Меки цветови преходи на ноктите - това е доста "домашен" маникюр, който може да се направи без помощта на майстор. Ние ви казваме как точно

Съдържание:

 • Градиентен маникюр: опции за преход между нюансите
 • Как да си направим градиентен маникюр по два начина?
 • Тенденции в градиентния маникюр
 • Градиентен маникюр: фото урок
 • Съвети за градиентен маникюр

Ако мислите, че градиентният маникюр е просто маникюр с покритие от два цвята, които плавно преминават един в друг, сте прави само отчасти. Има толкова много възможности за това изкуство за нокти, че изборът на един от тях често не е лесен. Какво е маникюр с градиент?

Градиентен маникюр: опции

 • Броят на използваните цветове може да варира. Класически - двуцветен градиент. Понякога се използват три или дори четири нюанса. Но тази опция изглежда ефектно само на дълги нокти.
 • Градиентът може да бъде вертикален и хоризонтален (по дължината и ширината на нокътя). Първото, разбира се, е за предпочитане - визуално удължава пръстите, правейки ги по-елегантни.
 • Градиент може да бъде не само покритието на всеки нокът, но и на ръката като цяло. Например, те вземат пет нюанса лакове от една и съща цветова гама, покриват нокътя на малкия пръст с най-светлия, а нокътя на палеца с най-тъмния.
 • Можете да надхвърлите стандартния омбре ефект. Опитайте се да използвате не само лакове за нокти, но и насипен блясък или например флок прах, който ще придаде на градиентното покритие необичайна текстура. Също така градиентното покритие може да служи като фон за рисунки, създадени от контрастен цвят на лак.
© gossipnails__© клюкари© marienails© marienails

Тези видове омбре маникюр са доста лесни за справяне сами. Основното нещо е да знаете как да размивате границите между цветовете.

два начина да направите градиентен маникюр

1След грижа за маникюра нанесете основа върху ноктите. След това, мислено разделяйки повърхността на нокътната плоча наполовина, лакове от два цвята. Докато са още мокри, омекотете прехода на цветовете с помощта на пухкав апликатор за сенки.2Направи си маникюр. Лакирайте ноктите си с основата и след това с цвета на фона. За да направите това, използвайте най-светлите нюанси, избрани за маникюр. След това артистично смесете останалите цветове върху палитрата, която може да служи като фолио.За да размиете границата между два или три нюанса, ще ви помогне обикновена клечка за зъби или същия апликатор за сенки.

След това потопете парче гъба или гъба за грим в получената „боя“ и с нея направете отпечатъци върху ноктите, покрити с основния и фонов цвят.Можете да го направите по различен начин: нанесете два нюанса лак наведнъж върху гъба или гъба, така че леко да се припокриват един с друг, и след това просто отпечатайте това, което се е случило върху ноктите, предварително покрити с основата.

© marienails© marienails© marienails© marienails

За да получите омбре ефекта в духа на сезонните тенденции, използвайте традиционни есенни нюанси в ноктопластиката: бордо, изумрудено, блатно зелено, синьо-черно, кафе-бежово.Също така не забравяйте, че ефектът металик и блясък е на мода. Следвайте това във вашите експерименти с нокти.

Тенденции в градиентния маникюр

На есенно-зимните ревюта предлагаха различни варианти за градиентен маникюр - с блясък, метален лак и преливане на цвета от един нокът към друг. Подбрахме най-любопитните от тях.

Металик

Омбре маникюр в бронзови и златни тонове, предложен от маникюристите на шоуто на Naeem Khan. Но те не направиха преходите между нюансите плавни, а просто "размиха" границата между цветовете на пайети и малки искри.

В цветове бордо

Маникюрът на моделите на шоуто на Christian Siriano изглеждаше като градиент отстрани. Всъщност стилистите за нокти покриха ноктите с основния бургундски лак, а върху него, по-близо до свободния ръб на нокътната плоча, хаотично нарисуваха малки линии, използвайки лилави и златисти цветове.

С безцветен лак

Преходът от прозрачно към черно можеше да се види на ноктите на моделите на Desigual. По-близо до основата на нокътната плоча майсторите нанасят безцветен пигмент, който, когато се приближава към свободния си ръб, плавно се превръща в черен.

Преход от нокът към нокът

Майсторите на маникюр Monse избраха ефектен контрастен вариант: част от ноктите бяха покрити с черен лъскав лак, другата със сребрист. И един от ноктите (на границата на прехода между нюансите) беше боядисан с два цвята наведнъж, без да прави плавен преход между тях.

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

Градиентен маникюр: фото урок

За да създадете модерен омбре ефект върху ноктите у дома, следвайте нашите подробни фото инструкции.

1Почистете нокътната плочка със специален обезмаслител, безмаслен лакочистител или антисептичен гел за ръце. След това нанесете основен слой върху ноктите си в един слой.Ако използвате лакочистител за обезмасляване на нокътната плоча, нанесете го с кърпички без власинки - обичайните памучни тампони могат да оставят малки власинки върху ноктите.2На половината от всеки нокът – тази, която е най-близо до основата му – нанесете по-тъмен цвят лак (ние използвахме Essie в нюанс 935 In the Lobby).3Лакирайте другата половина в същата цветова схема, но по-светла - например Essie в нюанс 352 Macks, Cherry Trench, ще свърши работа. Моля, имайте предвид, че всеки лак трябва да се нанася на два слоя.4За да създадете градиента, ще ви трябва малко парче гъба за грим. Нанесете върху двете му половини лакове от използваните нюанси и нанесете върху границата на прехода между цветовете. Съвет: Освежавайте лаковете на гъбата всеки път, преди да започнете нов нокът.5Най-вероятно нанасянето на лак с гъба няма да работи точно, така че отстранете излишния продукт около нокътната плочка със синтетична четка, потопена в лакочистител.6Изчакайте пет минути покритието да изсъхне напълно и нанесете топ лак. Маникюрът с омбре ефект е готов!

Какви други нюанси трябва да имате предвид, когато създавате градиент върху ноктите?

Съвети за градиентен маникюр

 • За да удължите издръжливостта на маникюра, "запечатайте" цвета в свободния край на нокътя, като минавате върху него с четка за лак.
 • Ако лакът за нокти попадне върху кожичките или кожата, отстранете го с Q-върх, потопен в лакочистител.
 • За да смесите цветовете върху палитрата (или фолио, или лист дебела хартия може да играе ролята на това), използвайте клечка за зъби.
 • Можете да създадете градиент върху ноктите и по технологичен начин - с аерограф.
© paintboxnails© paintboxnails© valleynyc

"

Категория: