Сините очи и русата коса са деликатна комбинация сама по себе си, а с помощта на грим може да се подчертае малко. Как?

Съдържание:

  • Как да се гримирам стъпка по стъпка?
  • Възможности за грим за сини очи и руса коса
  • Общи правила за грим за блондинки със сини очи
  • Дневен и вечерен грим за синеоки блондинки

Гримът за сини очи и руса коса, както всеки друг, трябва да се подхожда съзнателно - и внимателно да се подбират не само нюансите, но и текстурите на продуктите, както и инструментите за нанасянето им. В тази статия ще ви разкажем подробно как да направите грим за синеоки блондинки стъпка по стъпка, какви техники, продукти и нюанси да изберете - в зависимост от цвета на очите, косата и тена на кожата.

Как да се гримирам стъпка по стъпка?

1Хидратирайте кожата и нанесете тънък слой основа или флуид.2Нанесете L'Oréal Paris Infaillible Concealer под очите и с него леко подчертайте зоната под веждите.3Нанесете основа под сенките върху подвижния клепач - изравнява кожата и удължава трайността на грима до 16 часа.4Бежово-розови нюанси на сенките от палитрата се разхождат по целия клепач. За нанасяне можете да използвате двустранна четка, която е съчетана със сенки.5Нанесете светлосив нюанс от същата палитра в сгъвката на клепача и прасковен с перлен блясък в центъра. Смесете правилно границата между тях.6Очертайте горния контур на лигавицата с Lancôme Le Crayon Khôl в 01 Noir - има кремообразна, щадяща кожата текстура.7Със същия мек молив Lancôme преминете по линията на горните мигли и нарисувайте тънка стрелка.8Дебело покрийте миглите с черна спирала за обем (ние използвахме Lancôme Monsieur Big). Напълнете устните си с Maybelline New York Color Sensational Matte Lipstick в 987 Smoky Rose. Гримът е готов!

Възможности за грим за сини очи и руса коса

Класически варианти за грим - опушен, очна линия и ефект на мокри клепачи - блондинките със сини очи трябва да бъдат адаптирани към външния си вид. Как?

1опушен айс

За да създадете лека „мъгла“ пред очите си, използвайте няколко нюанса на розово (те са събрани например в палитрата с четири цвята Full Throttle от NYX Professional Makeup). Смесете светло розово върху подвижния клепач и наситено лилаво в гънката. След това го разнесете с кръгови движения към веждите и външните ъгли на очите, като използвате малка кръгла пухкава четка за сенки.

Клои

2ефект на мокри очи

За да създадете този външен вид, изберете кремообразни текстури на сенки за очи като Eye Tint от Giorgio Armani и Infaillible Eye Paint от L'Oréal Paris. Те се преливат лесно, а на очите изглеждат красиви и естествени.

Dorhout Mees

3Очна линия "втори ден"

Изберете не черно (може да е прекалено ярко, особено за ежедневен грим), а тъмнокафява очна линия или молив и ги смесете добре с четка, за да получите полупрозрачен опушен ефект.

Altuzarra

Общи правила за грим за блондинки със сини очи

За да създадете грим, който хармонично допълва външния вид, е необходимо да вземете предвид не само цвета на косата и очите, независимо дали са сини или сиво-сини, но и тена на кожата. Какви нюанси фон дьо тен, руж, сенки и очна линия да изберат синеоките блондинки?

  • Тон

Ако имате светла кожа и същата коса, изберете тонални основи с розов или прасковен подтон, а ако сте по-мургави - в нюанси на бежово. Като цяло фон дьо тенът трябва да е максимално близък до цвета на кожата, а формулата да е съобразена с нейния тип: за мазни са подходящи матови и минерални фон дьо тени, а за сухи течни, които хидратират и придават блясък.

  • Руж

Универсални нюанси - розово и прасковено: отиват на почти всички синеоки блондинки. Но цветовете коралов и кайсиев руж са по-добри за момичета с топли тонове на кожата.

Blumarine © fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtreeВиктория Бекъм © fotoimedia/imaxtree
  • Бронзант

Бронзантите обикновено имат топли нюанси (освен ако не се използват за контуриране), така че изберете всяко кафяво с матово покритие. И нанесете с леки движения на четката в зоните, където слънцето достига първо – чело, бузи, нос и брадичка. Не забравяйте и шията и деколтето.

  • Сенки и очна линия

Сенките с метален блясък са универсален вариант за блондинки със сини очи.Ако кожата е тъмна, използвайте по-дълбоки и топли нюанси на оранжево, медно и бронзово, а ако кожата е светла, лилаво, розово и синьо. Тези, които имат много светла коса, се съветват да не използват тъмни нюанси на сенките и да избират полупрозрачни текстури.

  • Червило

Добра новина: блондинките със сини очи могат да изберат почти всеки цвят червило. Но най-доброто от всичко - червени, розови и коралови нюанси. Ако кожата е бледа, предпочитайте ярко червено и розово, ако е по-тъмна - блестящ корал и кайсия.

Дневен и вечерен грим за синеоки блондинки

За да поставите правилно акцентите в дневните и вечерните опции за грим, трябва да изберете правилните нюанси и текстури на продуктите. Какви трябва да бъдат?

Дневен грим

1очи

Вариантът за грим за офиса, университета или училището по правило не включва използването на ярки нюанси. Затова потърсете сенки, светлокафяви, бронзови, прасковени, медни и слонова кост в палитрите сенки за очи.

Зарежете черната течна очна линия за кафява линия. Смесете го по линията на горните и долните мигли. И не забравяйте извивачката: не забравяйте да извиете миглите си, преди да нанесете спирала.2скули

Изберете руж в зависимост от тена на кожата: прасковеното и розовото ще подхождат на почти всички момичета с руса коса.

3Устни

Нюансът на червилото трябва да е неутрален - например цвят нюд или розово дърво ще допълни хармонично ежедневния грим. Контурът може да се очертае със светлокафяв молив.

© fotoimedia/imaxtreeАцушу Накашима © fotoimedia/imaxtreeVersace © fotoimedia/imaxtreeVionnet © fotoimedia/imaxtree

Вечерен грим

1очи

На блондинките със сини очи подхождат метални сенки - те ще подчертаят цвета на очите. Нанесете сребристи, лилави и бели сенки върху клепачите и ги допълнете с черна линия (можете например да нарисувате стрелки за котешко око). По-добре е да използвате течни сенки - те са по-лесни за засенчване, но изглеждат ярки на очите. Спиралата може да бъде тъмно кафява или черна - с четка за извиване или с ефект на изкуствени мигли.

2скули

При ружа правилото е същото - можете да използвате например розови, но нанасяйте по-интензивно. И също така смесвайте сухи и кремообразни текстури.

3Устни

Запомнете правилото за два акцента: ако вече сте подчертали очите, изберете неутрален нюанс на червилото и нюд или например розов молив.

Christian Dior © fotoimedia/imaxtreeDolce & Gabbana © fotoimedia/imaxtreeDolce & Gabbana © fotoimedia/imaxtreeДжил Стюарт © fotoimedia/imaxtreeВанеса Сюърд © fotoimedia/imaxtree

Как подчертавате чертите си с грим? Напишете коментар.

Категория: