Как да разберете, че имате кръгло лице и да си направите подходящ грим? Показателно!

Съдържание:

 • Кръгло лице: знаци
 • Характеристики на грима за кръгло лице
 • Основен грим за кръгло лице: фото урок стъпка по стъпка
 • Грим за кръгло лице и различен цвят на очите

Момичетата с кръгло лице са склонни да изглеждат по-млади от годините си. И ако знаете основните правила за гримиране на този тип лице, тогава имате двоен късмет. В тази статия ще разгледаме темата от всички страни.

Кръгло лице: знаци

Има само няколко основни форми на лицето, но понякога може да е трудно да определите своята собствена. Кръгло или овално лице? Правоъгълна или "сърце" ? Във всеки случай трябва да се съсредоточите върху различни знаци. В случай, че имате кръгло лице (като Адел, Кейт Уинслет и Мила Кунис), следните условия трябва да отговарят.

1Дължината на лицето ви е приблизително равна на ширината му. Разбира се, абсолютно кръгли лица не съществуват, следователно в този случай семантичният акцент трябва да бъде поставен върху думата „приблизително“.2Имате заоблена брадичка, а не остра.3Ширината на скулите, челото и челюстта е приблизително равна.

Също така един прост тест може да ви помогне да определите формата на лицето си.

Съберете косата си на опашка, погледнете се директно в огледалото и нарисувайте няколко точки с черна очна линия по линията на косата и брадичката. Ако свържете точките, каква форма ще получите? Кръгла, квадратна, овална? Отговорът вероятно е очевиден.

Характеристики на грима за кръгло лице

1Опитайте се да използвате възможно най-много нюанси на кафявото

Сенките, очните линии, ружът с кафяви пигменти са вашите най-добри приятели.

2Изберете нюанси на наситени тъмни цветове

Лилаво, сиво, синьо или дори черно. Разбира се, много зависи от цвета на очите ви, но тъмните нюанси във всеки случай ще ви помогнат да отклоните вниманието от формата на лицето и да го привлечете към очите си. Същото правило важи и за очните линии, които ще помогнат за създаването на още по-забележителен грим.

3В грима на устните дайте предпочитание на горски плодове или наситени червени тонове.

И във всеки случай съобразете тена на кожата си: например, ако е с жълт оттенък, избягвайте продукти с оранжеви пигменти, хората с тъмна кожа трябва да избират „чисти“ ярки нюанси, а не пастелни. Прочетете повече за това как да изберете нюанс на розово червило за тон на кожата, прочетете тук.

4Най-светлите нюанси трябва да се поставят по-близо до центъра на лицето.

По-светлите зони на лицето ви са по-видими, така че трябва да подчертаете носа, брадичката и челото си, за да отклоните вниманието от заоблените контури на лицето си. За целта са подходящи и фон дьо тен с тон по-светъл от необходимото, и хайлайтър, и пудра с блестящи частици.

5Смоуки айс гримът е едно от най-успешните решения

Този грим определено ще привлече вниманието към очите ви. И не забравяйте да очертаете допълнително горния клепач с линия!

6Следвайте очната линия

Очната линия, която използвате на горния си клепач, винаги трябва да е по-тъмна от тази, която използвате на долния клепач. Този контраст ще ви помогне да създадете илюзията за сянка и по този начин ще помогнете очите да изпъкнат още повече.

Извайване на кръгло лице

 • Вашата цел е визуално да удължите лицето и леко да намалите бузите.
 • Тъмен нюанс скулптуриращ агент (трябва да е два до три нюанса по-тъмен от кожата) разнесете по челото и по протежение на лицето. Не забравяйте да подчертаете централните части на лицето (нос, чело, брадичка) с хайлайтъра, в противен случай лицето ви визуално ще изглежда още по-широко.
 • Използвайте само матови текстури за контуриране.
 • Вместо специален скулптуриращ агент, можете да използвате фон дьо тен с няколко тона по-тъмен или по-светъл от обикновено.

Къде да нанеса руж?

 • Ако имате кръгло лице, не нанасяйте руж върху ябълките на бузите си: това действие ще направи лицето ви още по-кръгло.
 • Като цяло, колкото по-високо нанесете руж, толкова повече подчертавате формата на лицето си. Вместо това разнесете ружа под скулите си, за да издължите малко лицето си.
 • Изберете руж с топли тонове и матово покритие. Също така, вместо руж, можете да използвате бронзант, като го смесите под скулите и по протежение на брадичката.
 • Разнасяйте ружа не с кръгови движения: щрихите трябва да се правят по диагонал, сякаш издължавате лицето.
 • Не нанасяйте руж близо до носа, за да не изглежда лицето още по-кръгло. По-добре ги смесете по-близо до ушната мида.

Как да изберем формата на веждите?

 • Най-добрата форма на веждите за вас е ъгловата, с доста остра извивка. Помага визуално да удължите лицето си, да привлече вниманието към очите и да направи чертите ви да изглеждат по-„остри“, вместо гладки и кръгли.
 • Вторият вариант е почти прави вежди.
 • Веждите не трябва да са твърде къси, в противен случай бузите визуално ще изглеждат още по-обемни. "Опашката" на веждата трябва да завършва извън външния ъгъл на окото.
 • Тънките вежди вече не са на мода, но във вашия случай е особено важно да следвате тенденцията за дебели широки вежди. Ако по природа те не са твърде изразителни за вас, попълнете чантата си с грим с молив за вежди, сенки и оцветяващ гел. Как да ги използвате правилно, прочетете нашите инструкции (например тук и тук).
 • Използвайте хайлайтър, за да подчертаете зоната под веждите: този лесен трик моментално ще направи веждите по-изразителни.

Основен грим за кръгло лице: фото урок

Как да направите правилния грим за кръгло лице? Следвайте нашия подробен фото урок стъпка по стъпка!

1Нанесете грунд върху цялото си лице, за да удължите износването на грима. Използвахме YSL Beauté Touche Èclat Blur Primer.2Разнесете фон дьо тен (напр. L'Oréal Paris Alliance Perfect). Можете да го нанасяте с пръсти, влажна гъба или четка в зависимост от това каква покривност искате да постигнете.3Под очите нанесете L'Oréal Paris Alliance Perfect Concealer в нюанс 01 Ivory. По-добре е закръглените момичета да привличат вниманието към очите, така че тази стъпка в грима не трябва да се пренебрегва.4Очертайте очите си с Maybelline New York Master Precise Black Liquid Eyeliner.5" Леко контурирайте лицето си с Maybelline New York 3-in-1 SUPERSTAY Stick в 005 Light Beige. С тъмен нюанс вървете по скулите и малко по-високо нанесете светъл върху гърба на носа, центъра на челото и брадичката. Вашата цел, както обсъдихме по-горе, е визуално да изтеглите кръгло лице."6Нанесете Maybelline New York Master Strobing Highlighter в 100 Light-Iridescent върху скулите, под веждата, на върха на носа, върху областта над устните и в центъра на брадичката.7Нанесете светлорозов седефен нюанс от палитрата Maybelline New York The City Mini върху целия клепач.8В сгъвката на клепача пренесете светлокафявия седефен нюанс от същата палитра.9С кафяв нюанс на сенките със златист блясък, с леки движения на четката, преминете по цилиарния контур на горния клепач.10Нанесете най-светлия нюанс от палитрата The Blushed Nudes във вътрешния ъгъл на окото и го добавете под веждата.единадесетПокрийте горните и долните мигли с черна спирала Lancôme Monsieur Big.12Напълнете устните си с Giorgio Armani Lip Maestro в нюанс 508. Красивият ежедневен грим за кръгло лице е готов!

Красив ежедневен грим за кръгло лице е готов!

Преди © Makeup.ru© Makeup.ruСлед

Грим за кръгло лице и различен цвят на очите

Разбира се, когато избирате опция за грим, трябва да вземете предвид различни характеристики на външния вид: формата на лицето, цвета на косата и нюанса на очите. В нашите колекции от снимки по-долу потърсете примери за успешен грим за закръглени момичета с различни нюанси на очите.

Зелени очи

Зелените очи подчертават най-добре всички нюанси на червеното, така че защо не опитате с теракотени сенки за очи като в шоуто на J. JS LEE (забележете, че погледът е допълнен от „крака на паяк“)? Или вземете пример от Джиджи Хадид, която знае как да "носи" , изглежда, всякакви опции за грим!

© Getty Images© Getty Images© Getty Images© Getty Images

Кафяви очи

Известно е, че момичетата с кафяви очи подхождат на всички цветове - и това предимство определено си струва да се възползвате! Многопластови цветни стрелки, черен контур и други тенденции за красота от 2023 г. ви очакват!

© Getty Images© Getty Images© Getty Images

Сини очи

Блестящи очи плюс бежови лъскави устни като топ модела Елза Хосе, мъгливото котешко крило на Лили Коул или смел авангарден грим, вдъхновен от шоуто The Power Of Colours на Maybelline в Ню Йорк? Синеоките красавици с кръгло лице имат от какво да избират!

© Getty Images© Getty Images© Getty Images© Getty Images

А каква визия избирате за всеки ден и "навън" ? Оставете коментар!

Категория: