С маникюра на цветя пролетното настроение е възможно по всяко време на годината. От сезонна тази версия на ноктопластиката се превърна в универсална. Говорим за това, което винаги е в тенденция

Съдържание:

  • Средства и инструменти за маникюр с цветя
  • 4 опции за маникюр с цветя
  • Цветя върху ноктите: инструкции стъпка по стъпка
  • Маникюр с цветя: фотогалерия

Нито модните дизайнери, нито маникюристите спират да търсят вдъхновение във флоралните мотиви (тенденциите в ноктите за 2023 г. потвърждават това). Тази статия ще обсъди какво е необходимо за създаване на маникюр с цветя, както и различни варианти за такъв дизайн.

Варианти на маникюр с цветя

Най-женствената и нежна. Можете да се повторите!

Маникюр с цветя: малки рози

Розите се рисуват най-лесно. От цветно петно с точки с различен нюанс по-близо до краищата се получава истинска пъпка с венчелистчета. Такива цветя изглеждат добре както на прозрачен фон, така и на слой ярък лак.

Маникюр с цветя: маргаритки

© fashion_nails_29© happy_kseny_lu© lomakina_nail

Точки и райета-венчелистчета около тях - това е всичко, което трябва да поставите върху ноктите си, за да ги украсите с нежни маргаритки. Много от нас нарисуваха тези цветя в детството. Използвайки тази "техника" , можете да направите маникюр с цветя в духа на графичните скици.

Маникюр с цветя: листенца от лилия

Петната от петна от бял лак очертайте с четка за маникюр с ясни линии, които следват контура на листенцата на разцъфнала лилия. С такъв мащабен флорален модел е по-добре да украсите не повече от един или два нокътя на всяка ръка.

Блестящ маникюр с цветя и кристали

Блестящите кристали могат да служат като сърцевина на цветята. Венчелистчетата ще се разминават от тях, които са боядисани или с обикновен цветен лак, или лъскави, с блясък или блясък.

Какви други идеи за маникюр с цветя да вземете под внимание? Вижте нашата селекция от снимки.

© petitmana© berto_farhand© burkamus_com© manicur_dizain_nogtei© nadindaimond© olya_nails_master_class© raechelsnails

Какво ви трябва за маникюр с цветя?

Маникюрът с шарки е деликатен въпрос: ако нямате артистични умения, тогава, уви, няма да се получат дори най-простите шарки на ноктите от първия път. Какво можем да кажем за цветята. Ще трябва да практикувате; може би дори да подготвите чернова на бъдещия чертеж на хартия. Друг изход е да се свържете с професионалист, който редовно се занимава с ноктопластика.

Както домашният, така и салонният маникюр с флорални мотиви ще изискват определен набор от продукти и инструменти.

1Основа и топ лак

Не можете без тях дори когато правите най-простия маникюр. Базата е отговорна за защитата на нокътната плочка и в същото време за по-доброто сцепление с лака. "Finish" придава на покритието красив лъскав блясък и осигурява на маникюра по-голяма издръжливост.

2Цветни лакове

Деликатни пастелни нюанси; по-ярки - червено, розово, лилаво оранжево; зелени опции - за рисуване на стъбла и листа. Можете да работите върху флорални шарки с широка палитра. За да стесните малко арсенала си, решете кои цветя ще нарисувате.

3Четки за маникюр

Тънките четки-конци определено ще ви бъдат полезни: дизайнът с цветя включва рисуване на много малки детайли. Четка от бутилка лак за нокти няма да го направи.

4клечки за зъби

С тяхна помощ можете да овладеете една от най-простите техники за рисуване на цветя. Малка капка лак се оставя върху нокътя, след което с клечка за зъби се „издърпват“ къдричките, които в резултат изглеждат като листенца.

5Кристали, блясък, ленти за маникюр

Този набор от инструменти е за тези, които искат допълнително да украсят ноктопластиката си с цветя.

Цветя върху ноктите: инструкции стъпка по стъпка

Скица на цветя е достатъчна, за да украсите маникюр с флорален модел.

1Направи си маникюр

Дизайнът няма да изглежда изгодно, ако нокътната плочка е заобиколена от грапавини. Придайте на ноктите си спретната форма и подредете кожата около тях.

2Основа и фон

Нанесете слой защитно прозрачно основно покритие върху подготвени, обезмаслени нокти. И след това, ако изберете цветен фон за маникюр с цветя, покрийте ги с лак на два слоя и се уверете, че е изсъхнал добре.

3цветна основа

Добавете малки цветни петна към фона. Достатъчно е да капнете няколко капки лак върху ноктите си.

4пъпки

С клечка за зъби или пълнител на химикал, който вече не пише, вземете малко лак с различен, съседен нюанс. След това с кръгови движения смесете новия цвят с вече нанесения върху ноктите. В резултат на това петната ще изглеждат като цветни пъпки.

5зелени листа

Със специална четка за маникюр нарисувайте листа с щрихи.

6Анкериране

Когато рисунките изсъхнат, нанесете върху ноктите топ лак, който ще осигури издръжливостта на дизайна.

Маникюр с цветя: фотогалерия

Често ли си правите маникюр с цветя? Напишете коментар.

Категория: