Нюансът на бордо е неразривно свързан с образите на есента и зимата. Затова те толкова често боядисват ноктите си през студения сезон. Какви са вариантите за маникюр в бордо?

Сгряващо греяно вино, топли пуловери и шалове, ябълки в лъскав карамел - за това се сещаме първо, когато видим цвят бордо.

Затова през есенно-зимния сезон става все по-често в гардероба, използва се по-често и в маникюра през този период.

В нашия материал ще говорим за това как да адаптираме бургундския маникюр към тенденциите в ноктите, под каква форма могат да украсяват къси и дълги нокти, кои бургундски лакове да изберете за такъв дизайн.

Модерен дизайн на ноктите в бордо

Дори обикновеният изчистен маникюр в цвят бордо винаги изглежда стилен. Можете да го видите сами с Essie Hooked Manicure.

Марсала има повече дълбочина, благородство и темперамент от класическото алено.

 • "Характерът" на този цвят в същото време усложнява създаването на ноктопластика с него. Не всички нюанси се комбинират с него. Добавките към бордо трябва да се търсят много внимателно: много лесно е да го лишите от елегантна красота, ако направите грешка при избора на цвят. Най-хубавото е, че до бордо, нюанси на кафяво (от светло бежово до тъмен шоколад), златисто, а също и черно и червено изглеждат най-добре. Разгледайте нашата селекция от снимки.

Бордо френски маникюр

Бордовият маникюр може да се направи и с френски дизайн, като се акцентира върху формата на мек квадрат и се покриват точно връхчетата с ярък цвят, а не целия нокът. За основа предлагаме да използвате неутрален бежов лак или полупрозрачно розово. Но пайети и кристали тук са безполезни - не трябва да претоварвате бордо ноктите с допълнителна сърма. Хванете свежи идеи, споделени от гурутата на ноктите.

На снимката по-горе виждате бургундските меки квадратни нокти в идеалното въплъщение. Майсторът перфектно успя както във формата, така и в хармоничното съчетание на нюанси. Браво!

Бордовият маникюр върху форма на бадем с френски дизайн, съдейки по снимките в социалните мрежи, не отстъпва много на класическия.

Мраморен маникюр

Намирането на бордо мраморен маникюр за нокти не беше лесно. Но ние успяхме - когато търсим новогодишни варианти, които очаквано предлагат комбинации със зелен лак.

Коледен маникюр в бордо

Бордовите нокти се свързват със зимата и коледното настроение.

Разбира се, лакът в този цвят контрастира прекрасно с белия сняг и синьо-зелените тонове на коледните елхи.

Няма как да не се радваме, че маникюрът в бордо ще изглежда добре на нокти с всякаква форма.

Такива ярки пайети са подходящи само за излизане. Подходящи са, ако отразяват също толкова ярката коледна украса на пространството. Сигурни сме, че такъв бордо маникюр ще поддържа празнично настроение както на квадратни, така и на заоблени нокти.

На фона на кестенявите нокти златните листа изглеждат ефектно, произволно украсявайки един или два нокътя. Припомнете си, че златният лист е супер тънко фолио, което имитира златно листо.

Ефект на мокро бордо

През 2023 г. маникюрът в бордо е добре дошъл в лъскав дизайн. В идеалния случай трябва да създадете усещането, че горното покритие все още не е изсъхнало - за това и бордовият лак, и горната част трябва да са лъскави. Този бордо маникюр стои особено добре на дълги нокти.

Красив бордо маникюр с подчертано лъскаво покритие може да се пробва и върху спретнати къси нокти - резултатът определено няма да ви разочарова.

Матиран маникюр

Бордово-матовият маникюр е по-труден за изпълнение от лъскавия.Ако последният е готов да „прости“ малки грешки, тогава всяка неравност ще бъде забележима върху матовото покритие. В допълнение, такъв маникюр е по-уязвим от механично въздействие отвън, така че трябва да го носите внимателно.

През есента матовият маникюр в бордо може да се сприятели със сезонен дизайн. Например с аскетично листо на фона на бежов лак.

Оригинално изглежда и маникюрът в бордо с дизайн със златни листа. И все пак, комбинацията от бордо и златни везни дава много красиви резултати.

Между другото, не е необходимо да покривате всички нокти с матов бордо лак. А тези, които са тонирани, могат да бъдат декорирани с капки безцветен лак.

Лунен маникюр

Ако ръцете ви са добре поддържани и кожичките ви са перфектни, опитайте лунен маникюр в бордо. Няма нужда да измисляте допълнителни елементи - само няколко дупки са достатъчни за оригиналния акцент.

Геометричен маникюр с бордо елементи

Модните тенденции и геометрията са братя близнаци. Какво може да се нарисува върху бургундски нокти? Вариантите са много. Вие сте ограничени само от собственото си въображение.

Някой харесва повече симетрията, някой предпочита асиметрията. Някои хора обичат да залагат на изображението на геометрични фигури в своя дизайн, други си играят с линии и точки.

Например, чифт бордо нокти могат да бъдат подчертани със златни ивици - и веднага маникюрът претендира за оригиналност.

Защо не опитате този персонализиран маникюр в бордо с черни диагонални ивици и елементи, пълни с блестящ лак?

А ето и нашия фаворит на къси нокти - маникюр в бордо с няколко скромни точки. Просто и с вкус!

Иетата и точките, между другото, могат да направят прекрасен дует в един дизайн на ноктите.

На снимката е завършена идея за бордо маникюр с интересна геометрия.

Омбре

Маникюрът в бургундски тонове може да бъде въплътен и в техниката омбре - за това трябва да използвате няколко лака от близки нюанси. У дома можете да овладеете този метод на покритие, но ще трябва да практикувате: първият път без определен опит и подходящи умения резултатът може да не достигне желания.

Има по-просто решение - да направите кестеняв омбре маникюр с блестящи лакове. Грешките на такова покритие не са толкова забележими.

Котешко око на Бордо

Някога "котешкото око" беше на върха на модата. Но през 2023 г. маникюрът в бордо с този дизайн не се вижда в списъка с тенденции.

Въпреки това, такъв маникюр на основата на бордо изглежда очарователно на ноктите и прилича на космически дизайн.

Маникюр с блясък

Модните идеи в дизайна на ноктите отдавна изключват използването на големи пайети, така че не очаквайте примери за бордо маникюр с кристали. Но вариантите с фино блестящо покритие са доста приемливи. През 2023 г. това е максимумът, който можете да си позволите с бордо маникюр, когато става дума за блясък на ноктите ви.

Маникюр с шарки

Успехът на бургундския маникюр с шарка зависи от няколко фактора: вкуса, въображението и артистичните умения на майстора.

Изберете салон, който е специализиран в необичайни решения за ноктопластика и уловете вдъхновяващи дизайни на нокти в бордо.

бордо маникюр в комбинация с други цветове

Експериментаторите на маникюра смесват бордо с други цветове. Например с бежово-розово - тази комбинация изглежда стилна и благородна.

Смес от бордо и бяло в маникюра също изглежда хармонично. Основното нещо е да не прекалявате с бял лак, в противен случай можете да получите обратния ефект.

Бордовият маникюр със сребро според нас е малко по-рядко срещан, отколкото със злато, но също може да изглежда изгодно.

Дуетът от бордо и черни нокти според нас все още е подценен. Сигурни сме, че този дизайн все още ще заема заслуженото си място в класациите за маникюр с интересни нови продукти.

Аскетичен маникюр

Понякога можете да отидете по лесния начин и да сте в тенденция. Оформете ноктите си, работете с кожичките си и поставете няколко точки с бордо лак, като по този начин направите скромен, оригинален и модерен дизайн в същото време.

Бордово маникюр за къси нокти

Виното (както с "желеобразна" текстура, която има известна прозрачност, така и плътно) изглежда добре на къси нокти - въпреки че тъмните нюанси са склонни да ги скъсяват визуално още повече, фокусирайки се върху малкия размер на нокътната плочка.

Какви опции за дизайн трябва да се имат предвид за хора, които не отглеждат нокти?

1Омбре. Направете преход от бордо към черно или, например, създайте градиент със златист блясък. Такъв маникюр ще "разтегне" ноктите малко по дължина.2прозрачни вложки.На къси нокти е трудно да се правят рисунки. По-добре е да ги подредите с помощта на цветни блокове - прозрачни, в духа на най-новите тенденции в ноктите. Най-простият вариант на такъв маникюр е лунен. Между другото, прозрачната дупка е едно от най-практичните решения в дизайна на ноктите, тъй като удължава живота на маникюра: когато ноктите започнат да растат, това няма да бъде толкова забележимо.3Раета. Друг начин за леко удължаване на ноктите (поне визуално) е използването на прави вертикални линии. Конецът за нокти със златист метален ефект ще ви помогне да украсите ноктите с бордо фон с ивици.

Маникюр в бордо за дълги нокти

С помощта на цвят бордо е добре да подчертаете красивата форма на дългите нокти. Има много опции за дизайн с този нюанс за дълги нокти. Нека изброим някои от тях.

1Френски. За тези, които не променят класическия маникюр, можете да опитате необичайна цветова комбинация в този дизайн - бордо фон и златисти връхчета. Като основен лак можете да използвате "На върха на фиби" от Essie.2С акцент върху дупката. Тя може да бъде оставена прозрачна или подчертана с цвят, но още по-добре, ако ноктите са дълги, ги украсете с блясък или кристали. Вярно е, че е по-добре да не използвате много камъни - няколко или три са достатъчни, за да получите лаконичен акцент в резултат.3С модел или модел. За момичетата с дълги нокти е по-добре да оставят по един нокът на всяка ръка за дизайн - например на безименния пръст. Покрийте го с бежов лак (този цвят върви добре с бордо) и украсете със златисти шарки. Или всеки друг модел - в онези нюанси, които са в хармония с виното.

Бордови нокти с матова шарка

 • Един от най-добрите варианти за маникюр за зимата с цвят бордо е матовият. Придава на сянката на Марсала кадифена мекота, която в студения сезон ще бъде полезна. Въпреки че матовата текстура вече привлича погледите на другите, има възможност да я направите още по-интересна. Шарка, нанесена върху златен блясък или метален лак за нокти, е това, което осигурява драматичен контраст.
 • Друг изход е да направите самата рисунка матова върху бордо лак. Например бял скандинавски модел с елени и снежинки. Благодарение на матовото покритие ще изглежда снежно и "мразовито" - точно за зимата.

Лак за нокти в бордо: кой да изберете?

 • Нюанс "На върха на фиби" , Essie

  Тези, които вече са намерили перфектното червено и сега търсят перфектното бордо, трябва да харесат този лак. Отличава се с наситен цвят и красиво лъскаво покритие.

 • Закачена Еси

  Този лак е наситен нюанс, по-близо до слива. Може да се използва в градиентен маникюр с други цветове от тази гама, създавайки преход на цветовете от нокът към нокът.

 • Нюанс Бордо, Essie

  Класически благороден бордо нюанс с балансирана комбинация от червено, розово, кафяво. Дълбокият, сочен цвят е добър по всяко време на годината, но е особено подходящ през есента и зимата.

 • Нюанс "Love Is Destiny" , Essie

  Трудно е да не се съглася с поговорката, с която е маркиран този нюанс. Съдейки по много тъмния бордо нюанс, който граничи с шоколадово кафяво, може да става въпрос за любов в най-широкия смисъл на думата, включително всичко шоколадово.

 • Shade Maroon от Essie Expressie

  Красотата на този лак е, че изсъхва… за минута. Това е хубава характеристика на всички лакове Essie Expressie. Следователно този тъмен, тъмен, мистериозен цвят е удобен за използване не само за едноцветно покритие, но и за създаване на дизайн.

Маникюр в бордо: фотогалерия

Често ли правите червен или бордо маникюр? Напишете коментар.

Категория: