Трикове за красота на гримьори, инструкции стъпка по стъпка със снимки и видео уроци за тези, които искат да създават красив грим у дома

Съдържание:

  • Как да създадем перфектния тон? 5 правила
  • Колко красиво е да гримираш очите си?
  • Как да рисувам правилно устните?

Колко красиво да се гримираш? Този въпрос се задава както от начинаещи, така и от професионалисти. Но ако за вторите този въпрос е по-скоро от философско естество, то първите се нуждаят от конкретни препоръки.За да започнете, изучете нашия материал за последователността, в която да нанасяте различните продукти за грим. И следвайте основните фото инструкции за създаване на красив грим, съставени от гримьорката Юлия Сизих.

1Не забравяйте да нанесете грима върху добре почистено лице. Избършете кожата с мицеларна вода, за да сте сигурни, че сте отстранили остатъците от всички чужди продукти - стар грим, маска за лице.2Хидратирайте лицето си с крем и нанесете грунд, за да издържите грима възможно най-дълго." 3Нанесете основата и я разнесете добре, като обърнете специално внимание на преливането по линията на косата и в долната част на лицето. В противен случай границите на тона ще бъдат твърде забележими.4Нанесете коректор и смесете под очите във формата на обърнат триъгълник." 5Подзигоматичната област може да бъде избрана от скулптора, ако е необходимо, те също могат да коригират носа и контурите на лицето. Смесете правилно краищата на преходите с четка или гъба, така че да няма очевидни ивици по лицето. В същото време първо смесете скулптора на светъл нюанс, а след това на тъмен. В противен случай по кожата ще се появят мръсни петна.6Нанесете сенки от естествен нюанс с лек блясък върху движещия се клепач, нарисувайте гънка със сенки в цвета на вашата сянка (матово сиво-бежово). Оцветете миглите с черна спирала, оформете веждите със сенки.7Разпределете червило. Ако е светъл, първо очертайте контур с молив, за да не се разтече червилото.8Фиксирайте грима с лека пудра. Нанесете руж върху ябълките на бузите си и прелейте към слепоочията. Хайлайтър нанесете полупрозрачен слой върху горната част на скулите, на гърба на носа, в центъра на челото и брадичката."

Вижте по-долу видео урок, който ще ви помогне да създадете красив и лесен грим.

Как да създадем перфектния тон? 5 правила

1Изберете правилните инструменти за красота

Можете да нанесете фон дьо тен с четка от синтетичен косъм, гъба или пръсти. Вие решавате кой метод да изберете: четката осигурява по-плътно покритие, докато гъбата осигурява полупрозрачно покритие.

2Намокрете гъбата с вода

Когато използвате гъбата, не забравяйте да я намокрите с вода и да я изстискате добре. Това ще направи фон дьо тена много по-лесен за нанасяне. В този случай не го втривайте в кожата, действайте с потупващи движения.

3Следвайте плана за кандидатстване

Разпределете фон дьо тена в посока от центъра към периферията - така че почти да не остава в зоната по края на косата. Освен това разнесете добре продукта върху брадичката и близо до ушите, така че да не се виждат граници.

4Нанесете коректор след фон дьо тен

Използвайте коректор и, ако е необходимо, коректор не преди, а след нанасяне на фон дьо тен. Прочетете повече за тези инструменти тук.

5Уважавайте границите на приложението

Ако използвате инструмент за скулптуриране, уверете се, че той не излиза извън линията на косата (особено когато коригирате скулите и потъмнявате зони на челото). В противен случай резултатът няма да е твърде естествен.

Научете повече за това как да създадете перфектния тон на лицето в нашия видео урок.

Колко красиво е да гримираш очите си?

За да научите как да направите правилния грим за очи, следвайте стъпка по стъпка фото инструкциите. Тази схема на гримиране е подходяща както за дневен, така и за вечерен грим (в зависимост от избраните нюанси).

1Нанесете основа за сенки върху целия подвижен клепач, отгоре разнесете светли сенки с четка с естествен косъм. Те могат да бъдат както матови, така и с деликатен блясък.2Нанесете тъмни сенки върху външния ъгъл на окото. Добавете ги към долния клепач, като го подчертаете около 1/3 от външния ъгъл.3Между светлия и тъмен нюанс на сенките върху подвижния клепач нанесете сенките на така наречения междинен нюанс. Тази техника ще ви помогне да скриете ясните граници. Блендирайте според нуждите.4Изработете орбиталната линия със светъл нюанс на сенките, за да подчертаете визуално задълбочаването на гънката на горния клепач. Този нюанс трябва да е дори по-светъл от сенките за очи, които сте използвали в първа стъпка, но по-тъмен от цвета на кожата ви.5Във вътрешния ъгъл на окото и под веждите добавете малко хайлайтър или светли сенки с блясък. Покрийте миглите си със спирала.

За тези, на които е по-удобно да се учат как да се гримират от видеоклипове, ви съветваме да гледате нашия урок за нанасяне на сенки.

Как да рисувам правилно устните?

Когато става въпрос за правилен и красив грим направи си сам, не можеш да пренебрегнеш темата за грима на устните. Как да нанесете ярко червило по начин, който гарантира уау ефект?

1Нанесете балсам за устни върху устните си, оставете го да попие добре, попийте излишното с кърпичка. С молив с цвят на червило очертайте централната част на горната устна, като започнете от един от горните ъгли.2Повторете същата техника върху втората част на устната, резултатът трябва да е буквата X.3С молив подчертайте централната част на долната устна.4Поставете две точки върху долната и горната устна, както е показано на снимката.5Свържете всички части на веригата.6Запълнете цялата повърхност на устните с молив, а отгоре нанесете червило. Така гримът ви ще издържи много по-дълго.7Завършете грима на устните си с прозрачен гланц за устни, който добавя красив гланцов ефект.

Готово!

Знаете ли други съвети за правене на красив грим у дома? Разкажете ни за това в коментарите.

Категория: