Как да си направим универсален маникюр, който да подхожда и на офис стила? Избрахме варианти за дизайн на ноктите, които дори и най-строгите бизнес дами могат да си позволят

Офис дрескодът често диктува своите правила дори в маникюра. Трябва да се ограничите по някакъв начин, но това не означава, че интересните опции за ноктопластика трябва да бъдат изоставени априори. Тази статия ще обсъди правилата за офис маникюр, как да го създадете в зависимост от дължината на ноктите и какви опции за дизайн можете да разгледате.

Правила за маникюр в офиса

Офис стилът се предлага в различна степен на строгост, но по един или друг начин трябва да проявите известна сдържаност и да следвате редица правила.

Дължина и форма

Допълнителната дължина с "опасна" точка на върховете не е най-добрият вариант за офиса. Първо, не е много удобно. Второ, тази дължина изглежда малко агресивна, което е неподходящо в офиса. Така че по-подходящ вариант са изящните нокти със средна дължина с овална форма или с форма на „мек квадрат“.

Цвят

Също така е по-добре да откажете изключително ярките цветове. Известно е, че закачливият маникюр може да изплаши работодателя на етапа на интервюто. Сдържаните нюанси са по-добре дошли в офиса. Прозрачният лак и светлите пастелни нюанси ще ви помогнат да покажете необходимата скромност. Ако не можете да живеете без тъмен лак, изберете най-спокойните варианти.

Дизайн

Никтопластиката и бизнес стилът изглеждат несъвместими. И все пак има дизайнерски опции, които няма да се открояват на фона на строгия дрескод. Класики като яке и лунен маникюр определено няма да предизвикат осъждане, но трябва да сте по-внимателни с експериментите: необичаен декор върху остри дълги нокти едва ли ще бъде в хармония с работните екипи.

Строг офис маникюр за нокти с различна дължина

Къси нокти

Малката дължина е предпочитана за офис стил. Не всеки е готов да изреже ноктите си "под корен" - защото това визуално скъсява пръстите, което означава, че като цяло лишава ръцете от благодат. Но дори свободен ръб, който е нараснал с няколко милиметра, вече ви позволява да придадете на ноктите си по-елегантна форма, като „овал“ или „мек квадрат“. Ако ноктите ви са къси, изберете едноцветен маникюр или украсете ноктите си с прости дизайни, базирани на лаконични графики.

Дълги нокти

Ако отглеждате ноктите си, придайте им спретната овална форма. Ако решите да направите дизайн, украсете един или два нокътя с шарки, орнаменти и други декоративни елементи. Още по-добре е да изберете класиката: френски маникюр или луна. Тези опции малко скриват дължината, особено ако тя вече е поразителна.

Стилни опции за маникюр за офис работа

Все повече и повече екстремни ноктопластики се показват на модните подиуми, така че ако търсите идеи за офис маникюр, по-добре се обърнете към изпитан във времето маникюр, който няма да предизвика недоумение сред колегите.

  • Едноцветен офис маникюр

Полупрозрачен лак с розов нюанс (обикновено използван за „фон“ във френския маникюр) е идеален. В същото време можете да изберете нюанси, които ще бъдат в хармония с традиционните цветове на работното облекло: черно, сиво, бяло, тъмно синьо.Други неутрални цветове - например от голи гамата - също ще се впишат в офисния дрескод. От ярките цветове се допуска червеното (отново, защото е класика), както и бордото.

  • Лунен маникюр за работа

Офис маникюрът ще стане малко по-оригинален, ако лакирате ноктите си с обикновен лак, оставяйки дупката непокрита. Този дизайн е много практичен - дори след три седмици няма да се забележи, че ноктите са израснали: дупката просто ще се разшири, но недостатъците няма да бъдат забележими. Дупката обаче може да бъде запълнена с цвят - измежду тези, които са приемливи в офиса.

  • Френски маникюр за офиса

Френският в обичайния дизайн остава класически офис стил. Но можете също да внесете свежест в този дизайн, ако украсите върховете с контрастен нюанс или блестящ лак. Тъй като само един детайл ще бъде ярък в маникюра, това изкуство за нокти няма да наруши офисната строгост на изображението.

  • Минималистичен офис маникюр

Дизайн с тънки ивици, геометрични фигури, ефект на блокиране на цветовете и малки шарки може да се използва и в офис маникюра, само ако е направен сбит, с чувство за пропорция. Между другото, една от най-новите тенденции може да помогне - когато шарки или рисунки се прилагат върху прозрачен фон. В този вариант маникюрът изглежда по-точен и не фрапиращ.

  • Офис маникюр с кристали

Любителите на кристали също имат шанс. Две-три малки камъчета са достатъчни, за да може изчистеният маникюр да се промени и да започне да блести нежно. Залепете кристали по-близо до кутикулата на един или два нокътя. Моделите не трябва да се допълват с тях - в офиса е важно да знаете кога да спрете.

Бизнес маникюр за офиса: модни тенденции със снимки


© челсикуен© челсикуен© pa_pirus© валентинакадирова© валентинакадирова© валентинакадирова© валентинакадирова© валентинакадирова

Какъв маникюр правите в офиса? Напишете коментар.

Категория: