Каква ноктопластика е по-лесна от френския и лунния маникюр? Най-елементарното нещо е да украсите ноктите си с точки. Ние ви казваме как точно да го направите

Забелязали ли сте как принтът на точки се завърна на мода и сега често можете да видите тоалет с този прост модел върху момичета? Това означава, че модел с точки ще изглежда подходящо върху ноктите; такъв маникюр идеално се вписва в контекста на тенденциите, завладели улиците на модните столици.

Много от дизайните за ноктопластика, които обичате, може никога да не разкрасят ноктите ви, защото изглеждат толкова трудни за правене. Маникюрът на точки определено не е от тях.

Можете да го повторите сами у дома без допълнителна подготовка - дори и да не сте се занимавали с ноктопластика преди. Не са необходими специални инструменти, въпреки че един от тях - доттер или точки - прави създаването на такъв маникюр много по-лесно.

Какви инструменти можете да използвате, за да създадете професионална ноктопластика? Вече говорихме за това в тази статия. Потърсете успешни примери за маникюр с точки в нашата фотогалерия.

© aiaimatilde© isihennig© mietta_4leafclover© nailart_from_eve© nails_by_tay_© nails_kornilova© nsolophoto© шопологичен1Точки - какво е това устройство? Прилича на четка с дългата си дръжка, но се различава по това, че на края изобщо няма косъм, а железен връх с малко метално топче.Потапя се в цветен лак за поставяне на точки върху ноктите - спретнати, идеално кръгли.2Точките се считат за професионален инструмент („напредналите“ също имат няколко точки с топки с различни размери - за всички случаи), но това не означава, че само майстори от салони могат да го управляват. Единственият въпрос е дали е необходим дотер в стандартен домашен комплект за маникюр.3„Да“ - само ако сте запален фен на маникюра на точки. В други ситуации можете да правите без отделна покупка на точки. Можете да го замените с много импровизирани средства – като клечка за зъби, фиби, безопасна игла с топче в единия край, кибрит, недобре подострен молив.

За да направите маникюр на точки, ще ви трябва един от тези елементи (или точки), както и няколко лака за нокти. Какво да правя с този комплект?

1Подготовка

Нанасянето на основа неизменно е първата стъпка в създаването на маникюр.И няма значение дали планирате да правите ноктопластика или не. Започнете с основен лак, за да предпазите ноктите си от цветен лак (благодарение на основата, той няма да "захапе" нокътната плочка) и да направите бъдещия си маникюр по-издръжлив.

2Цвят

Изберете нюанс, който да бъде фон на вашия маникюр на точки. Нанесете го на два слоя, като се уверите, че всеки от тях е добре изсъхнал. Направете почивка - изчакайте няколко минути, преди да започнете следващия слой.

3точки

Най-накрая можем да преминем към точките. Вземете клечка за зъби, карфица, фиби или същата щипка, потопете върха в контрастен цвят лак и поставете точки върху ноктите си според идеята си.

Уверете се, че "грахът" не е обемен, а плосък. В противен случай съществува риск точките да не изсъхнат за кратък период от време и да се размажат при всяко небрежно движение.

За "десен на грах" ви трябва доста лак. Ще са необходими много повече точност и внимание.

Тези, които перфектно владеят маникюра „на точки“, скоро ще могат да стигнат по-далеч – и след поставянето на точките, докато изсъхнат, да създават шарки. Капките лак се „разтягат“ с тънка игла, получавайки къдрици, цветя, щрихи и други декоративни елементи. Няколко точки са свързани с линии, така че резултатът е орнамент. Вариантите са много - можете да повторите вече изпълнените от майсторите на маникюра или да измислите свои.

Минимализъм

Ако не искате да създавате шарка на точки върху всички нокти, можете да се ограничите до точки в дупката на всеки нокът. Тази проста и сбита версия на маникюр сега е на върха на популярността.

Друг начин е да нарисувате тънки линии върху някои нокти. Най-подходящата основа за такъв маникюр ще бъде матов светло розов или бежов лак. Нанесете го на два слоя, след което нарисувайте точки и геометрични шарки с контрастен цвят.Оставете рисунките да изсъхнат, в противен случай ще се размажат при нанасяне на топ лака. Необичаен маникюр за всеки ден е готов!

© beautygyaldogs© jennamoreanailtechnician© лакиран черпак© lucyreneenails© tamm.i.e© zhenechkakovaleva

Зодии

След като сте усвоили техниката на маникюр "на точки" , можете лесно да нарисувате зодиакални съзвездия върху ноктите си. Как да го направя?

1Покрийте всички нокти с основен лак. Тази стъпка е задължителна: дори и да нямате специална основа, нанесете обикновен прозрачен лак: тънък слой ще попречи на цветния пигмент да оцвети нокътната плочка.2За да създадете "космически" модел, е подходящ тъмно син или черен лак. Изберете продукти без допълнителни искри или блясък, които имитират пространство, така че маникюрът да не се окаже твърде претенциозен.3Започнете да създавате самите съзвездия. За да направите това, ще ви трябва бял лак и клечка за зъби, тънка четка или професионален дотс с малък връх. Изберете съзвездията, които харесвате, нарисувайте точки вместо звезди и ги свържете с тънки линии.4Фиксирайте маникюра с топ лак – матов или гланц. Готов!© chalkboardnails© parti altopolish© Star-Sign-Nail-Art

Абстрактна рисунка

Вдъхновени от творбите на художници от 20-ти век, можете да създавате абстрактни дизайни и върху ноктите си. Покрийте го с неутрален лак. След това по хаотичен начин нарисувайте точки с различни размери, линии и всякакви геометрични фигури. В този маникюр можете да използвате различни текстури - могат да бъдат класически лакове, матови или метални.

© blue_mango© nokti_sminka_nera© psycho_xx_bear© radost_sovershenstva© studio_double_m© svetlanatimo© studio_double_m

конци от мъниста

Като се научите как да рисувате най-малките точки, можете да създавате маникюр върху ноктите си с истинска ювелирна прецизност. Нишки от мъниста, висулки, гирлянди - покритие с такъв модел може да се създаде и върху ноктите. Поставете няколко чисти точки с различни размери. Свържете ги с тънки линии, имитиращи кристални или перлени висулки.

© manicure_ideas© manicure_ideas

Мозайка

С помощта на малки точки можете да оформите мозаечни шарки върху ноктите си. Въоръжете се с миниатюрен дотс или клечка за зъби и поне три нюанса лак. С този основен комплект можете да създавате дизайни на ноктите, вдъхновени от мароканската мозайка. Започнете да оформяте шаблона от дупката и се придвижете към върха на нокътя. Не забравяйте да вземете сини и жълти нюанси - те символизират слънчевото небе.

Ако не знаете как да създавате рисунки върху ноктите си или нямате време да изчакате покритието за ноктопластика да изсъхне напълно, използвайте кръгли пайети за нокти. Просто оформете желания дизайн и го фиксирайте със съхнещ топ лак. С помощта на такива точки можете да създадете спретнат, но оригинален френски маникюр, както и луна или омбре.

© debellestudio© elli_randenail.© хамингди© rimutemolko© debellestudio

Правите ли маникюр на точки? Напишете коментар.

Категория: