Тествайте знанията си за красота

Историята на грима започва преди много векове, дори преди нашата ера. Вярно е, че навиците за красота на нашите предци са били много различни от нашите. Подготвили сме за вас интересен, но труден тест за история на красотата. Тествайте се и научете много за продуктите за красота, които използвате всеки ден.

 • 1 / 7

  Първите червила са направени от ябълки

  Да Не

  вярно! Първите червила се появяват в древен Рим, те са направени от пулп от ябълки и мазнина.грешно! Първите червила се появяват в древен Рим, те са направени от пулп от ябълки и мазнина.
 • 2 / 7

  Лакът за нокти е изобретен преди нашата ера

  Да Не

  Прав си! Лакът за нокти е изобретен в Китай през 30 век пр.н.е. д.Ти си сгрешен! Лакът за нокти е изобретен в Китай през 30 век пр.н.е. д.
 • 3 / 7

  Гримът е забранен в Европа през 17 век

  Да Не

  Всичко беше точно обратното: да се появиш в обществото без грим (особено без слой снежнобяла пудра на лицето) в онези години се смяташе за върха на неприличието.Познахте! Да се появиш в обществото без грим (особено без слой снежнобяла пудра на лицето) в онези години се смяташе за върхът на неприличието.
 • 4 / 7

  През 18 век е било модерно да се бръснат веждите

  Да Не

  Трудно е за вярване, но си прав! През 18 век във Франция веждите били обръснати, а на тяхно място били залепени изкуствени, направени от миши кожи.През 18 век във Франция веждите наистина са били обръснати, а на тяхно място са залепени изкуствени, направени от миши кожи.
 • 5 / 7

  Името на марката Maybelline е вдъхновено от съставка за красота

  Да Не

  вярно! Основателят на компанията, фармацевтът Тери Уилямс, комбинира името на сестра си Майбел и думата "вазелин" в името.Основателят на компанията, фармацевтът Тери Уилямс, комбинира името на сестра си Майбел и думата "вазелин" в името.
 • 6 / 7

  Макарата в обичайната си форма е пусната за първи път от Хелена Рубинщайн

  Да Не

  вярно! Спиралата в обичайната опаковка се появява през 50-те години на миналия век благодарение на Хелена Рубинщайн.Напразно не повярвахте! Спиралата в обичайната опаковка се появява през 50-те години на миналия век благодарение на Хелена Рубинщайн.
 • 7 / 7

  На изток е било обичайно зъбите да се боядисват със специална боя

  Да Не

  вярно! До 8-ми век зъбите всъщност са боядисани, за да станат кафяви: такава беше аристократичната мода!Не познахте! До 8-ми век зъбите са боядисани в кафяво: такава беше аристократичната мода!

Категория: