Руса коса плюс сини очи е типична комбинация за "студен" цветен тип. Останете в него или направете цветовата схема на изображението „по-топла“? С различни опции за грим и двете са възможни

Съдържание:

 • Готини сенки за очи
 • Топли сенки за очи
 • Дневен грим
 • Вечерен грим
 • Преглед на средствата

Коса с нежно рус цвят със сивкав подтон и очи, блестящи със студено синьо, са характерни за представителите на студения зимен цветотип.

Ермано Шервино

 • Можете да подходите към грима от две страни: от една страна, подчертайте "ледения" характер, като използвате студени цветове в грима, от друга, добавете контрастни акценти от топли нюанси към изображението.
 • Който изберете, имайте предвид, че една от основните задачи при гримирането на момичета с такива черти е да направи очите им по-ярки, да фокусират вниманието на околните върху излъчването им, защото сами , без грим, те могат да се „загубят »по лицето поради неговата прозрачност.

Първо е по-добре да вземете решение за нюансите на продуктите, които ще използвате, а след това изберете изображения за различни поводи и ситуации.

студени нюанси сенки за очи

Срещу © fotoimedia/imaxtreeЕлизабета Франки © fotoimedia/imaxtreeМарко де Винченцо © fotoimedia/imaxtreeVersace © fotoimedia/imaxtreeChanel © fotoimedia/imaxtree

Хладните цветове ще бъдат в хармония с цвета на светлокосите момичета със сини очи, ако ги комбинирате правилно в грима.

Сребро

Най-готиният от всички нюанси, който синеоките хора определено трябва да имат в чантата си с гримове. Независимо дали става дума за очна линия или блестящи сенки, те ще ви помогнат да „откроите“ погледа и да го направите по-изразителен.

Синьо

Можете да изберете всеки нюанс от синята гама - от небесно синьо до наситено аква. По-добре е да използвате по-ярки цветове, за да подчертаете синьото на очите.

Лилаво

Не само интензивен виолетов неон, но и благородна слива ще ви помогне да подчертаете сините очи. Първият е особено добър за рисуване на графични стрелки, вторият е за създаване на ефект на опушен лед.

фуксия

С редки изключения този цвят се използва в грима на устните и, разбира се, за синеоки момичета със светлокафява коса червилото от този нюанс е много подходящо, тъй като прави изображението по-контрастно.

топли сенки за очи

Max Mara © fotoimedia/imaxtreeДжени Пакъм © fotoimedia/imaxtreeДжил Стюарт © fotoimedia/imaxtreeMarchesa © fotoimedia/imaxtreeМариса Уеб © fotoimedia/imaxtree

Благодарение на топлите нюанси образът на момиче с руса коса и сини очи ще стане по-многостранен. Без „топли“ петна ще остане студената неутралност, която отличава „зимния“ цвят.

Мед

Много хора никога не са се сетили да използват този нюанс, защото може да изглежда, че изглежда твърде ярък в грима и също така придава болезнен вид на очите. Ако нанесете медни сенки в полупрозрачен слой, нищо подобно няма да се случи.

На фона на медна мъгла, сините очи ще станат толкова ярки, че ще бъде невъзможно да откъснете очи от тях.

Кафяв

Класика за синеоки момичета. Именно земните нюанси трябва да се използват вместо обичайното черно. Последното, според гримьорите, визуално намалява сините очи.

Злато

Сиянието на златните нюанси също ще играе в ръцете - благодарение на тях очите ще блестят, прозрачността им ще трепти като морската повърхност под лъчите на слънцето.

Прашно розово

Деликатните нюанси на розовото са задължителни за ежедневната визия. Могат да се използват както в грима на очите, така и на устните.

Едно от важните правила за грим в случай на сини очи и руса коса е да се избягва смесването на студени и топли нюанси в изображението. Те създават различни ефекти и изпълняват различни задачи. Когато са един до друг, тези цветове си пречат. Имайте това предвид, когато обмисляте образите за деня и вечерта.

дневен грим

Набор от студени и топли нюанси на козметика ще бъде достатъчен, за да създадете пълноценен образ - както за деня, така и за вечерта. С ежедневния грим е по-лесно - нямате нужда от голям брой цветови комбинации, можете да се ограничите до минимум.

© fotoimedia/imaxtreeКолекция Brock © fotoimedia/imaxtreeMarchesa © fotoimedia/imaxtreeВиктория Бекъм © fotoimedia/imaxtreeЦимерман © fotoimedia/imaxtree1очи

Опушени сенки за очи в розово злато или например кафяви стрелки, "омекоти" чрез засенчване, са опции, които са подходящи за ежедневието и в същото време напълно подчертават красотата на сините очи.

2Вежди

Те също трябва да бъдат подчертани - това ще привлече вниманието към очите. Използвайте специална спирала за вежди. Можете също така да подчертаете веждите с молив или сенки.

3Устни

Полупрозрачното червило-балсам в мек розов нюанс е универсален вариант за небрежна визия.

вечерен грим

В грима за специален повод използвайте повече нюанси, като ги комбинирате хармонично един с друг. Вдъхновете се от нашата селекция от снимки на вечерни визии от шоутата.

Джамбатиста Вали © fotoimedia/imaxtreeРалф Русо © fotoimedia/imaxtreeРалф Русо © fotoimedia/imaxtreeАлберта Ферети © fotoimedia/imaxtreeBalmain © fotoimedia/imaxtree1очи

Кобалтово сините стрелки ще играят ролята на "електрическия разряд" , необходим за вечерна визия в студени тонове. Медно-кафяви опушени очи с контур са печеливш вариант за грим за излизане в топли цветове.

2Устни

Червило на фуксия или лак за устни с матова текстура - за празничен грим в студени цветове. Тухленочервеното червило с едва забележим блясък е „топла“ версия на вечерния грим. Останете в рамките на студената или топла цветова гама – в зависимост от това кой ще изберете за грим на очите.

3Подробности

Не забравяйте ружа - смесете го върху ябълките на бузите си. Нанесете хайлайтър в горната част на скулите и вътрешните ъгли на очите.

преглед на средствата

Балсам за оцветяване, спирала за вежди с фибри, крем за сенки с опушени двойни краища и още за момичета със сини очи и руса коса.

 • Brow Precise Fiber Filler Mascara, Maybelline New York

  " Тази спирала за вежди от Maybelline New York запълва "празнините" между космите. С негова помощ можете да поставите веждите си и да фиксирате формата. Боядисвайте веждите с леки движения, движейки се от основата към „опашката“.

 • Грижа за балсам за устни Baume In Love, Lancôme

  Балсам за устни от Lancôme не само придава красив нюанс на устните, но и се грижи за кожата благодарение на маслото от ший в състава. За полупрозрачен ефект нанесете с върховете на пръстите с потупващи движения, за по-интензивен ефект със стик.

 • Дуо пушач, YSL Beauté

  Опушете очите си с кремообразния молив за очи на YSL Beauté с два края, дори за начинаещи: използвайте по-светлия нюанс като основа върху горния и долния клепач, след това добавете по-тъмния нюанс към външните ъгли.

 • Color Riche червило, L'Oréal Paris

  " Всички червила Color Riche имат не само богати и устойчиви пигменти, но и грижовна формула с витамин Е. Продуктът се нанася лесно и равномерно и не изсушава кожата на устните. Използвайте самостоятелно или в комбинация с контурен молив.

  Знаете ли какви нюанси на козметиката подхождат на вашия цвят на очите и косата? Напишете коментар.

Категория: