Кой дизайн ще се хареса дори на тези, които избягват ноктопластиката и дизайна на ноктите? Една от възможностите е да украсите ноктите си с елегантни мраморни шарки. Как да си направим мраморен маникюр

Тази опция за дизайн не изисква много смелост и желание за експериментиране. Това харесват почитателите на минималистичния спретнат маникюр. Тази статия ще обсъди как да направите мраморен маникюр, какви са неговите характеристики и как да адаптирате такова изкуство за нокти към съвременните тенденции.

Мраморен маникюр през 2023

Този дизайн на ноктите през 2023 г. все още не се е превърнал в класика като сако, но през последните години остава актуален, защото е просто мраморен маникюр с обикновен фон и шарка, която повтаря вените върху благороден камък.

  • Комбинацията от черно и бяло при създаването на такъв дизайн ще го направи универсален.В същото време може да се адаптира към актуалните тенденции за красота, като се направи в цветовете, които най-често се появяват на ноктите на моделите по време на модни ревюта: електриково синьо, нежно розово, бежово-кафяво, червено.Можете също така да използвате нюанси със седефни нюанси и да добавите малко блясък.

Мраморен дизайн на нокти на къси нокти

Момичетата, които редовно скъсяват ноктите си, знаят колко трудно може да бъде изборът на дизайн, ако дължината им е малка.

Почти винаги това означава, че рисунките - мащабни или малки, но сложни, богато украсени - ще трябва да бъдат изоставени. Нокътната плочка, когато е малка, не ви позволява да се "разхождате" и да покажете напълно своите артистични способности.

  • За разлика от много други опции за дизайн, мраморът може лесно да се приложи върху къси нокти, защото трябва само да приложите цвят на фона и да нарисувате венозни ивици или да използвате друга техника, наречена „водно мрамориране“.С негова помощ мраморният модел се пренася върху ноктите с филм, образуван на повърхността на водата.
  • Когато правите маникюр с "мраморен ефект" на къси нокти, трябва да обърнете внимание на избора на цветове. Не забравяйте, че тъмните нюанси визуално намаляват нокътната плочка, докато светлите, напротив, я правят по-голяма.Този визуален ефект е полезен за тези, чиито нокти са малки, дори и да не са изрязани до корена. Те трябва да направят мраморен маникюр с бял фон и черни ивици.

Маникюр с мраморна текстура върху дълги нокти

Ако прилагаме такава ноктопластика на къси нокти, тогава дългите дори могат да бъдат украсени с маникюр с „мраморен ефект“.

Резултатът ще бъде особено красив, ако обърнете достатъчно внимание на формата на ноктите.

Вариантът на черните квадратни нокти е популярен от дълго време, а изящна овална форма с меко заобляне в краищата или "бадемови" нокти с лека точка са това, върху което мраморната текстура изглежда доста привлекателно.

  • Черно-бялата комбинация в този маникюр е класика, но не бива да се ограничавате. На дълги нокти тъмен мраморен дизайн със синьо-черен, изумруден, бордо фон ще изглежда особено изразителен. А шарката може да се направи с лак с метален ефект - златист, например. В резултат на това маникюрът ще се окаже вечерен - на излизане.

Дизайн с черен мрамор

Ако търсите най-разнообразния измежду вариантите за мраморен маникюр, тогава това вероятно е черният мрамор.

Характеристиката (това е и предимство) е, че черният цвят в този дизайн не изглежда мрачен поради белите ивици, имитиращи мраморната шарка на горния слой. Маникюрът е елегантен и спретнат. Те могат да допълнят всяка визия, като се има предвид, че черно и бяло в чифт е нещо, което може да се комбинира с всеки тоалет. Въпреки че има по-оригинални и смели опции.

И разбира се, не можем да ви лишим от нашата селекция от снимки!

Полупрозрачен мраморен маникюр

Няма веднага да разберете как трябва да изглежда този дизайн по името, така че няма да ви измъчваме - хванете снимка на такъв мраморен маникюр. Ефектът е красив и доста необичаен. Изглежда, че върху ноктите е нанесено 3D покритие.

И също така е хубаво, че всяка рисунка е уникална, защото е просто невъзможно да се повтори едно към едно полупрозрачен "мрамор" върху ноктите, според нас. Между другото, препоръчваме да избирате лакове в естествени нюанси, опитвайки се да се доближите до палитрата от естествен камък или морския бряг със синя вода и бежов пясък.

Трябва да призная, че тази година можете да намерите и неестествено ярък "мрамор" върху ноктите - вижте снимката по-долу. Какво можеш да кажеш? Ако душата иска детска радост, не й отказвайте. Тук, както се казва, няма другари за вкус и цвят.

Матиран мраморен маникюр

Да, представете си, че тези два оригинални ефекта могат мирно да съществуват заедно върху ноктите.

Според нашите наблюдения матовият мраморен маникюр рядко се опитва на къси нокти - по-често момичетата избират средна дължина и предпочитат бадемова форма или заострени върхове пред всички останали варианти.

Например, на снимката по-долу виждаме доста прост (според стандартите на мраморен маникюр) дизайн с вид на рок.

И тук има по-труден вариант. Ние подкрепяме решението на маникюристката да направи мраморен дизайн само на два нокътя от пет. Чувството за мярка е прекрасно чувство.

Гол мраморен маникюр

Нюд палитра маникюр с мраморен дизайн е един от лидерите в нашата селекция.

Каква е тайната на неговия успех? Може да изглежда добре с мраморни плотове (шегувам се), но е по-вероятно просто да изглежда доста скучно.

Последният аргумент е наистина тежък, защото "мраморът" върху ноктите е сложен дизайн и да го направиш за един ден е непозволен лукс и да отидеш в офиса или по работа, да речем, с черен мраморният маникюр не е много подходящ.

Ако е планиран празник, винаги можете да завършите маникюра със злато (например потал) върху "мрамора" .

Търсенето на актуални примери показа, че опцията за бял мрамор върху ноктите в комбинация с елементи от златист цвят този сезон вече е оценена от трендсетърите. Този дизайн на ноктите, между другото, изглежда много по-изгоден от комбинацията от мрамор и искри, която е популярна в новогодишната нощ.

Космически мраморен маникюр

Сигурно сте забелязали, че маникюр с "мрамор" (особено в черен или син спектър) наподобява космически пейзажи. Дори не става въпрос за цвета, а за самата рисунка.

Ето например дизайн на маникюр с деликатен розов и бял "мрамор" , напомнящ за Млечния път.

Нека да дадем пример и за тъмен космически маникюр с "мрамор" , който майсторът въплъти върху бадемови нокти.

Ярък мраморен маникюр

Когато става въпрос за палитрата с мраморен маникюр, смелите момичета не се страхуват да сменят белия лак с най-ярките нюанси.

Нашият съвет е да не използвате чисти цветове (както в дъгата от учебника). По-добре е да се отклоните малко от класиката и да изберете, да речем, не чисто червено, а сместа му с бордо, не синьо, а тъмен сапфир.

Ако не знаете как ще падне "мрамор" на къси нокти, вижте колко впечатляващо изглежда този дизайн със зелен лак - запазете тази опция за маникюр, за да изненадате или вдъхновите своя господар (и не само него).

Още по-рядко се среща червеният "мрамор" върху ноктите.

Този маникюр със син мрамор е по-подходящ за лятото, но какво ще стане, ако отивате на почивка в по-топлите страни или планирате да организирате хавайско парти посред зима? Обърнете внимание!

Синият цвят в мраморния маникюр изглежда много впечатляващо - особено с дълги бадемовидни нокти.

Но намирането на лилав маникюр с "мрамор" се оказа истинско търсене. Трябва да кажа, че резултатът от търсенето предизвика полемика в редакцията, но всички се съгласиха, че дължината трябва да бъде намалена наполовина.Представете си колко изненадан ще бъде майсторът, ако го помолите да направи мраморен маникюр в лилави нюанси.

Червеният маникюр с "мрамор" е много по-популярен. В същото време може да не е закачливо, но доста нежно, ако изберете скромна мека квадратна форма и балансирате яркостта с нюд лак.

Под хаштага greenmarble можете да намерите както скромни, така и екстравагантни опции за маникюр. Майсторите експериментират с различни нюанси на зеленото, смесвайки блатни и изумрудени, маслинени и шамфъстък цветове.

Как се прави мраморен маникюр?

Модерните дизайни с мраморни шарки обикновено се създават чрез необичайна за мнозина техника - водно мрамориране. Не е само лакиране и боядисване с четка! Следвайте инструкциите.

1Етап 1

Нанесете прозрачен основен слой върху ноктите си, последван от два слоя основен цвят (напр. черен, ако изберете черен мрамор).

2Стъпка 2

Пригответе съд с вода, която трябва да е топла - стайна температура. Оставете няколко капки бял лак върху повърхността на водата, докосвайки я с четка. Направете същото и с черен лак. Вземете клечка за зъби или игла, за да смесите два цвята и да получите мраморна шарка, която ще се пренесе върху ноктите.

3Стъпка 3

Ноктите трябва да се потопят хоризонтално във вода, така че филмът да се фиксира върху повърхността им и да остави мраморна следа. След като всички нокти са готови, нанесете топ лак с лъскаво покритие. Или експериментирайте с топ с матов лак.

Гледайте видео урока на Lena Sevelenium: блогър за красота показва как да си направите воден маникюр по три различни начина.

Друга възможност за правене на мраморен маникюр е представена от нейл блогъра @alla_nails.

Работили ли сте някога в техниката на водно мрамориране? Напишете коментар.

Категория: