Потърсете прости и ефективни техники за гримиране за притежателките на сини очи в нашите фото инструкции

Най-добрите сенки за сини очи

 • За да подчертаете синия цвят на очите, използвайте жълти и оранжеви нюанси в грима. В чистата си форма тези цветове напоследък все по-често се срещат на модни ревюта, но в живота е по-лесно да се използват по-малко ярки вариации: златисто, пшенично, прасковено, горчица, кафяво, бронзово, шампанско.
 • Също така не е забранено за собствениците на сини и синьо-сиви очи да избират други цветове. Розовата, лилавата и черната мъгла са идеални за тях.
 • Синият цвят ще направи очите прозрачни, небесносини.
 • Вместо зелени нюанси е по-добре да използвате блатни. Често класифицирано като зелено, то всъщност е тъмно, силно разредено жълто, което също се съчетава добре със сини очи.

Грим за сини очи в бронзови тонове

Един от вариантите за реален грим с помощта на техниката на перната стрела, вижте в нашите инструкции за снимки.

© Makeup.ru© Makeup.ru1Разнесете основата за сенки на тънък слой върху целия горен клепач. Подчертайте областта на веждите със светли сатенени сенки и нанесете блестящи прасковени сенки върху целия движещ се клепач.2С малка плоска четка с естествен косъм подчертайте външния ъгъл на окото със светлокафяви матови сенки. След това начертайте линия, която продължава контура на долния клепач към слепоочието. Тя ще служи като основа за бъдещата перната стрела и ръководство за по-нататъшно нанасяне на сенки.3Със същата четка разнесете тъмнокафявия нюанс на матовите сенки от външния ъгъл на окото. Преместете четката към слепоочието, нагоре и към центъра на клепача, като равномерно потъмнявате външния ъгъл.4За да направите нарисуваната стрелка по-лесна за засенчване, използвайте черни сенки вместо очна линия.Напръскайте фина, скосена четка с фиксиращ спрей, плъзнете върху нея сенки за очи и прокарайте целия си горен клепач по протежение на миглите от вътрешния ъгъл на окото към външния. След това нарисувайте опашка, като дублирате основата на стрелката (вижте стъпка №2).5С малка цевна четка с тъмнокафяви матови сенки смесете горната граница на стрелката, като започнете от средата на окото.6Добавете лек отблясък към вътрешния ъгъл на окото с хайлайтър или леки блестящи сенки за очи. Внимателно нарисувайте миглите с черна спирала. За ефект на котешко око добавете няколко снопчета изкуствени мигли към външния ъгъл.

Още един вечерен грим ще намерите в това видео.

Грим с розови сенки

Вечерният грим в розови тонове идеално ще подчертае синия цвят на очите. За да го създадете, ще ви трябва основна козметична чантичка и нашите инструкции.

1Нанесете тънък слой върху клепачите под сенките. Ако нямате специален грунд, разнесете малко количество коректор върху цялата повърхност на клепачите и го фиксирайте с пудра.2Очертайте горната си линия на миглите с кафяви сенки за очи. Опитайте се да нарисувате възможно най-тънка линия.© Makeup.ru© Makeup.ru3Като основен нюанс използвайте меки розови сенки със златист блясък. Нанесете ги върху целия движещ се клепач и в гънката. Разбъркайте старателно. Ако ви предстои важно събитие, изберете кремообразни текстури - такива сенки ще издържат по-дълго.4Върху кремавите сенки нанесете шоколадов нюанс с лека мъгла - върху целия движещ се клепач. Това ще подчертае естествения цвят на очите, а сухите текстури, нанесени върху кремове, фиксират грима и осигуряват по-ярък ефект.За да увеличите визуално очите и да им придадете здрав блясък, маркирайте ъглите на очите с хайлайтър или златисти сенки.5Не забравяйте и долния клепач. Очертайте линията на миглите със златистокафяви сенки за очи.6За по-голяма изразителност нарисувайте чиста стрелка с черна подплата.© Makeup.ru© Makeup.ru7Покрийте миглите си със спирала за обем. За вечерни събития изберете водоустойчива спирала.

Опушени очи за сини очи

Смоки айс вече е класика, особено като вечерен грим. Най-важното е да изберете нюансите, които ви подхождат, и да ги оцветите правилно. За да създадете опушен външен вид, ще ви трябва любимата ви палитра сенки за очи, естествени четки, молив и спирала.

1За да предотвратите търкалянето на сенките, е важно правилно да подготвите кожата на клепачите. Не забравяйте да разнесете основата на тънък и равномерен слой по целия клепач. Ако няма специален грунд, използвайте основата си вместо това. Нанесете с четка и фиксирайте с полупрозрачна пудра.2С пухкава естествена четка нанесете върху сгъвката на клепача и внимателно смесете матовите нюанси на светлокафявото.Започнете от външния ъгъл на окото и постепенно преминете към вътрешния. Мястото, където първоначално нанесете четката, ще бъде най-наситено на цвят, затова ви съветваме да започнете от външния ъгъл.За най-точен и естествен ефект на мъгла препоръчваме постепенно да увеличавате дълбочината на цвета.3С помощта на мека естествена четка със сенки с по-тъмен кафяв нюанс задълбочете сянката на орбиталната линия. За да очертаете гънката на клепача, препоръчваме да използвате само матови сенки - блестящите текстури няма да изглеждат хармонично в тази област.4С плоска естествена четка запълнете целия движещ се клепач с най-тъмния кафяв нюанс. Нанесете сенки с движещи се движения - за по-плътен цвят. За да „полирате“ допълнително покритието, нанесете същия нюанс върху пръста си и го разнесете върху клепача.5Подчертайте областта на веждите и вътрешния ъгъл на окото със сенки в цвят шампанско. Може да са седефени сенки с лек блясък.6Очертайте контура на лигавицата на горния и долния клепач с черен молив. Използвайте водоустойчива формула, която няма да изплува. Ако искате визуално да увеличите очите си, подчертайте контура на лигавицата на долния клепач не с черен, а с бежов молив.7Финален щрих: плътно покрийте миглите със спирала за обем. Фаталното изображение е готово!

Вижте видеото Fly Cloud на Alina за инструкции как да създадете опушени нюанси в сивото.

Грим със стрелка

Стрелките помагат за създаването на най-женствения и секси вид. Нашият фото урок стъпка по стъпка ще помогне да нарисувате чисти стрелки дори и на начинаещ.

1За да създадете перфектни стрелки, кожата на клепачите трябва да е абсолютно матова. И без лепкавост! Затова се откажете от тежките кремове за очи и нанесете основа под сенките за очи. Ако имате мазна кожа, грундът се препоръчва да се пудри.2Първата стъпка ще бъде изчертаването на междуцилиарното пространство. Това ще направи миглите визуално по-дебели и няма да има празнини между бъдещата стрелка и миглите. С подострен молив преминете по линията на растеж на горните мигли от вътрешния ъгъл на окото към външния.3Започнете самата стрелка от опашката. Гледайки право напред, нарисувайте чиста опашка на единия клепач и повторете веднага на втория, за да постигнете симетрия.4Очертайте линията на миглите с молив и я свържете с нарисуваната опашка. За да направите линията равномерна, леко издърпайте кожата на клепача към слепоочието.5Ако искате да направите стрелката по-широка, увеличете дебелината постепенно, като повторите стъпките с втората стрелка за симетрия.

Друга версия на необичаен ярък грим със стрелки вижте в нашето видео.

Топ 5 продукта за грим за сини очи

 • La Base Paupieres, Lancôme

  Базата за очи Lancôme идеално изравнява тена на кожата и гарантира устойчивост на грима за очите през целия ден. Благодарение на отразяващите частици в състава прави цвета на сенките по-интензивен.

 • Водоустойчив мек копринен молив за очи, Giorgio Armani

  Smooth Silk Soft Eye Pencil има копринена текстура и се нанася лесно, придавайки изразителност на погледа. С него можете лесно да рисувате класически стрелки и да създавате ярък опушен айс.

 • Палитра сенки за очи Naked Heat, Urban Decay

  Urban Decay наскоро представи нова палитра в емблематичната серия Naked - Naked Heat. Дузина нови нюанси, от деликатни ежедневни до ярки медни и охра. Именно тази гама идеално подчертава сините очи, правейки ги възможно най-ярки.

 • Lid Lingerie Pearly Eyeshadow (Nude To Me 11), професионален грим NYX

  Безтегловна, но много устойчива текстура на течните сенки Lid Lingerie изобщо не се усеща върху клепачите. Този нюанс може да се използва самостоятелно, за ярки опушени очи и дори като хайлайтър.

 • Shadow Color Tattoo 24, Maybelline New York

  Color Tattoo гел сенките са лесни за нанасяне и разнасяне върху деликатната кожа на клепачите. Високата пигментация и издръжливост ви позволяват да ги използвате не само по предназначение, но и като основа за сухи сенки.

Категория: