Когато не знаете какво да облечете, дънките и обикновената бяла тениска ви помагат. В грима смоуки айс отдавна се превърна в такъв спасител - универсална техника за грим. Как да създадете перфектната мъгла?

Какво е "опушен" грим?

Опушеният грим дължи появата си на неми черно-бели филми, а Брижит Бардо дължи култовия си статус. Започна да се копира от милиони жени по света, които мечтаеха за същия мистериозен и фатален външен вид. Смоуки айс е твърдо начело в класацията на популярните техники за гримиране и няма да отстъпи позициите си.

  • Отличителна черта на грима с опушен лед са добре смесените тъмни сенки и очна линия. Леката мъгла ще бъде подходяща както в дневния, така и в вечерния грим. Най-важното е да изберете правилните нюанси и да не се ограничавате до сиво-черни нюанси, които мнозина смятат за класически за „опушен“ грим. Цветовата схема за вашия грим трябва да бъде избрана, като се вземе предвид вашия цветен тип. Нашият прост тест ще ви помогне да определите вашия.
  • Когато избирате цветове за грим, трябва да вземете предвид и времето от деня. За дневен грим трябва да изберете топли нюанси (маслина, злато, кайсия, пясък). За вечер - студено (сиво, лилаво, синьо, черно).
  • Сенките могат да се нанасят не само върху горния подвижен клепач, но и върху долния. Преходите от тъмни към светли тонове трябва да са плавни, почти незабележими. И не съжалявайте за черната спирала! Тя е в състояние да направи погледа ви по-дълбок.
Друг елемент от "опушения" грим е очната линия. Няма значение какъв носител ще използвате, за да го създадете - течна линия, сенки или мек молив. Основното нещо - не забравяйте внимателно да засенчвате границите.

Най-честите грешки при гримиране на опушени очи:

  • Неравномерен тен. Тъмните кръгове под очите или други дребни кожни несъвършенства могат незабавно да съсипят цялата визия.

  • Пренебрегване на основата под сенките. От нея зависи колко добре са разпределени сенките и колко дълго ще издържат.

  • Неизразителни вежди. При ярък грим на очите веждите също трябва да са ярки, в противен случай те буквално ще се „загубят“ на лицето. Вече говорихме за това как правилно да рисуваме вежди с молив в този материал.

Как да си направим опушен грим за очи?

Най-важното нещо в "опушения" грим е да изберете правилните нюанси и да се научите как да ги засенчвате правилно. В това естествените пухкави четки ще станат ваши незаменими помощници. Също така е важно да знаете някои тънкости в реда на действията, които ще опишем в нашите подробни фото инструкции: "опушеният" грим ще ви подложи за първи път!

1Преди да нанесете сенки за очи, изравнете тена на кожата на клепачите. Благодарение на това цветовете на сенките на очите ще изглеждат точно така, както изглеждат в палитрата, гримът ще бъде „чист“ и наситен. За да направите това, можете да използвате специална основа под сенките или да засенчите малко фон дьо тен или коректор върху клепачите и леко да напудрите.Красивото оцветяване е много важно за грима с опушен айс. Ако основата ви за сенки за очи е твърде лепкава, нанесете върху нея мека, пухкава четка с малко нюд или полупрозрачна пудра, за да предпазите сенките от търкаляне в гънките на клепача върху основата, създавайки неравности в оцветяването.2С пухкава четка с естествен косъм разнесете матови светлокафяви сенки по цялата гънка на горния клепач. Първото място, което докосвате с четката, е мястото, където цветът ще бъде най-интензивен. Ето защо започнете да движите четката от външния ъгъл на окото. В тази област най-голямото потъмняване изглежда най-хармонично.Всеки следващ цвят в този грим за очи ще бъде по-тъмен от предишния и поради постепенното използване на все по-тъмни нюанси на мъгла върху очите, той ще бъде възможно най-точен и равномерен.3Със същата четка и средно кафяви матови сенки за очи, задълбочете сенките на орбиталната линия. Винаги използвайте матови сенки за гънката на клепача, тъй като тази зона е естествената вдлъбнатина на окото и искрите, блестящите или перлените текстури няма да изглеждат хармонично. Въпреки че има изключения - творчески и арт грим, в които нарушаването на правилата често е само приветствано. „Мъглата“ може да е напълно блестяща, но на живо едва ли ще изглежда красива.4С плоска естествена четка и тъмен, най-наситен нюанс кафяви сенки за очи, запълнете целия движещ се клепач. В този случай е възможно да се използват както матови, така и всякакви блестящи текстури.За да получите най-интензивен нюанс, правете натискане на четката. Можете също така да вземете малко сенки върху възглавничката на безименния пръст и да обиколите целия движещ се клепач, така че цветът на сенките да е абсолютно равномерен и наситен.5С малка естествена четка и светли сатенени сенки подчертайте вътрешните ъгли на очите и областта на веждите, за да „освежите“ малко погледа.6Намажете лигавицата на очите с черен молив отгоре и отдолу, след това гъсто боядисайте миглите с черна спирала. Ако искате визуално да увеличите очите си, вместо черен молив, нанесете върху долната лигавица бежов или розов молив.7Завършете визията с грим за устни. За по-изтънчен и дискретен вариант използвайте нюдови нюанси на червилото, за по-ярка и вечерна визия използвайте червени или винени червила.

За още съвети как да създадете ефектен опушен грим в това видео.

"

Как ви харесва тази снимка? Споделете вашето мнение в коментарите!

© Makeup.ru© Makeup.ru

Друг урок за опушен грим на очите, който можете да намерите в нашето видео:

Категория: