Какви нюанси да изберат момичетата с кафяви очи и как бързо да си направят дневен или вечерен грим? Потърсете отговорите в нашата статия

Съдържание:

 • Цветове за грим за кафяви очи
 • Лек дневен грим
 • Лек вечерен грим
 • Опушени очи за кафяви очи за 5 минути
 • Интересни идеи за лек грим

Цветове за грим за кафяви очи

Кафявите очи са отличен източник на креативност и повод да изпробвате най-смелите тенденции. Момичетата с кафяви очи са идеални не само за обичайните златисти, бронзови, кафяви нюанси, но и за различни ярки нюанси. Нашият измамник за съвпадение на цветовете ще ви помогне да подчертаете красиво точно вашия нюанс на кафявите очи.

Кафяви очи с жълти нюанси (кехлибарено)

 • За да направите цвета на такива очи по-ярък, ще ви помогнат сини, синьо-виолетови, лилави нюанси. Не е необходимо да използвате такива сенки или да правите цветни опушени. Вземете обичайния си грим като основа и го допълнете със стрелка, направена с цветна очна линия, нанесете цветна очна линия по линията на миглите или върху лигавичния контур на клепачите, опитайте цветна спирала.
 • Златистокафявите очи ще бъдат по-наситени, ако използвате сенки с червен подтон, като керемидено кафяво или розово.
 • За дневен грим за всеки ден са идеални светло-златистите нюанси на цвят шампанско. Те ще освежат визията и няма да изглеждат прекалено претенциозни.
 • Опитайте се да избягвате класически кафяви с топли нюанси. Те ще се слеят с естествения ви цвят на очите и няма да ги подчертаят по никакъв начин. Ако не искате да експериментирате с ярки сенки, изберете студено кафяво, което прилича повече на кафяво: това ще бъде идеалният основен нюанс.

Кафяви очи с червени нюанси (коняк)

 • Необичайният нюанс на тези очи е лесен за подчертаване с помощта на ярки цветове като зелено, синьо и жълто. В чист вид жълтото, макар и модерно този сезон, едва ли е подходящо за ежедневен грим. Вместо това изберете златисти и пшенични нюанси или крем брюле.
 • Синият цвят също трябва да се използва внимателно, за да не изглежда гримът старомоден.За да направите това, трябва да изберете правилния нюанс и текстура на козметиката. Дайте предпочитание на матовите продукти: това могат да бъдат сенки или течни очни линии. Най-успешният цвят е „кралско синьо“: поради студения подтон той ще играе в контраст с топлия нюанс на очите ви.
 • Не забравяйте за сребристите сенки, с които можете да постигнете същия ефект. Въпреки това, не ги нанасяйте върху долния клепач, ако имате изразени синини под очите - те могат да ги направят по-забележими.

Тъмно кафяво, черно

 • Не нанасяйте черни или много тъмни сенки близо до цилиарния контур на подвижния клепач. В противен случай те ще се слеят с ириса. Използвайте по-светли цветове.
 • Блестящи, перлени, блестящи сенки върху движещия се клепач ще ви помогнат да придадете изразителност на очите. И ако черните сенки е най-добре да се избягват, тогава черните стрелки ще бъдат полезни.
 • Момичетата с почти черни очи се препоръчват да използват ярка очна линия: тя може да бъде молив или линия в зелен, светлозелен или кобалтов цвят (дори с добавяне на блясък). Начертайте тънка класическа стрелка и нарисувайте миглите със спирала: ярък поглед е готов!

Кафяви очи със зелен подтон (блатен)

 • Виолетовите и червените цветове ще ви помогнат да „покажете“ красивия зелен пигмент на такива очи. Можете да използвате както лилави сенки, така и лилава очна линия или очна линия, цветна спирала. В допълнение, лилавият нюанс ще направи протеина визуално по-ярък и ще помогне за допълнително подчертаване на очите.
 • Сенки в чисто червен цвят - за всеки. Универсални опции - с червено-кафяво или розово дъно. Между другото, аленото червило също идеално подчертава очите - червеното на устните визуално „извежда“ зеления аспект на блатния цвят на преден план (между другото, говорихме как да се гримираме само с червило).

Лесен дневен грим за кафяви очи: фото урок

1Осветете подвижния клепач, вътрешните ъгли на очите и зоната по долната граница на веждите със светъл нюанс на сатенени сенки.2На орбиталната линия на горния клепач смесете кафявите сенки със среден нюанс. Използвайте пухкава четка, за да постигнете "опушен" ефект. Смесете сенките и по линията на долните мигли.3Потъмнете външните ъгли на очите с кафяви сенки с наситен дълбок нюанс, прелейте леко в гънката на горния клепач.4Боядисайте миглите си с черна спирала. Готов!Преди © Makeup.ruСлед

Друга версия на дневен грим за кафяви очи, която е много лесна за повторение, вижте в нашето видео.

Лесен вечерен грим за кафяви очи: фото урок

1След като завършите предишната версия на грима, допълнете я с ярки сенки, за да направите изображението по-изразително. Например, добавете тюркоазени сенки към движещия се клепач, след това смесете краищата по орбиталната линия и направете плавен преход към кафяви сенки в ъгъла на окото.2Оцветете контура на лигавицата на клепачите с черен молив или гел очна линия. Боядисайте и линията между миглите.3Начертайте стрелки с черна гел очна линия, смесете границите с четка. Можете също така да подчертаете долния клепач с черни сенки във външния ъгъл. Покрийте миглите си със спирала.

За инструкции как да създадете вечерен грим в нюанси на слива вижте нашия видео урок.

Опушени очи за кафяви очи за 5 минути

Друга възможност за ефектен вечерен грим е смоуки айс в лилави тонове. Вижте по-долу фото инструкция, която ще ви помогне да повторите такъв забележителен грим.

© Makeup.ru© Makeup.ru1Нанесете тънък слой от основата за клепачите: това не само ще удължи издръжливостта на вашия грим, но и ще направи цвета на сенките по-интензивен. На клепачите те ще изглеждат точно както в палитрата. След това подчертайте външните ъгли на горния и долния клепач с черни сенки.Внимателно смесете начертаните линии с естествена плоска четка.2Начертайте гънката на клепача с кафяви матови сенки. Най-удобно е да направите това с варелна четка. Внимателно смесете границите между кафяви и черни нюанси, защото трябва да постигнем мъглив ефект.3Смесете лилави сенки по целия движещ се клепач. Блестящите сенки с метално покритие ще изглеждат ефектно. За по-ярък резултат нанесете допълнително сенки с върха на пръстите. Ако се страхувате да развалите грима си с пръсти, използвайте влажна четка. Разпределете сенките с отпечатващи движения.4За да увеличите визуално очите, нанесете блестящи светли сенки във вътрешните ъгли. Тази техника гарантира мек преход от светъл нюанс към тъмен.5С черен молив подчертайте контура на лигавицата на клепачите и пространството между миглите. Извийте миглите си с извивачка и ги напълнете с обемна спирала. Гримът е готов!

Интересни идеи за лек грим

Момичетата с кафяви очи, както знаете, могат да използват почти всеки нюанс в грима. Опитайте ярко оранжеви или сини сенки, играйте си с текстури и се вдъхновете от модели от седмицата на модата.

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

А какви сенки използвате най-често в грима? Кажете ни в коментарите!

Категория: