Гримьорката на L'Oréal Paris Татяна Преображенская ни показа как да направим не само контуриране на лицето, но и пълноценен грим само с два инструмента

Съдържание:

  • Как се прави скулптура на лицето стъпка по стъпка?
  • Контуриране за различни форми на лицето: най-добрите съвети
  • Как се прави клоунско контуриране: видео урок

Не е тайна, че с помощта на скулптуриране можете да коригирате чертите на лицето - например да стесните широкото лице и да направите удълженото кръгло.В тази статия ще ви разкажем подробно как да направите кръглото лице визуално по-овално с помощта на контуриране, какви средства да използвате за това, а също така ще дадем някои съвети за извайване на различни форми на лицето - кръгло, квадратно, удължено, широко и други.

За да направите пълноценен грим, според гримьора на L'Oréal Paris Татяна Преображенская, ви трябват само два инструмента: Highlight & Contour PRO Palette от NYX Professional Makeup и Maybelline New York X Puma крем руж. С тяхна помощ можете не само да направите контуриране, но и да гримирате очите и устните, както и да придадете на лицето здрав и отпочинал вид. Каква трябва да бъде последователността от действия? Запомнете!

Как се прави скулптура на лицето стъпка по стъпка?

1Подгответе кожата, нанесете тон

Овлажнете кожата и нанесете грунд, ако е необходимо. Разнесете фон дьо тен по цялото си лице, използвайте коректор под очите. Eraser Eye от Maybelline New York работи добре.

2Подчертайте определени области на лицето

Светъл коректор от Highlight & Contour PRO Palette на NYX Professional Makeup (контурирането може да се направи и със сух коректор) нанесете върху Т-зоната: централната част на челото, моста на носа и мост на носа. Нанесете го под очите във формата на триъгълник (като на снимката). Ако има малки бръчки по назолабиалните гънки, минавайте през коректора и на това място.

Тъй като моделът има кръгло лице, с помощта на скулптуриране то трябва да бъде визуално разтегнато и доведено до овал (овалната форма на лицето се счита за идеална). Ако имате квадратно или диамантено лице, зоните на подчертаване остават същите - това е основно Т-зоната, центъра на брадичката и зоната под очите. След това трябва да нанесете тъмен контуриращ агент върху различни зони, в зависимост от формата на лицето ви.

3Потъмнете определени области на лицето

Ако лицето е кръгло, начертайте широка линия под скулите с контуриращ агент - тъмният нюанс трябва да е точно под скулата и в никакъв случай да не влиза в зоната на ружа.Линията трябва да завършва в триъгълник: в този случай ще коригирате визуално бузите и ще очертаете кръгло лице.

За контуриране използвайте инструмент за скулптуриране - обикновено има нюанс на какао, шоколад, бронз. Ако трябва да коригирате формата на лицето, контуриращият руж не е подходящ: като използвате розови или прасковени цветя, не можете да създадете ефекта на собствената си сянка. Освен това ружът се нанася върху други зони.4Следващата стъпка е да потъмните страничната линия на челюстта.

Вървете по него със скулптор, както е показано на снимката.

5Направете монохромен грим

С помощта на скулптора можете да направите монохромен (този, който е направен в един цвят) грим, ако го нанесете върху движещия се клепач и в гънката.

6Нанесете руж

Разходете се с тъмен нюанс на скулптора по страните на носа. След това нанесете руж в центъра на бузите (ако текстурата е кремообразна, може да се нанесе и върху устните).

7Смесете акцентите

Започнете да рисувате от акцентите. Общото правило е да засенчвате границите на избраните зони от центъра на лицето до контура. Вземете дуофибърна четка и с кръгови движения смесете пигмента на челото от центъра към краищата.

8Смесете коректор под очите

Направете това, без да влизате в зоната с руж - можете да използвате същата четка или малка, тъй като областта под очите е труднодостъпна. Разтегнете сместа от коректор към крилата на носа, горната част на скулите и назолабиалните гънки. Може да се използва и за подчертаване на вътрешните ъгли на очите, за да направи погледа по-отворен.

9Смесете коректора в центъра на брадичката

Но не разтягайте пигмента наляво и надясно - това визуално ще разшири лицето. Движете четката нагоре и надолу, за да я удължите.

Както казахме, целият грим може да се направи само с два инструмента - скулптурираща кремообразна пудра и кремообразен руж. Първият е полезен за контуриране и грим на очите, а ружът - за придаване на свежест на лицето и като червило. Основното нещо е да не прекалявате с контурирането - нанесете малко количество от продукта, така че да се забелязва върху кожата. В противен случай пигментът може да се навие и няма да е възможно да се смеси меко и гладко.

10Смесете тъмните зони

Започнете да засенчвате тъмните зони - това може да се направи със същата дуофибърна четка. С кръгови движения смесете тъмната ивица под скулата, движейки се към центъра на лицето (до изчервяване), докато границата стане видима. Коректорът от Highlight & Contour PRO Palette от NYX Professional Makeup може да се оцветява както с четка, така и с пръсти - пигментът е много добре и нежно разпределен върху кожата, текстурата му е пластична и идеално „се разтяга“.

Запомнете: когато рисувате, мазките на четката трябва да са вертикални, а не хоризонтални.

единадесетЗапочнете да засенчвате тъмната линия, начертана по долната граница на брадичката

Разтегнете цвета до центъра на лицето, но не минавайте под брадичката и скулите - движете се към ушните миди. Като цяло перната линия трябва да е много мека (ако не можете да постигнете този ефект с четка, смесете пигмента с върха на пръстите си). Основното нещо е да намалите тъмните линии до "не" .

12Смесете линиите

Със същата четка внимателно смесете линиите отстрани на носа.

13Работете върху гънката на клепача и долния клепач

Тъмният нюанс на коректора с тънка дуофибърна четка се прелива в гънката на клепача, като се движи нагоре към долната граница на веждата. Може да се нанесе и под долните мигли и да се смеси нежно, за да създадете ефекта на вашата собствена сянка.

14Смесете руж

Нанесете с четка руж с меки кръгови движения, без да преминавате през зоната на коректора. Необходимо е да се движите от центъра на лицето към контура, като отидете малко до скулата.По същия начин смесете ружа върху устните - преместете се от центъра към контура на устните (преминавайки малко отвъд него ), за да получите лека „мъгла“ без ясен контур. В центъра на устните разнесете ружа с потупващи движения за най-естествен ефект.

15Нанесете спирала

Направете очите си със спирала L'Oréal Paris Féline.

Ако се отпечата върху горния клепач, не коригирайте грима веднага (особено не използвайте мицеларна вода за това, за да не изтриете остатъка от грима) - изчакайте пигментът да изсъхне и след това внимателно изчеткайте частиците спирала със сух памучен тампон. Готово!

© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ruКак да направите бързо и лесно скулптуриране за всеки ден, показва една от победителките в конкурса FashionVIPdergisi.com Екатерина Потапова."

Кръгло лице

Ако имате кръгло лице, вашата задача е визуално да го разтегнете и да го приведете в овал с помощта на скулптуриране: за да направите това, нанесете светъл нюанс коректор в центъра на лицето и потъмнете очертанията със скулптор. Подчертайте брадичката под формата на овал или правоъгълник, „нарисувайте“ скулите и също потъмнете долните граници на лицето.Ако челото е много малко, по-добре е изобщо да не го затъмнявате, за да не стесните още повече лицето.

Prada

Лице със сърце

Във вашия случай трябва да се потъмнят само скулите и страните на лицето. На брадичката нанесете коректор под формата на кръг.

Дакс

Квадратно лице

Ако лицето ви е квадратно, трябва да го стесните малко. Потъмнете брадичката (само отстрани) и горните темпорални лобове на челото, а също така „нарисувайте“ скулите.

Зиад Накад

Дълго лице

С помощта на контуриране е необходимо първо да намалите горната част на челото и долната част на брадичката: потъмнете ги с всеки скулптуриращ агент.

Tommy Hilfiger

Широко лице

Ако имате широко лице и ясно изразени скули, използвайте коректора с повишено внимание. Изсветлете малко зоната под очите и не подчертавайте скулите: без резки линии на скулптора, в противен случай лицето ще стане още по-широко.

Библос

Азиатско лице

Вашата задача не е да подчертаете централната част на лицето, както е при другите форми на лицето, а да я потъмните.

Зиад Накад

Как се прави клоунско контуриране: видео урок

Оформяте ли лицето си с контуриране? Напишете коментар.

Категория: