru

Ако целта ви е да запълните "празнините" между косъмчетата, да придадете по-ясна форма на веждите и да ги направите ярки и графични, използвайте молив за грим. Как да работим с него? Следвайте инструкциите.

1Коригирайте формата на веждите и запълнете празнините между косъмчетата с молив.Ами ако веждите са тънки? Коригирайте формата с леки къси удари на молива (под ъгъл от около 30 градуса) и след това леко смесете линиите с памучен тампон, за да направите резултата възможно най-естествен.2След като смесите молива с памучен тампон, срешете веждите с чиста четка и поставете в една посока. Срешете космите първо нагоре, а след това към слепоочието - формата ще се окаже красива.3За да направите веждите по-изразителни и да им придадете обем, допълнително ги потъмнете в централната част с молив с един тон по-тъмен от този, с който сте коригирали формата. Преходът между нюансите трябва да е естествен.

Рисуване на вежди със сенки

© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru

Ако използвате сенки, гримът на веждите ще стане по-естествен и оцветяването ще бъде по-гладко.

1Попълнете със сенки цялото „тяло” на веждата, като внимателно очертаете формата. Посоката на четката не е толкова важна (работейки с молив, трябва да нанесете щрихи по посока на растежа на косата): основното е да запълните пространството между космите.2Отстранете излишните сенки за очи с Q-накрайник с полупрозрачна пудра (чистият Q-накрайник ще премахне твърде много продукт).3Срешете веждите си с чиста четка и оформете косъмчетата в една посока.4Фиксирайте космите с нюанс или прозрачен гел. Тези, които са по-близо до моста на носа, срешете нагоре, останалите - нагоре и отстрани.

Преглед на популярни продукти за вежди

 • Couture Brow Mascara, YSL Beauté

  Комбинирайте, стилизирайте и фиксирайте косъмчетата със спирала YSL Beauté. Палитрата съдържа два универсални нюанса (светъл и по-тъмен), които ще подхождат както на блондинки, така и на момичета с тъмна коса. Благодарение на удобната четка, веждите се разресват лесно, а богатата текстура на продукта ще ги направи визуално по-дебели.

 • Класически молив за очи Le Crayon Khôl, Lancôme

  Този молив Lancôme може да се използва не само за оцветяване на лигавиците или създаване на опушен ефект върху клепачите, но и за гримиране на вежди (подходящ е кафяв нюанс 02 Brun). Благодарение на кремообразната текстура се нанася лесно и равномерно и се прелива по същия начин - с четка или пръст.

 • Професионален комплект за вежди Brow Artist, L’Oréal Paris

  Мечтали ли сте за функционален и лесен за използване комплект за гримиране на вежди, който ще съдържа всичко необходимо? Вижте L'Oréal Paris Brow Artist. Под капака на калъфа ще откриете восък, сенки, пинсети и двустранна четка с четка. Първо премахнете нежеланите косми, след което фиксирайте новата форма с восък. За по-естествен резултат нанесете сенки и фиксирайте ефекта по същия начин с вакса.

 • Високопрецизен молив за вежди, Джорджо Армани

  Моливът Giorgio Armani има няколко предимства наведнъж: прибиращо се олово, което не изисква подостряне, от една страна, и четка, от друга. С негова помощ е лесно да разресвате веждите и да им придавате желаната форма.

 • Молив за вежди 3 в 1, Професионален грим NYX

  Името на този молив говори само за себе си. Три инструмента наведнъж - молив, сенки и спирала - помагат за създаването на перфектния грим за вежди. Класическият инструмент е моливът. Ако искате да добавите мекота към веждите, използвайте сенки. Фиксирайте косъмчетата със специална спирала.

"

Категория: