Висящият клепач е доста често срещана характеристика. Как да направите красив грим, предвид формата на очите?

Съдържание:

 • Характеристики на нанасяне на грим с предстоящ клепач
 • Грим с предстоящ клепач: техники стъпка по стъпка
 • Грим за очи с различни цветове
 • Грим за азиатски очи с предстоящи клепачи
 • Как да боядисаме мигли с предстоящ клепач?
 • Грешки в грима за предстоящи клепачи

Как можете да разберете дали имате увиснал клепач? При такава структура на окото горният клепач сякаш виси над подвижния, покривайки го изцяло или частично (само центъра на клепача, неговия вътрешен или външен ъгъл).

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtreeТенденциите в красотата продължават да се променят, но кой грим за очи е подходящ за вас?Направете теста1/7

Какъв цвят са очите ти?

 • Кафяв
 • Синьо
 • Зелено
 • Сиво
2/7

Каква е формата на очите ти?

 • кръг
 • Бадем
 • Дълбоко поставен
 • Клепач
3/7

Кой е любимият ви продукт за грим за очи?

 • Палитри сенки
 • Очни линии и моливи
 • Кремави сенки
 • Блестящи продукти
4/7

Какво имаш в гардероба си?

 • Рокли и поли
 • Дънки и други универсални дрехи
 • Спортно облекло
 • Бизнес облекло
5/7

Кой е любимият ви продукт за устни?

 • Гланц за устни
 • Класическо червило
 • Балсам за устни
 • Модерни матови или гланцови червила
6/7

Как боядисваш веждите си?

 • Не рисувам, но правя корекции
 • Не оцветявам и не правя корекции
 • Редовно коригирам и боядисвам в салона
 • Подчертайте със специален инструмент за вежди
7/7

Коя част от лицето ви харесва най-много?

 • Очи
 • Устни
 • Скули
 • Друго

Характеристики на нанасяне на грим с предстоящ клепач

1Не забравяйте да използвате грунд

Праймерът за очи улеснява нанасянето на сенки за очи и очна линия, а също така удължава издръжливостта на грима, затова се препоръчва да се използва от момичета с всякаква форма на очите. Но в случая с предстоящия век това лекарство е незаменимо: под напора на самия предстоящ век дори и най-упоритите сенки не могат да устоят. Така че не забравяйте първо да нанесете грунд за очи.

2Дръж си очите отворени

Не затваряйте очи, когато нанасяте сенки за очи или очна линия. В противен случай ще ви бъде трудно да определите къде точно се намира естествената гънка на клепача и съответно няма да можете да направите коригиращ грим. Друг съвет: когато се гримирате, гледайте в огледалото право пред себе си, без да повдигате вежди.

3Нанесете сянка върху гънката

При предстоящ клепач тъмните сенки трябва да се нанасят не само в гънката на подвижния клепач, но и над него. С този подход цветът ще бъде забележим дори с отворени очи.

4Дръжте кърпичка под ръка

Ако сте нови в гримирането, следният трик ще ви помогне да направите красив грим за предстоящия век. Поставете салфетка върху външния ъгъл на окото, така че да докосва под ъгъл едно от „крилата“ на носа. Нанесете сенки за очи от центъра на окото хоризонтално към тъканта (както е показано на снимката).

5Купете си матови сенки

Ако искате визуално да намалите неподвижния горен клепач (този, който виси) и да отклоните вниманието от него, нанесете не блестящи, а матови сенки. Блестящите текстури ще отразяват светлината, правейки тази част от окото да изглежда по-голяма и създават впечатление за подпухнал клепач.

6Изберете водоустойчиви формули

На първо място, това се отнася за спиралата. При тази форма на структурата на очите миглите често влизат в контакт с горния клепач. Ето защо, за да предотвратите отпечатването на спирала върху него, е по-добре да използвате вариант с водоустойчива формула.Също така е по-добре да си купите водоустойчиви очни линии и сенки за очи.

7Внимавайте с ярките цветове

Ярките неонови сенки са модерен вариант за грим на очите, но момичетата с предстоящи клепачи трябва да следват специална технология. Ако нанасяте ярки сенки, смесете ги така, че да надхвърлят границите както на движещите се, така и на надвисналите клепачи.

8Осветете вътрешните ъгли на очите си

Нанесете леки сенки за очи с блясък във и под вътрешните ъгли на очите (от вътрешния ъгъл до средата на долния контур на очите). Това ще помогне визуално да "натисне" малко очите и да създаде ефект на широко отворен поглед.

9Не спускайте "опашките" на стрелките

С наближаващия век погледът често изглежда тъжен и уморен. За да не влошите ситуацията, не рисувайте стрелки с „спуснати“ върхове. Запомнете: стрелката на клепача ви трябва да върви само нагоре!

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree10Смесете сенките старателно

Громичният грим с ясни линии не е вашият вариант. Не забравяйте, че при предстоящ клепач, качественото засенчване става ключово.

Още полезна информация

 • Как да изберем продукти за грим за очи
 • Грим за предстоящия клепач и уголемяване на очите: фото инструкция
 • Висящ клепач: 7 лайфхака, които ще оправят ситуацията

"

Грим с предстоящ клепач: техники стъпка по стъпка

За да направите красив грим за очи с предстоящ клепач, следвайте нашите прости фото инструкции.

Дневен грим за предстоящи клепачи

Надежден праймър, матови сенки и хайлайтър: всичко необходимо за създаване на красив ежедневен грим.

1Използвайте база за сенки или, ако нямате специален продукт под ръка, нанесете обикновен грунд за лице. Върху целия клепач, започвайки от ъгъла на окото, и под веждата нанесете светли матови сенки.2В сгъвката на клепача нанесете матов кафяв нюанс в мека линия с помощта на пухкава четка. Нанесете го върху външния ъгъл на окото.3С плоска четка поставете деликатен акцент в центъра на движещия се клепач със сатенени сенки в цвят шампанско. Действайте с потупващи движения.4С течна очна линия нарисувайте тънка стрелка, като леко я изведете отвъд външния ъгъл на окото.5Оцветете горния контур на лигавицата с Kayal. Нанесете спирала само върху горните мигли. Дневният грим за предстоящия век е готов!Преди © Makeup.ruСлед

"

Ежедневна визия с корекция на паднали клепачи

 1. 1

  Подгответе кожата си за грим, като я почистите с тоник и нанесете овлажнител.

 2. 2

  Нанесете основа върху лицето си. Можете да използвате гъба, четка или грим с пръсти.

 3. 3

  Нанесете коректор върху зачервяванията и кръговете под очите и основа за сенки върху клепачите.

 4. 4

  Придайте на лицето си свеж вид. За да направите това, достатъчно е да нанесете руж върху ябълките на бузите си в мек розов или прасковен нюанс, в зависимост от цвета на кожата ви.

 5. 5

  Нанесете бежови сенки за очи с фин блясък върху клепачите си.

 6. 6

  За да коригирате увиснал клепач, нанесете тъмнокафяв нюанс върху гънката на клепача. Използвайте матово покритие. Когато засенчвате, вземете пигмента малко по-високо.

 7. 7

  Нанесете светлокафяви сенки върху целия горен клепач и златисти блестящи сенки за очи върху долния клепач.

 8. 8

  Маскирайте миглите си.

 9. 9

  Фиксирайте веждите си с гел.

 10. 10

  Смесете хайлайтъра точно над скулите.

 11. Текст на елемента

Опушен лед за предстоящия век

Как да превърнем дневния грим във вечерен? Използвайте по-наситени цветове и създайте ефектна мъгла върху клепачите!

1Нанесете матово бежови сенки върху целия клепач. Нанесете по-тъмни сенки от същата гама във вътрешния ъгъл на окото и прелейте до центъра на клепача. Разпределете го върху гънката и прелейте към веждата.2Вземете наситен кафяв нюанс с широка четка и нанесете в гънката на клепача и върху външния ъгъл на окото.3Разнесете сянката на черен шоколад с плоска четка по горната линия на миглите (цветът трябва да е малко по-активен във външния ъгъл на окото), след което разнесете.4Боядисайте контура на лигавицата на горния и долния клепач с Kajal. Пасирайте леко отдолу.5Нанесете светли сатенени сенки във вътрешния ъгъл на окото. На горния клепач нарисувайте стрелка с течна очна линия.

Вечерен грим за предстоящия век

Най-добрият начин да подчертаете красотата на очите с тази функция е да създадете грим, използвайки класическата релефна техника.

1Като всеки грим за предстоящия век, и този трябва да започне с нанасянето на основата. След това с плоска четка разнесете светли сенки с лек блясък върху горния клепач, без да засягате външната третина (започнете от вътрешния ъгъл). Над гънката границата на сенките не трябва да се повдига.2С малка плоска четка и тъмни матови сенки (изберете нюанс в зависимост от цвета на очите си) подчертайте 1/3 от долния клепач, като започнете от външния ъгъл. Разширете линията до пресечната точка с орбиталната линия. Получава се нещо като стрела с обърнат нагоре връх.3Със същия тъмен нюанс запълнете 1/3 от горния клепач до орбиталната линия, като започнете от върха на стрелката. Опитайте се да направите засенчването с диагонални движения.4Със същата четка с остатъците от тъмен цвят очертайте линията на гънката на горния клепач, без да затваряте очи, движейки се от външния ъгъл навътре и без да засягате последната третина.5Омекотете границата между двата нюанса на горния клепач с матови червено-кафяви сенки. За тази цел е полезна специална пухкава четка за засенчване.6С пухкава четка нанесете същия нюанс сенки в сгъвката на горния клепач и върху 1/3 от долния клепач, като внимателно смесите границите на тъмнокафявото.7С малка четка нанесете светли сатенени сенки под веждата и ги добавете към кожата във вътрешния ъгъл на окото.8Със същия светъл нюанс боядисайте долния клепач 2/3, като започнете от вътрешния ъгъл.9Покрийте миглите си с удължаваща спирала. Гримът е готов!

Още един лесен урок за това как да създадете основен грим за предстоящ поглед на клепача в нашето видео.

Грим със стрелки за предстоящи клепачи

Ако имате надвиснал клепач или леко спуснати ъгли на очите, формата на стрелката, която се нарича „театрална“ (други варианти на името са „прилеп“, „лебедово крило“), е идеална за теб. Ние показваме как да го създадете.

1Нанесете основа и леки матови сенки върху целия горен клепач.2С черен устойчив кайал боядисайте пространството между миглите на горния клепач. С черна течна очна линия очертайте горния клепач, като се стараете да очертаете линия възможно най-близо до миглите.3Гледайки в огледалото право напред, маркирайте „опашката“ на стрелката. От външния ъгъл на окото начертайте щрих към слепоочието, а от върха на тази линия - къс сегмент към гънката на клепача.4Завършете стрелката, движейки се от получената "опашка" надолу и по цилиарния ръб. Постепенно намалете ширината на стрелката, приближавайки се към вътрешния ъгъл на окото.5Горни мигли със спирала. Във вътрешния ъгъл на окото и в областта под веждите добавете светли сенки с лек блясък.За предстоящия век са подходящи и двойни стрели, „опушени“ или стрели без „опашка“. В последния случай просто очертайте контурите на долните и горните мигли с мек молив.

Нависналият клепач ви кара да използвате някои трикове при рисуването на стрелки. За да направите линията да изглежда еднакво добре както с права линия, така и с понижен поглед, можете да използвате два трика.

 • Първо: начертайте стрелка под надвеса във външния ъгъл, както е на снимката.

 • Втори вариант: направете "стъпка" на мястото, където подвижният клепач влиза в гънка. Ако погледнете напред, този ъгъл е скрит и линията е права.

А за да добавите разнообразие към грима си, можете да комбинирате класическа черна или кафява очна линия с бяла! Експериментирайте не само с цвета, но и с шаблона: създайте градиентни стрелки с диагонален преход или двойна хоризонтална стрелка.

Грим за очи с различни цветове

За наистина впечатляващ грим на очите с предстоящ клепач, не забравяйте да вземете предвид цвета на очите си, когато избирате сенки за очи.

За кафяви очи

За да подсилите естествения цвят, използвайте сини, зелени или лилави нюанси. Ако искате да създадете ефектен опушен грим за очи, кафявите или черни сенки са най-добрият избор.

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

За сини и сиви очи

Ако имате сиви очи, зелените или лилавите сенки ще ви помогнат да подобрите цвета им, а сивите или светлокафявите нюанси ще ви помогнат да създадете красива мъгла. Синеоките момичета ще подхождат на коралови или розови нюанси, както и на сиво или бледо синьо.

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

За зелени очи

За да подчертаете зелените очи, дайте предпочитание на лилави или бордо нюанси. Е, сенките за очи в цвят каки ще помогнат за създаването на красив грим за опушени очи.

© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

Грим за азиатски очи с предстоящи клепачи

Нависналият клепач е една от характерните черти на азиатския тип очи. Методите, изброени по-горе, са приложими за всякакъв вид външен вид. Как да създадете основен грим за азиатски очи, както и всякакви лайфхакове за такъв грим, вижте във видеото по-долу.

Как да боядисаме мигли с предстоящ клепач?

 • Най-добрият избор за увиснал клепач е водоустойчива удължаваща спирала, която ще помогне за постигане на красиви мигли и ще отвлече вниманието от горния клепач. Подчертаването на миглите също ще помогне, ако имате малки, увиснали очи.
 • Долните мигли с предстоящ клепач не се нуждаят от боядисване. В противен случай ще получите навъсен и "тежък" вид.
 • Когато правите вечерен грим на горните мигли, нанесете два или три слоя удължаваща спирала, след като ги извиете с маша. Това ще направи погледа по-изразителен.

Грешки в грима за предстоящи клепачи

Какви грешки в грима трябва да избягвам, за да не разваля цялата визия?

1Твърде широки стрелки

Дебелите черни стрелки върху очите с предстоящ клепач ще изглеждат като тъмни петна. Опитайте този грим за котешко око, за да изглеждате най-добре.

2Лошо засенчване

Ако не прелеете добре сенките на горния неподвижен клепач, вместо красив грим ще получите ефекта на "почерняло" око - едва ли това е, към което се стремите.

3Грешни фалшиви мигли

Слой изкуствени мигли, който е твърде дебел, ще покрие напълно всички сенки, които поставите върху клепачите си. Ето защо е по-добре да използвате тези, които имат значителни пропуски. Между другото, можете да научите как да поставяте правилно изкуствени мигли тук.

4Пренебрегване на грима на веждите

Момичетата с предстоящ клепач не трябва да забравят за правилната корекция на веждите.

Например, правите вежди ще "утежнят" още повече горния клепач. Кръглите извити вежди също е малко вероятно да бъдат добър вариант. Най-добрата форма за вас е с леко грациозно прекъсване. И "опашката" трябва да бъде леко повдигната нагоре. Ако падне, очите ви ще изглеждат тъжни.

Имате ли други съвети за грим за предстоящия век? Споделете знанията си в коментарите!

Категория: