Край на комплексите за пухкавите бузи! Въоръжете се с подходящата козметика и създайте с нас скулите на мечтите си

Съдържание:

 • Козметика за корекция на скули
 • Как да получите красиви скули с грим
 • 3 основни типа лица
 • Коригиране на скулите с грим: 4 съвета от гримьор
 • Преглед на средствата

Козметични продукти за корекция на скули

Подчертаните с грим скули правят лицето по-изразително. Темата за скулптурирането, популярна сред момичетата, не може да остане незабелязана от козметичните марки, така че пазарът за красота предлага огромен брой продукти, които помагат за създаването на перфектния релеф на лицето.

Най-лесният начин да подчертаете скулите е с тъмнокафяви коректори - сухи и кремави. По-естествен ефект може да се постигне с бронзант. По-малко очевидни средства за постигане на същия резултат са сенки за очи, както и руж в два нюанса. Прочетете повече за всички нюанси на грима на скулите в нашата статия.

Как да получите красиви скули с грим

Как да подчертаем скулите с руж

Най-естественият начин да подчертаете скулите и в същото време да създадете ефекта на свежо и младо лице е да използвате руж. Необходимо е да вземете светли и тъмни нюанси в една и съща цветова схема.Например розово и прашно червено. Ще намерите и двата нюанса в линията High Definition от NYX Professional Makeup.

1Нанесете светъл нюанс руж върху ябълките на бузите си и прелейте диагонално нагоре към слепоочията.2Нанесете тъмен руж под скулите и прелейте към ъгъла на устните от всяка страна. Меко смесете границите между двата нюанса. Удобно е да направите такава корекция със сух руж, като използвате естествена четка със скосен ръб.
 • Въпреки факта, че тази корекция не създава „ефекта на сянка“, който обикновено придава кафяв оттенък, лицето все още изглежда по-слабо и скулите са видимо подчертани.
© Makeup.ru© Makeup.ru

Корекция на скулите с бронзант

Подчертайте скулите и същевременно постигнете отпочинало лице с коригиращ бронзант като Beached Bronzer на Urban Decay.

1Нанесете го, като преместите четката от зоната под скулата (по-близо до ушната мида) към ъгъла на устата. Но не достигайте до устните; спрете на разстояние приблизително равно на дебелината на два пръста.2За да не изглежда корекцията твърде очевидна, не забравяйте да добавите бронзант към зоните, където тенът обикновено се появява най-бързо: на челото по линията на косата, слепоочията, периметъра на лицето, брадичката, средата на носа.
 • Резултатът ще бъде естествен и органичен, ако използвате голяма естествена четка с мек косъм - тя разпределя продукта възможно най-лесно върху лицето.

Как да подчертаем скулите със сенки и пудра

Ако нямате под ръка руж, коректор или бронзант, а имате нужда от "перфектни скули" спешно, вземете кафяви сенки за очи и пудра за лице. Търсете сенки с матова текстура и студени нюанси - зеленикавокафяви, сивкави, леко "напрашени" като Club Crawl от колекцията Hot Singles на NYX Professional Makeup.

1Първо нанесете фон дьо тен, след това го нанесете с пудра - така сенките няма да оцветят тона и ще бъде по-лесно да ги смесите. С пухкава естествена четка разнесете кафявия нюанс под скулите. Опитайте се да не попивате твърде много продукт и не натискайте силно четката. Меко смесете границите.2След това вземете четка за пудра и преминете върху пудрата в цвета на кожата си върху нарисуваната "сянка" , за да замъглите допълнително границите на корекцията.
 • Този метод е най-интензивният от всички поради високата пигментация на сенките. С помощта на такава корекция можете буквално да нарисувате нови черти на лицето. Всичко ще изглежда много реалистично на снимката и видеото, но в грима за цял живот има шанс да прекалите, така че бъдете бдителни и не се увличайте.

Пълно скулптуриране

Най-често срещаният начин, както сред професионалните гримьори, така и сред любителите, е използването на специализирани коректори.

Сухите коректори трябва да се разпределят върху напудрена кожа, тогава те са по-добре засенчени и изглеждат по-естествени. Кремът, напротив, нанесете върху фон дьо тена, а пудрата вече в края на грима.1Кремообразният коректор може да се нанесе веднага върху тона с кръгла изкуствена четка - с меки движещи се движения. За да опростите процеса, е удобно да нарисувате ивици с тях в правилните области - под скулата, във временната кухина, а също и по крилата на носа (ако имате нужда от такава корекция).Кремообразните коректори включват например Superstay от Maybelline New York.2След това смесете границите с кръгови движения на четката.3Разгледайте лицето в отражение от всички страни (за предпочитане на естествена светлина) и се уверете, че никъде няма ясни линии. Този метод на корекция не изглежда твърде очевиден, но в същото време забележимо подчертава скулите и прави лицето по-изваяно.© Makeup.ru© Makeup.ru

За по-подробни инструкции вижте нашето видео.

Как да направите изразителни скули, като вземете предвид вида на лицето

Ако искате да постигнете естествен резултат, трябва да вземете предвид анатомичните особености на лицето. Няма единна схема за контуриране, така че е важно да определите правилно формата на лицето си, за да разберете кои области трябва да бъдат потъмнени и кои, напротив, трябва да бъдат подчертани.

Кръгло

Пълните момичета трябва визуално да стеснят лицето си. Нанесете контуриращия агент отстрани на челото и по периметъра на цялото лице, а за да създадете по-остри скули, плавно изтеглете числото 3 със същия контуриращ агент от челото към брадичката от всяка страна. Нанесете хайлайтър в средата на челото и брадичката.

Овално

Момичетата с овално лице имат доста добре очертани скули, така че просто трябва да ги подчертаят малко. За да направите това, нанесете скулптора под скулите и смесете добре. Нанесете хайлайтър върху слепоочията и брадичката си.

Квадрат

Момичетата с квадратно лице се съветват да прилагат скулптора отстрани на челото, за да го стеснят визуално. Със същия контуриращ агент очертайте скулите, като ги засенчвате диагонално от ушите до средата на бузите. Използвайте хайлайтър, за да подчертаете зоните под очите (по-близо до носа) и средата на брадичката.

Правила за коригиране на скулите с грим: съвети на гримьора

1Ако сте нови в контурирането, използвайте основи в различни нюанси. За да създадете сенки, изберете фон дьо тен с един тон по-тъмен от обичайния. Погледнете по-отблизо зоната под очите - това е нюансът, който ще бъде идеален за вас. Като хайлайтър вземете фон дьо тен с няколко тона по-светъл. Използвайки познати текстури, можете лесно да контурирате и смесвате всички граници с високо качество.2За да „създадете“ скулите, изберете матови текстури като „3 Steps To Sculpt“ от NYX Professional Makeup. Винаги се придържайте към правилото: всичко, което трябва да бъде затъмнено и скрито, е матово, а всичко, което трябва да бъде подчертано, е сияещо.3За засенчване на границите е най-удобно да използвате гъба. Обработете всяка област с нежни кръгови движения. Можете да напръскате гъбата с овлажняващ спрей или да нанесете овлажнител върху нея, за да смесите лесно контурните продукти и да създадете ефект на аерограф.4Не забравяйте да фиксирате резултата с фиксираща пудра, тя не само ще удължи издръжливостта на целия грим, но и ще изтрие границите на контурирането. Подходящо е например Face Studio от Maybelline New York.

Преглед на средствата

 • 3 Steps To Sculpt Face Triple Palette, NYX Professional Makeup

  Новата палитра от NYX Professional Makeup включва три прахообразни продукта: скулптор, лек матов хайлайтър и сияен хайлайтър. С една компактна палитра можете да постигнете цялостно контуриране на лицето.

 • Stick Master Contour, Maybelline New York

  Друг компактен хайлайтър за скули е Maybelline Contour Stick. Определено няма да имате проблем със смесването на кремообразната текстура и лесно ще създадете естествен контур. В допълнение, светлата част на стика ще подчертае необходимите зони на лицето.

 • Shapeshifter с гола кожа, Urban Decay

  Новата палитра Naked Skin Shapeshifter има всичко, от което се нуждаете за контуриране, стробиране и цветово градиране.

  Палитрата се състои от две части: едната съдържа 4 сухи пудри за контуриране и хайлайт, а другата съдържа 5 кремообразни нюанса (2 за скулптуриране, 2 за корекция и 1 за хайлайт).Тази палитра от коректори е универсална. Можете да комбинирате различни нюанси и текстури, за да постигнете желания ефект.

  Правите ли контуриране на лицето? Напишете коментар.

Категория: