Стилистът за нокти Олга Анкаева показва как да си направите лунен маникюр с помощта на лакове Essie Gel Couture и споделя съвети за създаване на перфектния завършек

Какво е лунен маникюр?

Маникюрът с дупки или лунният маникюр е вид дизайн на ноктите, при който в основата на ноктите се правят дупки. Те от своя страна могат да бъдат два вида - повтарят очертанията на нокътната плочка (включително по цялата дължина, което визуално ви позволява да удължите нокътя) или приличат на дупка.

Как да си направим маникюр с дупки? Инструкции стъпка по стъпка

За да си направите сами маникюр с дупки ще ви трябват два цветни лака, лак за сушене, тънка художествена четка - и нашите инструкции.

1Обезмаслете нокътната плоча със специален обезмаслител или лакочистител без масла в състава.2Нанесете два слоя цвят върху всички нокти. За палеца, показалеца и кутрето използвахме Essie в Make The Cut сиво-бежово, за средния и безименния пръст използвахме Surrounded By Studs синьо.
 • За този лунен маникюр използвахме лакове с гел ефект от новата линия Essie Gel Couture. Предимството им е, че пигментите се нанасят лесно и равномерно и издържат до 12 дни, без да губят блясъка си. Тези лакове, наред с други неща, имат специална патентована спираловидна четка, която ви позволява по-точно да нанасяте пигмента.Върхът му напълно повтаря формата на нокътната плочка в основата - така че да направите маникюр е много лесно, дори и да не сте професионалист.
3Изчакайте покритието да изсъхне и започнете да създавате дупки. Един от вариантите за лунен маникюр е този, при който акцентът пада само върху няколко нокътя. Вземете тънка художествена четка и нарисувайте дупки на два лакирани със син лак нокътя (както е на снимката) - средна и халка.4Изчакайте пет минути, докато рисунката изсъхне напълно, за да не се размаже. Завършете маникюра си с топ лак. Готов!

Какви други варианти за маникюр с дупки могат да се направят?

Обратен френски

Един от най-популярните видове маникюр се превърна в "обратно яке" - вместо цветни връхчета, момичетата предпочитат да боядисват дупките с цветен лак. За да направите маникюра по-закачлив, вместо една цветна лента, можете да нарисувате две наведнъж.

Две в едно

Можете да направите френския маникюр по-интересен, например като го комбинирате с лунен маникюр. В този случай цветовете могат да бъдат напълно различни - от неутрални до ярки: всичко зависи от това какъв вид изображение имате. Създайте гол маникюр или експериментирайте с нюанси? От вас зависи да решите!

Градиент

Маникюрът с дупки може да се комбинира с омбре ефект - и да се направи плавен преход от един нюанс към друг, като се използват няколко цвята наведнъж. Маникюристите съветват да избирате нюанси от една цветова гама, иначе няма ограничения.

Блясък

Чудесен вариант за лятото, както и например за парти - лунен маникюр, съчетан с блясък. Блясъкът може да покрие няколко нокти или всички наведнъж - но така че маникюрът хармонично да допълва изображението.

С точки

Лунният маникюр на точки е минималистичен вариант за тези, които не обичат прекалено ярките нокти. Можете или да оставите ямките безцветни, или да нарисувате малка цветна точка върху всяка от тях.

Тенденции в лунния маникюр

Лунен маникюр на последните седмици на модата майсторите на ноктите направиха различно. На шоуто на Maryam Nassir Zadeh дупката беше оставена „чиста“ и яркосиня ивица беше отделена от основната част на нокътя, боядисана с модерен метален лак.

Мариам Насир Заде

Майсторите, които работиха в шоуто на Calvin Luo, просто маркираха основата на нокътя с черен лак, а в Zang Toi те оградиха цялата нокътна плоча с тъмен лак, улавяйки страничните ръбове.

Калвин Луо

Занг Той

Обърнете внимание на маникюра на Филип Лим (бял лак плюс черна ивица близо до дупката на един нокът) - чудесен пример за това как един малък детайл може да направи изображението оригинално.

Филип Лим

Преди да започнете да създавате лунен дизайн, уверете се, че ноктите ви изглеждат спретнати и добре поддържани. За да направите това, трябва да направите маникюр. Как да се справим с това у дома?

Подготовка на нокътя за маникюр с дупки

1Ако по ноктите е останало старо покритие, отстранете го с лакочистител. След това изпилете ноктите си и създайте желаната форма.2Нанесете препарат за премахване на кожички – той ще омекоти кожата, а кожичките ще се отстранят по-лесно. Потопете ръцете си във вана с топла вода.3Подрежете или отдръпнете кожичките си с портокалова пръчка и започнете да създавате своята рисунка за нокти.

За по-подробни инструкции за маникюр за начинаещи вижте нашето видео.

Съвети за стилист за нокти

Какви други съвети ще ви помогнат да създадете перфектния маникюр с дупки, научихме от стилиста за нокти Олга Анкаева.

 • Има много видове маникюр - с кантове, без кантове, горещ, бразилски, апаратен и т.н. Как да изберем правилния? За тези, които не се нуждаят от премахване на кутикулата, е подходящ европейски (майсторът ще премахне само неравностите, ако има такива) или горещ маникюр (в този случай кутикулата също не се изрязва).
 • Маникюрът с ръбове се смята от мнозина за по-естетичен. Но ако не искате да режете кожичките си, има начин да ги поддържате в идеално състояние по този начин: направете си подстриган маникюр сами или в салон и след това избутайте кожичките с портокалова пръчка. В този случай няма да се налага редовно да подрязвате кутикулата.
 • Ако изрязването на кутикулата в салона е травматично, най-вероятно това показва непрофесионализма на майстора. Кожата близо до кутикулата е много лесна за нараняване.Затова изберете майстор, на когото имате доверие, и по време на процеса се опитайте да се отпуснете максимално - така възможността от нараняване на кожата е сведена до минимум.
 • Как да удължим издръжливостта на покритието при пътуване, ако няма как да отидете при добър специалист? Винаги носете финалното си палто със себе си. Ако искате да придадете лъскав блясък на старото покритие, обезмаслете нокътната плоча и нанесете слой фиксатор - това ще придаде блясък на ноктите.
 • В случай, че маникюрът е в добро състояние, без чипове, но нокътят е израснал, свободното пространство може да бъде покрито или със същия нюанс на лак, ако имате такъв, или със златен или сребърен ( можете да използвате друг цвят). С тънка артистична четка се разходете по нокътя в основата и ще получите просто лунен маникюр. Друга възможност е да поставите лента от кристали или искри в основата на ноктите.
© paintboxnails© paintboxnails© aliciatnails© aliciatnails© aliciatnails© aliciatnails
 • Как да обезмаслим нокътната плочка, ако няма специален обезмаслител? Можете да вземете например антисептик (антисептичният гел за ръце е най-лесният вариант) или лакочистител без масла в състава.И също така мокри кърпички без мъх: но в този случай се уверете, че след тях нищо не остава върху ноктите, както може да се случи например в случай на обикновени памучни тампони.
 • Какво да направите, ако няма основен лак? В случай, че нямате база под ръка, можете да използвате лак, който не изисква нанасянето му, например някой от новата колекция Essie Gel Couture. Цялата линия е предназначена за нанасяне на цвят без основа, което е много удобно. Финишът трябва да се използва едновременно - придава на ноктите лъскав блясък и удължава издръжливостта на маникюра до 10-14 дни.
 • Крайното покритие и сушилнята за лак изпълняват едни и същи функции. Но обичайният прозрачен лак и основата са напълно различни: първият има функцията на декоративно покритие, вторият е отговорен за най-доброто свързване на цветните пигменти с нокътната плоча.
 • Какво да направите, за да не се ексфолират ноктите? Използвайте кремове за ръце и по възможност ограничете контакта с вода – тя може да изсуши нокътната плочка, когато се изпари.Ето защо, например, когато се къпете, добавете масла към нея (в случай, че правите солна вана за нокти, също се препоръчва да добавите масла) - кожата ще стане по-еластична и приятна на допир. Освен това, ако ноктите ви се белят, не ги лакирайте.
 • Цветното покритие във всеки маникюр се нанася най-добре на два слоя (въпреки факта, че има лакове, които могат да се нанасят на един слой). Няколко слоя ще подчертаят тона - той ще стане по-наситен и равномерен.
 • Преди да нанесете лак, потъркаляйте шишенцето в ръцете си - пигментът ще се разпредели по-равномерно. Важно: някои лакове, ако се разклатят, могат да оставят мехурчета върху нокътната плочка.
 • Ако правите маникюр с дизайн, който включва рисуване, използвайте четката за изкуство kolinsky. Купчината трябва да е синтетична - в този случай можете безопасно да премахнете остатъците от цветен пигмент от четката с лакочистител.Ако рисунките изискват особена деликатност и фини линии, можете да отрежете няколко косъмчета от четката.
 • Често в края на маникюра майсторът нанася масло. В някои случаи това "замъглява" работата на специалист, тъй като не се вижда дали са останали неравностите.
 • Каква форма на ноктите е на мода през 2023 г.? Всичко зависи от възрастовата категория. Една от последните тенденции е акцентът върху дълъг нокът с остър край, подобен на нокът.
 • И последен съвет: всяко покритие върху ноктите, които са били изрязани след премахване на гел лак, ще остане много по-зле от нормалните.

Категория: