Можете да постигнете огледален блясък на ноктите си по няколко начина едновременно. Разказваме за всеки по-подробно

Съдържание:

  • Огледален маникюр с гел лак и втриване
  • Огледален метален лак за нокти
  • Огледален маникюр с блясък
  • Огледален маникюр с флаш татуировки
  • Маникюр с огледален гел лак: 8 съвета
  • Огледален маникюр: фотогалерия

Има няколко начина да създадете огледален маникюр у дома: използвайте лак с холографски ефект, насипен блясък, флаш татуировки и втриване. Ние говорим подробно за всеки от методите - и предлагаме инструкции стъпка по стъпка и снимки.

Всяко покритие трябва да започва с маникюр. Гледайте нашето обучаващо видео, което ще постави всичко на мястото му.

Огледален маникюр с гел лак и втриване

Огледалното покритие върху ноктите, създадено с помощта на втриване (блестяща пудра с различни нюанси и плътност) все още е една от най-модерните тенденции в маникюра. През есента-зимата на 2023 г. „хромираните“ нокти, например, бяха избрани от стилистите на Mulberry (написахме повече за други тенденции от този сезон тук).

Ако искате да направите огледален маникюр с втриване, ще ви трябва гел лак и всичко необходимо за покриване с него. Каква трябва да бъде последователността от действия?

  • Ако върху ноктите е останало старото гел покритие, то трябва да се отстрани. Тези, които нямат време да отидат в салона, могат да го направят у дома. Но имайте предвид: за да премахнете покритието, без да повредите нокътната плоча, ще ви трябва поне час.
  • Свалете гел лака първо от едната ръка, после от другата. За да направите това, ще ви трябва фолио, специални силиконови капачки за премахване на гел лак, памучни тампони и препарат за отстраняване на гел лак (вместо това можете да използвате всеки лакочистител на базата на ацетон).
1Увийте пръстите си във фолио и задръжте в това състояние поне 25 минути. Когато старият гел лак "изостане" , отстранете го с избутвач или портокалова пръчка. За да не нараните нокътната плочка, работете внимателно, без да натискате силно.2Направете си маникюр и обезмаслете ноктите. Нанесете основата за гел лак и изсушете под UV лампа за две минути.3Нанесете върху ноктите си два слоя бордо или виненочервен гел лак (можете да използвате дълготраен лак Essie Gel Couture в нюанс 370 Hooked) – това е на мода тази есен. Изсушете всеки слой под UV лампа за две минути.4На два слоя нанесете топ лак без лепкав слой върху всички нокти – изсушете всеки под UV лампа за две минути.5Извадете ноктите си изпод лампата и, докато са горещи, втрийте моментално - използвайте гъба за сенки, за да направите това.Колкото по-гореща е нокътната плочка, толкова по-ярка и по-богата ще изглежда втриването. На светъл фон ще прилича на перли, на тъмен фон - космическото небе.6Нанесете отново горния слой на един слой и изсушете под UV лампа за две минути. Маникюрът е готов!

Огледален метален лак за нокти

Можете да създадете огледален ефект с метален лак. Например в палитрата Essie е представена в четири нюанса. Как да ги приложите?

1Направете маникюр, обезмаслете нокътната плоча.2Нанесете основен слой на един слой. Оставете да изсъхне напълно.3Нанесете два до три слоя лак с метален ефект. Обикновено такъв инструмент изисква специално внимание при нанасяне, опитайте се да го разпределите в една посока, за да постигнете идеално гладка повърхност.4Завършете с топ лак, който ще удължи издръжливостта на вашия маникюр.© nailpolish_kw© myjoy_myhobby© numberonebeautycenter© mrose.nails© essie_envy

Огледален маникюр с блясък

Друга възможност за създаване на огледално покритие върху ноктите ви е да използвате насипен блясък (има повече от дузина нюанси в палитрата Face & Body Glitter от NYX Professional Makeup). Следвайте стъпка по стъпка фото инструкции.

1Обезмаслете нокътната плоча със специален инструмент или лакочистител.2Нанесете основен слой на един слой. Преди да изсъхне, нанесете слой блясък отгоре с четка или гъба за сенки.3Отстранете излишния пигмент около нокътната плочка с памучен тампон, потопен в лакочистител.4Завършете маникюра си с топ лак.© vdreams_beautysalon© vdreams_beautysalon© frida_jade© vdreams_beautysalon© vdreams_beautysalon

Огледален маникюр с флаш татуировки

Временните татуировки на ноктите са може би един от най-лесните начини да си направите огледален маникюр. Нека опитаме отново!

1Направете си маникюр, свалете стария лак.2Нанесете основен слой в един слой и цветен слой в два слоя. Оставете всеки слой да изсъхне напълно.3Подрежете стикерите с ножица, за да паснат на формата на ноктите ви.4Отлепете временния стикер от пластмасовата основа, като започнете от ръба и след това залепете обратната страна върху нокътя.5Разходете се върху татуировката с мокра гъба или мокра четка за грим - скоро хартиената част ще се „отдалечи“ от нея.6Внимателно изгладете краищата на флаш татуировката с четка за грим. И след това с нейна помощ, ако е необходимо, премахнете излишния модел по краищата на нокътя с лакочистител.7Оставете татуировката да изсъхне, изчакайте поне 30 секунди.8Завършете маникюра си с топ лак.© _yanininails_© dgnails_vancouver© m_daisy_nails© nails_gel_lounge© здраве и здраве

Как да направим покритието на гел лака възможно най-трайно и безвредно за ноктите? Стилистът по нокти Олга Анкаева сподели с нас отговорите на най-честите въпроси за гел лака.

маникюр с огледален гел лак: 8 съвета

Отговорихме на най-често задаваните въпроси относно гел лака.

Вреден ли е гел лакът?

Всичко е индивидуално - има хора, чиято нокътна плочка се разваля, а има и такива, на които гел лакът не вреди. По правило това е покритие, което "диша" . Ако си правите сами маникюр с гел лак, изберете пили с минимална абразивност и не пилете ноктите си с баф, преди да нанесете покритието.Полирането на ноктите се препоръчва веднъж годишно за жени и два пъти за мъже.

Колко често мога да си нанасям гел лак?

Препоръчително е да не правите маникюр с гел лак повече от три пъти подред. Не забравяйте да правите почивки между "сериите" - седмица или поне десет дни.

Какво да направите, когато ноктите ви се разклоняват, но няма време да свалите гел лака?

Подновете покритието с основа или фиксиращ лак - върху ноктите ще се появи блясък и гел лакът няма да се отлепи от нокътната плочка.

Защо гел лакът "пада" по краищата на нокътя?

Може да има две причини за това - или кожата на ръцете често е мокра, или нокътната плочка е била лошо обезмаслена. Има само един изход - ако не можете да отидете в салона, нанесете топ лак върху ноктите си и го изсушете добре.

Какво да направите, ако гел лакът е напукан?

В този случай победителят е този, който покрие ноктите с гел лакове с прозрачни или неутрални нюанси: в този случай чиповете са почти невидими. Ако цветът е ярък, на помощ ще дойде обикновен лак с подобен нюанс, който трябва да се нанесе върху напуканата зона и фиксиращ лак.

Мога ли да пиля нокти с гел лак?

Много майстори не препоръчват да правите това. Но ако се чувствате неудобно от дължината, която имате, пилете ноктите си много внимателно – и то в една посока. След това закрепете с топ лак.

Как да изберем гел лак за цвета на кожата?

Опитайте с тена на кожата си. Топлите нюанси са подходящи за момичета с порцеланова кожа (студените могат да изглеждат неестествени), с дъбена кожа - светли пастели. Лаковете от всякакви нюанси ще бъдат хармонично комбинирани с тъмна кожа.

Мога ли да използвам гел лак, ако ноктите ми се белят?

Можете, но преди това трябва да премахнете всички "откъсвания" с помощта на баф. И след това се уверете, че повърхността на ноктите не е груба - само в този случай гел лакът ще се разпредели равномерно.

Огледален маникюр: фотогалерия

По какъв начин правите огледален маникюр? Напишете коментар.

Категория: