Стилистът за нокти Олга Анкаева показва как сами да си направите маникюр и да гримирате ноктите си - от и до

За да си направите маникюр и да гримирате ноктите си у дома ще ви трябва пила, препарат за премахване на кожички, портокалова пръчка, фиксатор и цветно покритие.

Как да лакирате ноктите си с лак: инструкции за снимка

Отстранете стария лак за нокти, ако има такъв, и изпилете ноктите си, за да получите желаната форма. Нанесете препарат за премахване на кожички, за да улесните премахването и потопете ръцете си във вана с топла вода.

Ако правите маникюр без кантове, отстранете неравностите и избутайте кожичките с портокалова пръчка. Друга възможност е да направите подстригващ маникюр и след това да поддържате нокътната плочка чиста, като редовно избутвате кутикулата с портокалова пръчка.

За цветно покритие взехме новите лакове с гел ефект от линията Essie Gel Couture. Предимството им е, че няма нужда от нанасяне на основен лак, а наситеният цвят и блясък издържат 10-12 дни. В допълнение, Essie представи нова патентована спираловидна четка, която следва извивката на нокътната плочка в основата й за по-прецизно нанасяне.

За да постигнете цветно покритие с новите лакове за нокти на Essie, следвайте стъпките по-долу.

1Обезмаслете нокътната плоча с лакочистител (без масла в състава) или специален обезмаслител. Обикновен антисептичен гел за ръце и течен антисептик, които се нанасят най-добре с кърпички без мъх, ще се справят със същата задача.2Нанесете два слоя Essie Gel Couture в Fairy Tailor и оставете да изсъхне за няколко минути.© Makeup.ru© Makeup.ru3Остава да фиксираме резултата. За да направите това, нанесете слой Essie Gel Couture Top Coat върху ноктите си. Маникюрът е готов!© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru© Makeup.ru

Успяхте ли да повторите маникюра? Напишете коментар и получете още професионални съвети за маникюр у дома.

Перфектен маникюр у дома: 8 съвета

1Как да дезинфекцираме инструменти у дома?

Инструментите могат да се третират с всеки антисептик, който имате у дома. Спиртният разтвор също ще работи. Важно е да правите това всеки път, преди да си направите маникюр.

2Необходимо ли е нанасянето на цветно покритие на два слоя?

Желателно. Това ще осигури наситеност на цвета и равномерност на покритието. Но има нюанси, които изглеждат страхотно на ноктите, дори когато са нанесени в един слой. Например, лакът за нокти Essie's Craftswoman осигурява безупречно покритие в един или два слоя.

3Как да ускорим процеса на изсъхване на лака за нокти?

Можете да използвате специално фиксиращо покритие. Например нов продукт на Essie от линията лакове Gel Couture с гел ефект. Просто нанесете топ лак върху един от 18-те нови колекция лакове и изчакайте пет минути. Вече говорихме за други методи в този материал.

4Какво да направите, ако сте лакирали ноктите си преди лягане и се събудите с повредено покритие?

Поправката е съвсем проста: нанесете обикновен топ лак върху повредения слой лак и изчакайте да изсъхне напълно - топ лакът ще изравни лака и ноктите отново ще бъдат приятни за окото .

© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia5Какви кремове за ръце да използваме през есента?

В студения сезон е препоръчително да използвате подхранващ крем и да го нанесете върху ръцете си поне половин час преди да излезете навън. Ако не можете да си позволите да чакате половин час, не забравяйте да носите ръкавици за двойна защита. Първо, ще предпази чантата и палтото/якето ви от мазни петна, които могат да останат от контакт с ръцете ви, ако кремът не се абсорбира напълно. Второ, ръцете няма да "привличат" малки влакна от връхни дрехи и обикновен уличен прах.

6Как да се отървете от лющенето на кожата на ръцете?
  • Всеки скраб ще помогне за ексфолирането на мъртвите частици кожа на ръцете. Вкъщи може да бъде смляно кафе или джудже.
  • Как да си направите сами скраб у дома? Вземете една чаена лъжичка кафе и една супена лъжица от всеки крем за ръце и разбъркайте. Ще получите кремообразна маса с приятен аромат на кафе, която трябва да нанесете върху ръцете си с леки масажиращи движения. Процедурата ще отнеме не повече от пет минути.
  • След това изплакнете с топла вода и нанесете подхранващ крем върху ръцете си. Важно: не нанасяйте лак веднага след процедурата, тъй като няма да издържи дълго.
7Как да удължим издръжливостта на покритието по време на пътуване?

Винаги носете със себе си топ лак, когато пътувате, особено ако знаете, че няма да можете да използвате услугите на добър майстор. Обезмаслете нокътната плочка и нанесете топ лак, който ще придаде лъскав блясък на ноктите.

Ако покритието се държи добре, няма стружки по него, но нокътят е израснал и незапълненото пространство в основата на нокътя е станало забележимо, покрийте го с лак в метален нюанс - златен или сребрист - или оформете чист лента от кристали. Вземете лунен вариант на маникюр.© photomedia© photomedia© photomedia© photomedia8Какво покритие и форма на ноктите да изберете тази есен?

Classic е плътно неутрално цветно покритие. Това е идеалният избор за всички времена. Що се отнася до формата, дългите нокти с остър край, наподобяващ нокът, изглеждат модерни този сезон. Но всичко, разбира се, е индивидуално.

Ако тепърва започвате да овладявате тънкостите на маникюра, гледайте нашия подробен видео урок за начинаещи.

Категория: