Разбрах състава и другите характеристики на различни версии на силиконова спирала и направих оценка

Съдържание:

 • Какво трябва да знаете за силиконите в козметиката?
 • Спирала със силикон в състава: преглед на FashionVIPdergisi.com

Силиконовата спирала се нарича в два случая: ако съдържа силикони и ако бутилката е оборудвана със силиконова четка. Как да определите, че формулата на спиралата включва силикони и какво трябва да знаете за характеристиките на такива продукти? В тази статия ще отговорим на тези и други въпроси, както и ще направим преглед на различни марки силиконова спирала.

Какво трябва да знаете за силиконите в козметиката?

В козметиката силиконът е една от основните съставки, която често се включва в грим, продукти за грижа за кожата и косата. Силиконите придават блясък и правят формулата по-мека.

Как да разберете дали даден продукт съдържа силикони?

Много просто! В списъка на съставките тези вещества обикновено завършват на -конус или -силоксан (например диметикон, циклометикон, циклопентасилоксан и др.).

Диметиконът и циклопентасилоксанът са двата най-често срещани вида силикони. Всеки има свои собствени характеристики.

 • Диметиконът има голямо молекулно тегло; средствата, в които е посочен, имат защитни функции.
 • Циклопентасилоксанът е по-летлив и, за разлика от диметикона, водоразтворим.

Вредни ли са силиконите?

 • Силиконите не са опасни за кожата и косата: тяхното абсолютно предимство е, че имат омекотяващ ефект - кожата става мека, косата е лъскава и копринена. Във формулите силиконите балансират съставките, които могат да изсушат (кожа или коса).
 • Ако говорим за коса, тогава силиконите ги обгръщат с прозрачен филм, благодарение на който те стават гладки и послушни. В допълнение, филмът прави всеки косъм по-плътен и предпазва от агресивните фактори на околната среда.
 • Въпреки факта, че силиконите не представляват опасност за кожата, те не са много екологични по природа - ще отнеме десетилетия, за да се разпаднат и разградят.

Спирала със силикон в състава: преглед на FashionVIPdergisi.com

Силиконовата спирала е в състояние да удължи и извие миглите и да им придаде обем. Но едно нещо обединява различните версии на тази спирала - лекотата и равномерността на нанасяне, плюс отличното разделяне на миглите. Кои марки спирала съдържат силикон?

 • Effect Faux Cils, YSL Beauté

  Емблематичната спирала YSL Beauté има няколко предимства едновременно: найлонова четка е отговорна за обема на миглите; за цвят - формула с наситени черни пигменти; за грижа - витамин B5. В палитрата има шест нюанса, включително тъмно кафяво, класическо черно и дори винено.

 • Monsieur Big, Lancôme

  Защо хората харесват спиралата Monsieur Big? За обема, който голямата и мека четка с вълнообразни косъмчета придава на миглите, за наситения черен цвят и дълготрайна формула. Можете да рисувате върху миглите на няколко слоя и не се страхувайте да ги утежните - четката не оставя бучки.

 • Volumissime, L'Oréal Paris

  Volumissime е спирала, която подхранва, укрепва и придава обем на миглите и се нанася лесно благодарение на формулата си със силиконов комплекс. Разнесете го със зигзагообразни движения на четката от корените на миглите към върховете. Резултатът е обем, удължаване и разделяне.

Категория: