Когато гримът е направен от професионална ръка, той веднага се вижда. Какво е толкова специалното в грима, върху който е работил истински бюти гуру? Разказване

Съдържание:

 • Професионален грим: какво представлява и какви характеристики
 • Какви грешки в грима правят по-често момичетата
 • Професионален грим: снимки преди и след

Обикновено идваме при гримьор за такъв грим, който не можем да създадем сами. Резултатът, който получаваме след едночасова процедура на неговия стол, най-често е приятно изненадващ.

 • Работата е там, че гримьорите, които ни гледат отстрани, често много по-лесно преценяват предимствата и недостатъците на външния ни вид и след това въз основа на този анализ създават цялостен, хармоничен образ.
 • Освен това в арсенала им за красота има много професионални продукти, които просто не е необходимо да имаме в стандартния си комплект. Плюс много хитри трикове, за които дори не знаем, че съществуват.

Дион Лий

Професионален грим у дома

За да направите успешно професионален грим у дома, трябва да научите как и с какво работят гримьорите.

1Първо, те не могат без голям набор от висококачествени четки, гъби и други инструменти. Това е основното им оръжие. С помощта на тези предмети те могат да създадат чудо, дори ако трябва да работят с козметика, чието качество оставя много да се желае.
 • За всяка категория продукти професионалистът има няколко вида четки: това са кабуки за създаване на плътен тон и дуофибър, покриващ лицето с лек, тънък слой крем, и тънка заострена четка за петна коректор и много други.
 • Случва се в същото време гримьорът да има и аерограф - спрей от кремообразни текстури и течни флуиди, който ви позволява да създадете ефект на "втора кожа" - естествено, незабележимо покритие!
 • Всеки инструмент спомага за постигането на перфектен резултат и се използва за различни техники на нанасяне, които гримьорът избира индивидуално - въз основа на нуждите на кожата и външните черти на клиента.
ЪГЛОВА ЧЕТКА ЗА ВЕЖДИ © urbandecay.ruЧЕТКА ЗА ОПУШЕНИ ГЪБКИ © urbandecay.ruПРОФЕСИОНАЛНА ЧЕТКА - DUAL FIBER PWDR © nyxcosmetic.comЧетка за пудра Kabuki © nyxcosmetic.ruЧетка за основа Pro Brush © armanibeauty.com.ru2На второ място, експертите по грим предпочитат професионалната козметика, която се отличава с качество, разнообразие от цветове, наситеност на нюанси и издръжливост. Това са специализирани марки козметика като NYX Professional Makeup, както и луксозни марки; в същото време всеки гримьор има свои собствени "любими" на масовия пазар.3Трето, гурутата на грима знаят тайни трикове, както и необичайни техники, с които можете да постигнете желания резултат по-бързо и по-добре. Те знаят в каква ситуация стробингът може да бъде полезен, как да коригирате чертите на лицето с инструменти за контуриране, така че да няма намек за несъвършенства, както и защо си струва да съхранявате хартиена лента, стара четка за зъби и много други импровизирани инструменти в козметична чанта .

Струва ли си да се учи? Гримьорите се нуждаят от много тайни само когато работят върху изображения за филми, модни ревюта и вечерни излизания. Но има и такива, които имат място в обикновения живот.

Тен на кожата

Нула+Мария Корнехо

Никой няма да види, че върху кожата има слой фон дьо тен, ако го нанесете с леки движения на гъбичката. Напротив, покритието ще бъде тънко и ще издържи по-дълго.

Овално лице

Философия от Лоренцо Серафини

По-голяма изразителност на чертите на лицето може да се придаде с прост трик: след като нанесете руж върху ябълките на бузите, изчеткайте с пухкава четка с остатъците от продукта страничните части на челото плюс кожата по протежение на линията на косата, както и по линията на брадичката.

Блясък в очите

Ердем

Погледът ще стане по-свеж и жив, ако поставите точка във вътрешните ъгли на очите с хайлайтър и леко я прелеете с потупващи движения на върха на пръстите.

Какви грешки в грима правят най-често момичетата и как да ги избегнат? Разбиране

1Правило номер 1. Когато рисувате стрелка, не разтягайте кожата около очите.

Бибху Мохапатра

Първо, това може да накара деликатната и чувствителна кожа около очите да стане по-малко еластична. Второ, гримьорите твърдят, че ако лицето и особено очите не са отпуснати по време на грим, е малко вероятно да нарисувате права линия.

 • В интернет можете да намерите много съвети как да нарисувате идеални стрелки. Най-лесният и безопасен начин за кожата е да използвате специални шаблони или тиксо.
2Правило номер 2. Когато правите грим на вежди, не рисувайте всичките им части с молив.

ШЕФЕ

В противен случай ще се окажете с неестествен грим, който не съвпада с цвета на косата ви. В допълнение, дебелите и ярки линии, нарисувани по цялата форма на веждите, са много по-трудни за преливане.

 • Изберете нюанси, които съответстват на цвета на косата ви (или един нюанс по-светли) и нанесете с четка за сенки. Мазките трябва да са леки и резки (не забравяйте да ги прелеете добре в основата на веждите) - те ще създадат ефект на по-обемни, но естествени вежди.
3Правило номер 3. Не прекалявайте с ружа в областта на скулите

Светлорозовият руж върху ябълките на бузите ви трябва да бъде завършекът на вашия грим, а не основният акцент. Твърде много руж в областта на скулите ще направи грима тежък.

 • Гримьорите препоръчват да нанесете руж само върху ябълките на бузите и да използвате четка за контуриране, за да го нанесете. Така гримът ще се окаже естествен, а не клоунски.
4Правило номер 4. Внимавайте с контурирането

Изсечените скули на Ким Кардашиян винаги изглеждат перфектно – но за да постигнете този ефект, трябва да прекарате поне час пред огледалото.Основното нещо е да не прекалявате и да правите грима си според правилата, в противен случай, вместо естествени цветови акценти, рискувате да получите оранжеви петна по лицето си.

 • В ежедневния грим при контуриране спазвайте правилото на „тройката“: нанесете бронзант с матова текстура, като започнете от центъра на челото, движите се надолу по линията на слепоочието и горната част на скулата и след това към брадичка по контура на лицето. Траекторията на четката трябва да следва формата на числото "3" .
5Правило номер 5. Не слагайте червило върху чисти устни

Бяло

След кафе или лека закуска, много момичета нанасят червило върху неподготвени устни, за да подновят червилото си. Това, според гримьорите, е голяма грешка - този метод на нанасяне може да изсуши кожата на устните с течение на времето.

 • Преди да нанесете червило, използвайте праймър или обикновен хидратант за лице с лека текстура и изчакайте, докато продуктът се абсорбира напълно (през това време можете да нанесете грим върху други части на лицето).След няколко минути нанесете червило. Допълнителната хидратация ще осигури дълготрайност на грима и лесно нанасяне - червилото ще лежи върху кожата меко и равномерно.
6Правило номер 6. Изберете правилните инструменти

За начинаещи в гримирането гримьорите не препоръчват нанасяне на фон дьо тен с пръсти или гъба. Гримът в този случай може да се окаже тежък, покритието е неравномерно и лицето ще изглежда като многослойна торта. В допълнение, гъбата може да поеме твърде много основа, което едва ли е подходящо за тези, които се опитват да я използват пестеливо.

 • Пестете пари за добра четка за фон дьо тен - лесна е за използване и води до по-естествен и равномерен завършек.

Професионален грим: снимки преди и след

© generalova_makeup© mua_baranova© nlbeaut© valeria_visajist© valeria_visajist© valeria_visajist© Валерияшурандина

Знаете ли тайните на професионалния грим? Напишете коментар.

Категория: