Едноцветният неутрален лак за нокти не е единственият избор за сватба. Ние разбираме какъв маникюр с шарка да направим за булки

Преди да започнете да създавате цветно покритие и дизайн, подгответе нокътната плочка и направете маникюр. За тези, които тепърва започват да овладяват тънкостите му, сме подготвили подробен видео урок.

Нежен сватбен маникюр: фото инструкция

1Обезмаслете нокътната плочка с обезмаслител, лакочистител, течен антисептик (нанесете с кърпички без мъх) или антисептичен гел за ръце.2Върху всички нокти нанесете два слоя Essie Gel Couture (не забравяйте, че лаковете от тази колекция не изискват основно покритие) в нюанса Perfect Cut. Това е наситено сив перлен нюанс със студени нюанси и леко сатенено покритие.Преди да нанесете покритието, завъртете бутилката в дланите си, така че лакът да стане по-равномерен и да лежи равномерно върху ноктите. Основното нещо е да не прекалявате: някои лакове, ако се разбият, могат да лежат върху ноктите с мехурчета.3Изчакайте 10 минути, докато покритието изсъхне и започнете да създавате своя дизайн. За да направите това, ще ви трябва тънка четка със синтетичен косъм (можете да си купите такава във всеки магазин за изкуство).Ако е необходимо, може да се направи още по-тънка, като сами отрежете няколко косъма с ножица. Можете да почистите тази четка с обикновен лакочистител.4На ноктите на средния и безименния пръст нарисувайте тънки надлъжни ивици (това ще удължи нокътната плочка, а напречните ще я направят по-широка) и поставете малки точки по дължината на всяка лента. За да направите това, използвайте Essie Gel Couture Lavender Lilac в Style In Excess.Тъй като леката небрежност сега е на мода, геометричните линии в дизайна не са задължителни. Начертайте тесни ивици, като едва натискате четката, така че слоят лак да е тънък и да не се размазва при нанасяне на топ лака.5Изчакайте пет минути след рисуването. След това нанесете фиксиращ лак. Маникюрът е готов!

Сватбен маникюр у дома: съвети

Какви други правила да спазваме, за да бъде сватбеният маникюр перфектен? Запомнете.

Как да премахнете кожичките?

  • За да премахнете кожичките и да направите нокътната плочка да изглежда по-чиста, използвайте препарати за премахване - те са гелообразни, кремообразни или на водна основа. Този инструмент е много лесен за използване сами у дома, но ще трябва да опитате няколко, за да намерите този, който е най-подходящ за вас.
  • Ако обикновено правите маникюр без кантове у дома, можете да се отървете от кожичките по следния начин. Използвайте обикновена пила, за да премахнете грубата кожа по страничните издатини на ноктите или използвайте специална пемза за това (малък правоъгълен прът с дължина 10 см).

Коя пила да използвам, ако ноктите се ексфолират?

Колкото по-ниска е абразивността на пилата, толкова по-малко травматично ще засегне нокътната плочка. Основното правило е да пилите ноктите си в една посока.

Как да удължим издръжливостта на покритието?

Не винаги е възможно да отидете в салона и да подновите покритието, но това може да се направи у дома. Обезмаслете ноктите си (с нанесено покритие върху тях) и покрийте с топ - той ще освежи маникюра и ще му придаде лъскав блясък.

Започнете с подготовката на нокътната плочка

1За да подготвите ноктите за създаване на дизайн, достатъчно е да имате под ръка основни инструменти за маникюр - пила, средство за отстраняване на кожички, вана с топла вода.2Отстранете старото покритие, ако има такова, и изпилете ноктите си (изберете формата по ваш вкус).3Нанесете препарат за премахване на кожички, потопете ръцете си във вана с топла вода и след това избутайте кожичките на всички нокти с портокалова пръчица (ако правите маникюр без ръбове).Ако правите подстригващ маникюр в салона, не напрягайте ръцете си по време на процедурата. Премахването на кожичките ще бъде нетравматично, ако се доверите на майстора - веднъж и сте в спокойно състояние - два пъти.

Изберете покритие, форма на ноктите и дизайн

  • Вие решавате на какъв тип покритие да се спрете. Можете да изберете например всеки лак с гел ефект от колекцията Essie Gel Couture (до 18 нюанса в палитрата). Първо, новостите осигуряват стабилно (до две седмици!) Покритие. Второ, те не избледняват с времето. Трето, лесно се нанасят (благодарение на специална патентована спираловидна четка, която се адаптира към формата на нокътната плочка).
Ако сте правили гел лак няколко пъти подред, направете почивка една седмица преди сватбата и оставете ноктите си да си починат. Покритието ще се задържи по-добре.
  • Що се отнася до формата на ноктите и дизайна, отново всичко зависи от това какво използвате: често за сватбен маникюр се избират нюдови или сиви лакове с перлен блясък; някой изгражда нокти, слага кристали и искри върху тях.
  • Класика, която никога няма да излезе от мода или да засенчи бижутата, е плътно неутрално цветно покритие като Mamba на Essie. Като цяло се придържайте към правилото: колкото по-просто, толкова по-добре. И ако решите да създадете дизайн, не забравяйте, че не трябва да има твърде много различни акценти.

Препоръчва се за четене:

  • Сватбен син маникюр
  • Бял сватбен маникюр
  • Сватбен маникюр с кристали

Идеи за снимки за нежен маникюр

Ако харесвате максимално естествения маникюр, прозрачният лак ще ви помогне. Използвайте го за всички нокти и украсете някои с флорални мотиви.

Предпочитате да блеснете на големия си ден? След това използвайте кристали. Но не прекалявайте. Ще бъде достатъчно да подчертаете формата на нокътя на няколко пръста с тях - така маникюрът хармонично ще допълни изображението, но няма да привлече вниманието към себе си.

Матовият маникюр винаги изглежда необичайно. Точно това, от което се нуждаете за сватба.

За почитателите на геометрията и строгите линии също има опции. Например розов маникюр с вертикални ивици от сребрист блясък.

Не е необходимо да възпроизвеждате един и същи мотив върху всички нокти. Едната може да се покрие изцяло с блясък, на няколко да нарисувате блестящи ивици, а останалите да покриете с гланцов лак.

Предпочитате минимализма във всичко? Определено ще харесате малки черни сърца върху полупрозрачно покритие. Това изкуство за нокти изглежда много нежно и скромно, но в същото време романтично.

Друга възможност е да комбинирате различни нюанси на пастелни лакове и да рисувате полупрозрачни петна върху някои от тях. Комбинирайте например нюансите „Облекло за вечерта“ и „Напълно“ от колекцията на Essie.

Кой маникюр бихте избрали за вашата сватба? Напишете коментар.

Категория: