Тази популярна визия има толкова много вариации, че със сигурност няма да изглежда банално да я изберете! Казваме ви как да получите необичаен грим на скелет за Хелоуин

Промяна до неузнаваемост? Няма по-добра причина от Хелоуин: този празник изисква трансформация само за една нощ, след която можете да се върнете към обичайното си аз. Ако искате наистина да изненадате себе си и другите, помислете за изображението на скелета. Подобен грим за Хелоуин парти със сигурност ще заинтригува мнозина – да разберете кой стои зад грима няма да е лесна задача.

 • По правило класическият грим на скелета се изпълнява в два цвята: черен и бял. Обичайните козметични продукти от козметичната ви чантичка може изобщо да не са ви необходими! Но само ако планирате да гримирате цялото си лице под скелета.
 • Можете да го направите по различен начин (това решение ще изглежда особено подходящо за момичета, които не искат да скрият красотата си зад страховит образ), а именно да нарисувате едната половина на лицето „под скелета“ и направете обичайния женски грим на втория. Освен това линията на разделяне на лицето на половини може да върви както вертикално, така и хоризонтално.

Между другото, ето някои трикове, които може да намерите полезни в това видео.

Основни стъпки за създаване на грим за скелет

1Стъпка 1. Тон
 • Първо, подгответе кожата си за грим. Повърхността му трябва да е равна и гладка, така че не можете да правите без грунд. Предимството на такива продукти е, че благодарение на тях козметиката впоследствие прилепва по-добре към кожата, без да се размазва или да се търкаля.
 • Когато приключите с подготовката, разнесете бял грим по цялото си лице. Полезни SFX пигменти от NYX Professional Makeup. Също така ще трябва да заснемете областта на шията и деколтето; тогава всичко зависи от облеклото, в което планирате да се появите на партито. Ако раменете са отворени, тогава те също трябва да бъдат гримирани в бяло. Без това изображението няма да е пълно.
© chloemirror_hair_makeup© nikkikolecosplay© pelagiaaaa2Стъпка 2 Очи
 • На бял фон можете да започнете да добавяте черни детайли. Първо боядисайте зоната около очите, за да получите черни очни кухини. Нанесете боя не само върху движещия се клепач, но и отгоре - до самите вежди, които също трябва да бъдат покрити с цвят.
 • Долното черно се нанася върху зоната, където обикновено отива коректорът, за да скрие тъмните кръгове от липсата на сън. В същото време не се страхувайте от ясни графични граници - в грима на Хелоуин скелет те не само могат, но и трябва да присъстват.
 • Не забравяйте миглите. Този нюанс е особено важен за тези, които са естествено леки. Ако миглите не са "почернени" , те ще бъдат видими на фона на черни очни кухини. Покрийте ги старателно с ултрачерна спирала като The Colossal Big Shot на Maybelline New York.
© missandy1004© bubblelub© marleysbeautybar3Стъпка 3. Нос
 • Черна работа по грима на носа. Можете да го нарисувате почти изцяло или да нарисувате върху него два удължени триъгълника, за да повторите визуално анатомията на носа.
© carisadarlingg© chelsea.katherine© lashesandjules

Между другото, ако решите да повторите грима на елена, този трик също ще ви бъде полезен.

4Стъпка 4 Устни
 • Усмивката на скелет е това, което ще изисква най-усърдната работа в този грим за Хелоуин. Въпреки това ще има малко трудности.
 • Първо трябва да нарисувате черно по линията на контакт на устните.
 • След това начертайте тази линия отвъд устните - "удължете" я приблизително до средата на бузите.
 • Тази дълга хоризонтална ивица ще трябва да бъде изрязана с вертикални щрихи. Опитайте се да ги нарисувате не много дебели, но в същото време богати, ясни - водоустойчива течна линия ще ви помогне с това.
 • По този начин получавате зъби, а с тях и широка „усмивка“. Зъбите могат да бъдат нарисувани по-детайлно - с четка, ако имате желание и артистични способности.
© heatherhuntty© leanneheth_makeupartist© lowri_beth© makeupbyalm© smashing_beautyy5Стъпка 5. Фиксиране
 • Обикновено гримът е с мазна текстура, така че е необходима допълнителна фиксация. Не забравяйте или да напръскате лицето си със спрей, или да го покриете със слой прозрачна пудра - като High Definition Finishing Powder от NYX Professional Makeup. Тогава не е нужно да се тревожите за „сигурността“ на грима в нощта на партито за Хелоуин.
 • Има още една идея, която ще се хареса на тези, които не искат да се ограничават с тъмен двуцветен грим скелет - това е гримът калавера. Тази дума се използва от мексиканците за лакомство от захарна паста, което се прави във формата на череп и се украсява с шарки, цветя и други ярки детайли от глазура. Приготвя се за Деня на мъртвите. В Мексико това е мил празник в памет на починалите.
 • Гримът на скелета, описан по-горе, може да послужи като основа за грима на калавера, но тогава ще е необходим допълнителен декор.На участъци от лицето без черни петна нарисувайте цветя, орнаменти, „къдрици“ - каквото ви хрумне. Основното е да използвате по-ярки, по-наситени цветове, така че резултатът да е по-скоро весел, отколкото плашещ грим.
© mehrnaz_jv© mysalosangeles© rarebirdbeauties

Готови ли сте за грим на скелет за Хелоуин? Напишете коментар.

По-семпъл вариант на грима по повод празника вижте в нашето видео.

Категория: