Матиран маникюр може да се направи дори и да няма под ръка лак с такъв финиш - и то по повече от един начин! Какви средства ще са необходими? Разбиране

Съдържание:

  • Инструкция за снимка
  • Матиран маникюр у дома: три начина
  • Как да направите матовия маникюр издръжлив?
  • 5 идеи за матиран маникюр

Матовият ефект върху ноктите у дома може да се постигне по няколко начина едновременно - и дори с помощта на "инструменти" , които е по-вероятно да бъдат в кухнята.В този материал ще ви обясним стъпка по стъпка как да си направите матиран маникюр и как да удължите неговата издръжливост. И също така помислете за няколко варианта за покритие с матов лак за тези, които са готови да експериментират с дизайна.

Инструкция за снимка

За да направите маникюра матов, не е необходимо да използвате лак с такова покритие - достатъчно е да нанесете матов топ (при Essie например има такъв) върху обикновен гланцов финиш. Каква е последователността от действия?

1Подгответе всичко необходимо. Ще ви трябват цветен лак (ние използвахме новия Essie Gel Couture, затова не използвахме основа) и матов топ.2Обезмаслете нокътната плочка с лакочистител без масло. За същата цел е подходящ антисептичен гел за ръце.3Нанесете два слоя цвят (ние използвахме Surrounded By Studs). Финалът на лака може да бъде всякакъв - но обичайният в комбинация с матов топ ще изглежда по-добре от метален, перлен или блясък.4Уверете се, че покритието ви подхожда. Факт е, че матовият топ ще подчертае всички несъвършенства, особено ако лакът е тъмен.5Нанесете топ лак върху ноктите си на един слой (имайте предвид, че някои топ лакове могат леко да променят цвета на лака, например да го направят по-светъл). Оставете го да изсъхне добре - добре е, ако имате свободен час. Готов!

Матиран маникюр у дома: три начина

Матовият ефект върху ноктите изглежда няма да излезе от мода скоро. Но какво ще стане, ако не искате да купувате матов лак всеки път, но нямате специално покритие под ръка? Говорим за това как да направим покритието матово с помощта на импровизирани средства.

С брашно

© an_nailk© annnail_drepeleva© ee_nail_studio_nf© olga_globus© an_nailk© annnail_drepeleva© ee_nail_studio_nf© olga_globus© an_nailk© annnail_drepeleva© ee_nail_studio_nf© olga_globus© an_nailk© annnail_drepeleva© ee_nail_studio_nf© olga_globus

Ще ви трябват основен лак, цветен лак, брашно, сито, купа и мека четка.

1Пресейте брашното през сито и се уверете, че в него няма останали бучки (в противен случай покритието ще се окаже неравномерно). Счупете тези, които имате с клечка за зъби.2Нанесете основен лак и цветен лак върху ноктите на едната ръка.3Потопете мека четка в купа с брашно и нежно я прокарайте по нокътната плочка. Брашното ще полепне върху лака за нокти, така че всеки път, преди да обработите нов нокът, напълнете отново четката с брашно. Важно: четката трябва да е мека - твърдата ще остави следи върху покритието.4Изчакайте няколко секунди брашното да се утаи върху ноктите ви.5Отстранете излишното брашно от ноктите си с четка и потопете пръстите си във водата. Ако дори след това по повърхността на ноктите останат бучки брашно, внимателно ги отстранете с четка, потопена във вода.6Повторете същото на втората ръка.7Изсушете напълно ноктите си. Не използвайте фиксиращ лак - той ще даде лъскав блясък.

С пара

© gy.nails© katrin_nail_sochi© olga_globus© gy.nails© katrin_nail_sochi© olga_globus© gy.nails© katrin_nail_sochi© olga_globus© gy.nails© katrin_nail_sochi© olga_globus

Всичко, от което се нуждаете, е основно покритие, цветно покритие, вода и тенджера.

1Напълнете тенджера с вода и поставете на огън.2Обезмаслете нокътната плоча.3Нанесете основен слой и цветен слой, първо един слой, след това друг. Оставете всеки да изсъхне.4Докато покритието е мокро, дръжте ръцете си над парата за няколко секунди. Променете позицията им, така че парата да докосва не само централната, но и страничните части на ноктите.5Махни ръцете си от тенджерата. Готов!

Направете го матово в бутилка

© drongo.nail.studio© nails_art_room© yulianails29© drongo.nail.studio© nails_art_room© yulianails29© drongo.nail.studio© nails_art_room© yulianails29© drongo.nail.studio© nails_art_room© yulianails29

Ще ви трябва лак (уверете се, че бутилката не е пълна), матови сенки за очи, цедка, клечка за зъби, кръг хартия с диаметър 5 см и купа.

1Вземете монотонно. Ако текстурата не е ронлива, изстържете ги от опаковката и ги натрошете.2Завъртете кръг от хартия в торба. Уверете се, че има дупка в тесния край, за да могат сенките да проникнат.3Спуснете хартиената тръба в бутилката - така че краят й да не влиза в контакт с лака (ако това се случи, направете широката част на тръбата още по-широка).4Добавете чаена лъжичка сянка към тази импровизирана фуния. Затворете бутилката и разклатете за няколко минути: текстурата на лака трябва да стане хомогенна.5Изчакайте един ден, докато сенките се смесят напълно с лака - така че покритието ще бъде равномерно.

Как да направите матовия маникюр издръжлив?

Матовите лакове не са толкова издръжливи, колкото лъскавите. Покритието ще трябва да се сменя по-често, но това е възможност да "разходите" по-модерни нюанси.

  • Тъй като не се препоръчва използването на базови и топ лакове за матов лак (а именно те правят маникюра по-устойчив), направете лъскавия лак матов. Матов топ ще бъде полезен за това.
  • За да направите матовото покритие по-трайно, нанесете лак на няколко тънки слоя. Оставете всички да изсъхнат напълно.
  • Матовите лакове не са "приятелски" с продукти, съдържащи масла. Избягвайте масла и лосиони за кожички и третирайте ноктите си с лакочистител преди маникюра.
  • Тъй като покритието започне да "пада" или да се отчупва, обикновено от страната на свободния ръб на нокътя, "запечатайте" го добре с матов лак.

Идеи за матов маникюр

Рисуван

Летен вариант - маникюр с шарка. Ще ви трябва лак с неутрален и контрастен нюанс - например Lace Me Up и On The Roadie от Essie (както е на снимката). Първо направете едноцветно покритие, а след това, когато лакът изсъхне напълно, рисунки. Направете ги с четка и ако не сте уверени в способностите си, първо упражнете на хартия.

Графика

Този вариант за маникюр е подходящ за всеки ден. Като основа нанесете всеки гол лак и след това, ако ръката е „пълна“, направете графична рисунка. Алтернатива е да използвате шаблони или стикери.

френски

За да го разнообразите, можете да направите основното покритие с матов лак, а свободния ръб да подчертаете с гланцов или метален лак. Изберете цветове от същата гама или контрастни - ако лентата е тънка, можете да експериментирате с всякакви нюанси.

Цветни

Никой не ви забранява да си играете с цветята. Можете например да боядисате половината нокът с един, а другия с различен нюанс. В същото време те могат или да са в хармония помежду си (например светло и ярко розово, сиво и синьо), или да бъдат на пръв поглед несъвместими - като тъмно тюркоазено и пастелно прасковено.

Лунен

Нежните сини и малинови цветове са чудесна комбинация за лунен маникюр. Направете го с обикновени лакове, а след това покрийте с матово покритие. За да направите дизайна необичаен, направете дупките асиметрични.

Категория: