Съвети, идеи и трикове за красота, за да направите лицето си по-слабо

Пълното лице, като правило, има две основни характеристики, от които мнозина не са склонни да се отърват: пухкави бузи и втора брадичка. И двете могат да бъдат коригирани, без да се прибягва до помощта на пластичен хирург. Ние казваме и показваме как се прави.

Как да изваям пълно лице? Стъпка по стъпка фото инструкции

Скулпторът и ружът са два от най-важните инструменти, когато става въпрос за корекция на пълно лице. В края на краищата, правилното поставяне на светлинни и сенчести акценти осигурява ефектен резултат.

1Тъмен скулптор

По време на корекция трябва да се обърне специално внимание на бузите, за да се потъмнят правилно. Това може да стане по една от двете схеми: или нанесете скулптора или бронзанта по обичайния начин, върху основата, или потъмнете желаните зони върху чиста кожа и нанесете основа отгоре. В този случай корекцията няма да изглежда толкова очевидна. Напомняме ви, че тъмният инструмент за скулптуриране трябва да е един или два нюанса по-тъмен от кожата ви (и винаги с матово покритие!), А светлият трябва да е с един или два нюанса по-светъл: в този случай е разрешен деликатен блясък.

Потъмняващите зони във вашия случай са скулите: издърпайте бузите си максимално навътре и затъмнете зоната над образуваната вдлъбнатина. Също така потъмнете страните на лицето, нанесете скулптора по краищата на челото, по линията на косата.

Освен това е важно да подчертаете линията на челюстта: начертайте ивица по нея с тъмен коректор и прелейте надолу. Също така ще помогне за премахване на двойната брадичка, ще направи шията по-тънка.

Между другото, корекцията на втората брадичка изглежда по-естествена, ако коректорът е сиво-зеленикаво-кафяв, цвета на сянката на кожата. Тогава наистина можете да създадете правдоподобен ефект на по-стройна брадичка и шия.

Сенките под брадичката трябва да са възможно най-меки, "пухкави" , без ясни граници.

Можете също така допълнително да контурирате носа си, като нанесете тъмен коректор от двете му страни. Изсеченият нос ще направи лицето ви да изглежда по-изваяно и по-малко кръгло.

2Изчервяване

Друг трик за прикриване на заоблеността на лицето ви е ружът. Нанесете прасковен или нежно розов руж (тези нюанси подхождат на всички, но не трябва да използвате прекалено ярки при цяло лице) с пухкава четка с естествен косъм по дължината на скулата, малко над тъмния коректор. Разбъркайте, ако е необходимо.

Не нанасяйте руж с кръгови движения: това действие допълнително подчертава чертата, която искате да скриете. Освен това не нанасяйте руж твърде близо до носа си, тъй като това ще направи лицето ви още по-кръгло.

3маркер

Ако имате пълно лице, опитайте се да не използвате твърде много хайлайтър. Нанесете малко количество върху моста на носа, "отметката" над горната устна, под веждите, във вътрешния ъгъл на очите. Нанесете съвсем малко продукт върху горната част на скулата (това действие, между другото, изобщо не е необходимо). Хайлайтърът трябва да е с много деликатен блясък, без искри. Най-често те се произвеждат в течен или кремообразен формат.

© Makeup.ru© Makeup.ruсъвет! Всички линии в грима трябва да са възходящи: при коригиране на скулите, засенчване на сенки, руж. В този случай лицето изглежда по-тонизирано и стройно.4бронзант

На последния етап нанесете лек матов или сатенен бронзант около целия овал на лицето: горната и страничните части на челото, бузите, линията на долната челюст. Това ще даде лек ефект на тен и ще помогне да направите лицето да изглежда по-малко и по-слабо.

5Прах

За да се запазят резултатите от корекцията ви до края на деня, да не се появява неприятен мазен блясък по лицето ви и гримът да не „плува“, задължително напудрете лицето си . Ако имате много мазна кожа и пудрата не е достатъчна, използвайте матираща основа за грим.

Съвети за гримиране на цялото лице

Какво друго можете да направите, за да не изглежда лицето ви пълно?

1Фокусирайте се върху очите

Най-лесният начин да отвлечете вниманието от овала на лицето е да го привлечете към очите. Класически пуши, ярки стрели, буйни мигли - всички средства са добри! Особено подходяща за вас е техниката на релефен грим, която ще ви помогне да направите очите си по-ярки и обемни. Между другото, ако използвате черна очна линия, опитайте се да нарисувате не ясни линии, а леко размазани и пернати. Този лесен трик може да направи очите ви още по-големи. Е, не забравяйте да скриете тъмните кръгове под очите, ако има такива, с коректор.

2Придайте правилната форма на веждите си

Добре поддържаните вежди с правилна форма ще направят лицето ви по-стройно. По правило пълното лице има кръгла форма, а „ъгловите“ вежди с висок завой са идеални за това. Вашият вариант е "златната среда" : веждите не трябва да са прекалено заоблени или прекалено остри.Огъването трябва да е умерено. Между другото, колкото по-далеч е носът в най-високата точка на веждите, толкова по-широко ще изглежда лицето в крайна сметка. И още един съвет: уверете се, че "върховете" на веждите са достатъчно дълги, тъй като късите визуално ще направят бузите още по-големи. Моливът за вежди ще ви помогне!

3Потъмнете веждите си

Вторият съвет относно веждите е, че те трябва да са доста забележими. Не трябва да скубете прекалено много веждите си: тънките не отиват на никого, но във вашия случай те също ще изострят проблема. Използвайте молив за вежди или сенки за очи, за да ги направите малко по-ярки и дефинирани.

4Не забравяйте грима на устните

Ако имате тънки устни, трябва визуално да ги направите по-пълни, за да изглежда лицето ви по-тънко. Очертайте само долната устна с молив, леко излизащ извън естествения контур, след което гримирайте устните с лъскаво нюд червило. И не забравяйте да добавите капка сияен гланц точно в центъра на долната си устна.Потърсете други съвети, за да направите устните обемни в отделна статия.

съвет! Ако ъглите на устните гледат надолу, можете допълнително да ги разтегнете с лек коректор. С четка начертайте линия от ъгъла на устните към скулата и прелейте.5Изберете правилната прическа

Момичетата с пълно лице трябва да избягват обемни прически и къдрици - те ще направят лицето визуално още по-широко и "голямо" . Но ако изгладите косата си със специална преса, лицето ви ще изглежда малко по-тясно и слабо.

Знаете ли други съвети за грим за по-пълно лице? Споделете вашите трикове за красота!

Категория: