© gossip_nails Маникюрът за остри нокти е една от основните тенденции в ноктите през последните сезони. Как се появи тази тенденция и какви опции за маникюр трябва да изберат тези, които я следват?

В маникюра практичността отстъпи на заден план: сега елегантните дълги нокти с остри върхове са в тенденция. Този материал ще обсъди как да придадете на ноктите красива заострена форма и какъв маникюр ще изглежда модерен на такива нокти, а не вулгарен.

Актуален ли е маникюрът за остри нокти през 2023?

Класическа е овалната форма на ноктите; мекият квадрат е друга популярна форма. Но напоследък все повече момичета избират маникюр за остри нокти.

 • Смята се, че тази форма говори красноречиво за характера. Момичетата, които избират остри нокти, са смели личности, готови за експерименти. Те обичат новите идеи, избират модерен дизайн, следят най-новото. Такива момичета се опитват да привлекат вниманието, отличават се с емоционалност, изразителност. Те са за свободата на творчеството и липсата на ограничения.
 • Следвайки модата обаче, „остър маникюр“ започнаха да „носят“ и тези, които нямат такива черти.
 • Но "съвместимостта" на формата на ноктите и темперамента на човек не е толкова важна. Защо да се лишавате от промяна? Опитайте поне веднъж да си направите маникюр на остри нокти.
 • Нещо повече, тенденцията ще продължи и през сезон 2023! На последните шоута на Том Форд, Джереми Скот, Франческа Либераторе, Адам Селман и много други майсторите на ноктите показаха, че острите нокти и „острият“ маникюр са едни от най-актуалните в „ноктопластиката“.Така че, ако вече сте се влюбили в нея, можете да останете верни на тенденцията и през новия сезон.

Модата дава "зелена светлина" на онези, които преди не са можели да се доближат до заострената форма на ноктите, но има нюанси, които начинаещите трябва да знаят и да вземат предвид, ако решат да направят остър маникюр.

Важно е да съчетаете острата форма и дължината на нокътната плочка. Ако няма хармония, съществува риск твърде дългите остри нокти да изглеждат вулгарни и да съсипят цялото изображение.

Форма на ноктите с "остър" маникюр

Можете да победите дизайна на острите нокти по различни начини. Но основното нещо е формата: има две условия, които са най-добре изпълнени.

1Първо се уверете, че ноктите ви са достатъчно здрави и плътни. Само здрави нокти могат да издържат на този вид изпитание. Ако, напротив, те са крехки и чупливи, тогава няма да отнеме дори няколко дни, за да се счупи острият връх. А това означава, че всички нокти ще трябва да бъдат подрязани по дължина, връщайки естествената им форма, за да израснат отново.2На второ място, не правете върховете на ноктите твърде остри - "остри" . Заточването трябва да е меко. В противен случай опасността да бъдете наранени или да нараните някого ще стане реална. Освен това вероятността твърде острите нокти да се счупят ще бъде много по-голяма.

Бадемова форма

Това е най-меката вариация на заострената форма. Както се досещате от името, то повтаря формата на бадем. Изтъняването на върховете на ноктите не означава "опасна" острота.

Остри върхове

Не е най-практичната вариация по темата. Ноктите са остри като шипове. Омекотяването е минимално. По правило такъв маникюр върху остри нокти се прави с голяма дължина, тъй като е много трудно да се постигне такова изостряне на къси нокти.

Форма на обувките на върха

Друга популярна разновидност на острите нокти е под формата на пантофи. Стесняването започва по-близо до върховете, но след това рязко завършва с хоризонтален разрез. Тази форма съчетава две други: остра и квадратна. Отстрани острите ръбове на нокътя обикновено са заоблени.

Остър маникюр за различни дължини на ноктите

Горните форми се различават една от друга и по това, че някои изглеждат добре на къси нокти, докато други, напротив, ще бъдат изгодни на дълги.

Къси нокти

При недостатъчна дължина на нокътя е малко вероятно да се постигне голяма острота.

 • Необходим е поне малък запас от дължина за маневри за рязане.
 • Ако ноктите са малко къси, най-добрият вариант за остър маникюр, който винаги изглежда изгодно, е да постигнете бадемова форма, тоест просто да стесните върховете. По-голямо разнообразие в случай на къси нокти не може да се постигне.

За дълги нокти

 • Когато дължината на ноктите позволява, тогава има повече възможности за дизайн на остри нокти. Заострените нокти например са опция, която е възможна само на дълги нокти. Същото може да се каже и за ноктите pointe: невъзможно е да се създаде едновременно стесняване и последващо хоризонтално изрязване на къса дължина. Така че тази форма е подходяща изключително за собствениците на здрави и дълги нокти.

Независимо дали ноктите ви са дълги или къси, независимо дали избирате бадемова форма или нокти тип pointe, има определени правила, които трябва да спазвате при пилене.

 • Професионалистите от маникюрните салони съветват да движите пилата в една посока. „Напред и назад“ е погрешна техника, която може да накара ноктите да започнат да се разслояват. Белещите се нокти са слаби нокти и е много трудно да се направи остър маникюр в този случай.

Възможности за маникюр за остри нокти

Острата форма, както вече споменахме, предполага необходимата дължина на ноктите. А това означава, че площта на нокътната плочка ще бъде достатъчно голяма, за да направите маникюр върху остри нокти с големи, сложни шарки и шарки в голямо разнообразие от цветове и комбинации - ярки, френски, розови или ярко червени.
Когато такива първоначални могат да се „разиграят“ в дизайна на ноктите с остротата на върховете - например с помощта на геометрични акценти. Тези и други идеи са в нашата селекция от снимки.

Аквариум

Това е много практична техника за ноктопластика. Моделът, създаден върху остри нокти, е сякаш „скрит“ между слоеве прозрачен лак или гел. Така се получава ефектът "аквариум" - изглежда, че рисунката е потопена във вода. Предимството на този дизайн е, че не изисква актуализиране за дълго време. Благодарение на прозрачния фон, ноктите могат да растат незабележимо.

© elena_art_vlg.© Корневамая

Геометрични

С тази форма е лесно да декорирате ноктите с прави и начупени линии, както и геометрични фигури и цветни блокове. Ако "отпечатъците" се припокриват с остри нокти, дизайнът ще изглежда оригинален. Интересно решение - различни комбинации от цветове и текстури, например ярък и лъскав лак в комбинация с матов.

© gossip_nails© gossip_nails

Злато

Декорирането на острите върхове на ноктите с парченца метално фолио, кристали или блясък, постепенно "разпръскващи" се към дупката, е друга идея, която ще привлече вниманието към екстравагантната форма.

© gossip_nails© paintboxnails

Пикантен френски

Острата форма на дългите нокти ви позволява да експериментирате с класическите версии на якето върху остри нокти: удебелете ивицата на върховете, украсете я с шарки, рисунки, текстурни детайли.

© gossip_nails© paintboxnails

Как да си направим маникюр на остри нокти у дома?

" Остър" маникюр или маникюр върху остри нокти е една от тенденциите на сезона. Възможно ли е да го направите сами, ние казваме точно сега: и това е, което е важно да се предвиди.
 • Погледнете внимателно ноктите си. Ако изобщо не са идеални (чупливи, сухи, чупливи), не трябва да постигате твърде заострена форма - в този случай ноктите определено ще се счупят на върховете.

 • Когато подостряте ноктите си с пила, изберете заоблена, мека форма.

 • Ако имате къси нокти, първо използвайте пила, за да изпилите ноктите си във форма на бадем със заострени ръбове.

 • Когато работите с пила за нокти, движете се в посока от периферията към центъра.

Правили ли сте някога остри нокти? Напишете отзив в коментарите.

Категория: