Визията на вампир е класика за Хелоуин. Можете да го създадете по такъв начин, че тази нощ да останете красавица сред чудовищата. Как точно?

Разнообразието от образи на вампири във филми и телевизионни предавания води до факта, че до Хелоуин образите на тези представители на другия свят са на върха на популярността. В същото време дори начинаещ в грима може да стане вампир: не са необходими професионални знания и умения. Основното е да разгледате художествените примери на образа на вампир, да обърнете внимание на характерните детайли и след това да ги повторите сами в грима си.

Но първо гледайте нашия видео урок за създаване на интересен грим за Хелоуин.

Вампирски грим - коя трябва да бъде неразделна част от него?

© annathevoice.© annawittusjohnsen© ashly_brook© bettiepagan© courtneyleighmua1Първо, много светла, бледа кожа - ще трябва практически да я избелите с основа или дори с продукти за грим.2Второ, плашещ вид. Можете да постигнете този ефект с помощта на тъмни сенки (те ще трябва да бъдат щедро нанесени около очите), както и цветни лещи - червен или бял нюанс върху ириса ще осигури желания резултат.3Трето, не можете да минете без нотки на следи от кръв - те обикновено са нарисувани около контура на устните със сочен нюанс на червено, което предполага прясно ухапване от вампир.

За останалото можете да разчитате на въображение и смелост - тогава ще получите ярък и необичаен вампир за Хелоуин. Между другото, може да намерите полезни триковете от видеото по-долу.

Въпреки че не са необходими много усилия, за да създадете визия на вампир за Хелоуин, обикновен набор от козметика може да не е достатъчен. Цветният грим ще бъде полезен, както и специалните лещи (трябва да се има предвид, че без навика не е толкова лесно и удобно да ги носите).© drzoerose© gemmarose© handful0fheartbeats© hannah.graveintentions© isie.a_beauty© kariigonzalezb

Визия на вампир за Хелоуин: инструкции

1Стъпка 1. Подготовка

На подготвителния етап е важно да изгладите всички релефни неравности - кожата трябва да стане гладка, в противен случай белият грим няма да лежи върху нея толкова добре, колкото бихме искали. Затова задължително използвайте доказана база за грим – такава, която запълва порите и изглажда кожата. Maybelline New York Baby Skin може да се справи с тази задача например.

2Стъпка 2 Грим на очите

Започнете с грима на очите. В противен случай тъмният прах от сенки, случайно разпръснат върху кожата, може лесно да развали избеления тон. Затова отложете работата по тона за по-късно и първо подчертайте очите.

  • Не забравяйте да подготвите клепачите си с грунд като Couture Eye Primer на Yves Saint Laurent Beauté. Благодарение на този инструмент и сенките, и моливът, и очната линия ще се задържат по-добре, без да се размазват или търкалят - нищо няма да развали впечатлението от изображението.
  • Опушените очи са основната техника, от която ще се нуждаете във вашия грим за вампирски очи.
© lauralomonaco_mua© shayduartemakeup1Започнете с наситен червен нюанс като Bad Seed от колекцията Hot Singles Shadow Pan на NYX Professional Makeup. С пухкава четка ги разнесете по цялата повърхност на горния клепач, а също подчертайте контура на долния. Не се страхувайте от небрежност - смесете сенките така, че да излизат забележимо извън външните ъгли на очите.2След това нанесете черно върху червените сенки по същия начин. Трябва почти да покрият червения цвят, но все пак не напълно – гледайте „ехото” му да остане по краищата.Черен кайал, нанесен върху лигавичния контур на очите, както и няколко слоя спирала, ще помогнат за постигане на по-голяма театралност. Между другото, можете дори да използвате ивици фалшиви мигли.3Ако планирате да завършите визията си с лещи, сложете ги преди да започнете да се гримирате. Тези, които никога преди не са се занимавали с този „аксесоар“, ще трябва да бъдат търпеливи: лещите могат да попаднат на мястото си далеч от първия път и очите могат да започнат да сълзят, поради което козметиката просто ще „плува“ и грим ще трябва да направя отново.3Стъпка 3. Тон

Привършихте ли грима на очите си? Така че, без да се страхувате да получите „ефект на панда“, можете да изравните тена на кожата. Вземете или най-светлия тон фон дьо тен, който имате, или бял грим – кожата трябва да стане болезнено бледа. Не са нужни руж и скулптурираща пудра като допълнение - могат само да развалят резултата.

4Стъпка 4. Вежди

Обърнете малко внимание на веждите и ги подчертайте с коригиращ инструмент (акцентът върху тях ще ви помогне да направите например Monsieur Big Brow от Lancôme). В случай на вампирски грим за Хелоуин, извивката на веждите е по-добре да стане по-остра. Благодарение на тази техника погледът ще стане заплашителен - точно това, от което се нуждаете в навечерието на Деня на Вси светии.

5Стъпка 5 Устни

Гримът на устните е ключов в образа на момиче вампир. Можете да използвате класическо червено червило, но е по-добре да се осмелите да експериментирате смело и да гримирате устните си с черно. И след това с бордо молив нарисувайте няколко синини или капки кръв по-близо до ъглите на устните. Този детайл ще завърши визията.

© kariigonzalezb© makeup.clare© shxlizzle

Мислили ли сте за образа на вампир за Хелоуин? Напишете в коментарите как гледате на тази трансформация.

"

Категория: