Любовта към тоалетите задължава: да намериш и купиш ярка рокля е едно, а да се научиш да я носиш е съвсем друго. За да направите изображението хармонично и пълно, трябва да можете да допълвате такива неща с детайли. Гримът е един от тях

Тези, които не са безразлични към "морския" мащаб, е лесно да се разбере: тюркоазените нюанси не могат да завладеят с красотата си. Какво може да го олицетворява и да служи като напомняне за солена вода и хладни вълни? Нека да бъде например тюркоазена рокля. В летния гардероб е малко вероятно да загуби своята актуалност, независимо как се променят тенденциите: за плажна почивка такова облекло винаги ще бъде полезно.Яркостта на цвета му осигурява самодостатъчност, но без подходящото допълнение такава основа на изображението няма да изглежда убедително.

Gucci

Наситеният тюркоазен нюанс е изборът на ярките и смели момичета. Рокля от този цвят е идеална както за тези, които имат студен цветен тип, така и за тези, които го имат топъл.

Общи правила за грим под тюркоазена рокля

1В грима за тюркоазена рокля е препоръчително да се съсредоточите върху очите.2Най-добре е да гримирате устните с гланц с неутрален нюанс или просто с балсам или хигиенично червило: тюркоазът е независим цвят и затова е по-добре да не го допълвате с грим, например с червени устни.3Очертайте очите си със светлосив или сребрист молив.4Вместо черна спирала използвайте кафява (ако сте брюнетка) или тъмен пясък (ако сте блондинка).5Ружът трябва леко да подчертае линията на скулите - не нанасяйте твърде много.

Лорис Азаро

Когато се подготвяте да носите тюркоазена рокля, не забравяйте да помислите за други функции на грима за нея. Струва си да се обърне внимание, първо, на това какви нюанси всъщност се комбинират с тюркоаз, и второ, на „съвместимостта“ на същите тези нюанси с цвета на очите ви.

Самият тюркоазен цвят, въпреки че изглежда "упорит" и труден за боравене, противно на очакванията, хармонира с много цветове.

 • Когато става въпрос за цветовете на грима, класическото черно и кафяво могат да бъдат наречени „приятелски“ на първо място. Те контрастират с тюркоазено, така че заедно създават красива двойка. Така че можете спокойно да нарисувате стрелки и да очертаете контура на очите с молив от такива цветове.
 • Могат да се използват и други контрастни нюанси - например лилаво с фуксия, както и по-тъмни: смарагд (трябва да се уверите, че не е близък до нюанса на роклята) и слива.
 • Накрая можете да добавите малко елегантен блясък към изображението с тюркоазена рокля - блясъкът на златото върви добре с този цвят.
Анна Суи © fotoimedia/imaxtreeЖан Пол Готие © fotoimedia/imaxtreeRochas © fotoimedia/imaxtree

Кои други цветове вървят добре с тюркоаз?

 • Допълнителните цветове от червено-оранжевата група са комбинирани с тюркоаз. В грима за тюркоазена рокля е по-добре да използвате топли коралови нюанси.
 • Можете например да нанесете по-ярко коралово червило и да оставите очите неутрални (сиво, кремаво, кафяво, кафяво).
 • Алтернативно, можете да поставите тюркоазен акцент върху очите и да нанесете топло нюдово червило или прозрачен прасковен гланц за устни върху устните.
© fotoimedia/imaxtreeIssa © fotoimedia/imaxtreeСвирки © fotoimedia/imaxtree

Как да съчетаете грима на очите?

1кафяви очи

Кафявите очи, като правило, сами по себе си са доста тъмни - и не трябва да се потъмняват още повече, затова, когато правите грим за тюркоазена рокля, е по-добре да ги подчертаете с изумрудени стрелки. Използвайте например мекия молив Master Drama на Maybelline New York. Моливът рисува ясни линии, които изсъхват бързо и не се размазват. Ще получите изразителен контраст, който ще украси изображението не по-малко от ярко облекло.

2Зелени очи

В този случай трябва да привлечете вниманието към цвета на очите - златният блясък ще се справи най-добре с тази задача. Използвайте го, когато създавате опушени очи с кафяви сенки. Заедно те са в палитрата Naked2 от Urban Decay.

3Сини очи

Кристалната нежност на сините очи може да придобие съвсем различен характер, ако под тюркоазена рокля се гримирате със сливови сенки с лек блясък, като например Eyes To Kill в Lust Red от Giorgio Armani.Нанесете ги в гънката на клепача, както и по линията на миглите, смесете и допълнете с тъмнокафяви стрелки, за да направите погледа по-изразителен. За повече информация как да използвате червени нюанси в грима на очите вижте нашето видео.

 • Кой нюанс не работи?

Зелено. Зелената гама от сенки в грима за тюркоазена рокля е доста рисковано начинание. Има само един вариант, в който зеленото ще изглежда подходящо: ако тюркоазът на роклята е забележимо хвърлен в зелено. В този случай зеленото трябва да е студено. Топлото зелено е подходящо само за момичета със загоряла кожа и тъмни очи.

 • Кой нюанс е най-популярен?

Странно, тюркоаз! Най-лесният вариант за грим за тюркоазена рокля е използването на тюркоазени сенки. Така че можете да сте сигурни, че резултатът ще изглежда хармонично.Но червилото все още трябва да вземете бледо или плът. Ще получите много необичаен ефект.

Blumarine © fotoimedia/imaxtreeBlumarine © fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtree

Следващата стъпка е да изберете измежду всички нюанси този, който подхожда на очите ви: той ще подчертае дълбочината и красотата на погледа.

За кафяви очи

Можете да използвате тюркоазен, син или син нюанс върху лигавицата, както и да добавите малко злато във вътрешния ъгъл на окото и под долните мигли.

Ели Сааб

За сини очи

Ако имате сини очи, използвайте оранжеви или златисти сенки за очи върху клепача, черна или тъмнокафява очна линия по линията на горните мигли, тюркоазена очна линия по линията на долните мигли. Тези цветове изглеждат красиво на загоряла кожа, така че можете да добавите бронзант към тях.

Вивиан Там

За зелени очи

Изберете нюанси с блясък: златни или сребристи. Също така, вместо нанасяне на сенки, е позволено да приведете долната лигавица с подобни очни линии или сенки - с помощта на тънка четка.

Жан Пол Готие © fotoimedia/imaxtreeЖан Пол Готие © fotoimedia/imaxtreeШиаци Чен © fotoimedia/imaxtree

Винаги ли мислите за грим, който да подхожда на тоалета ви? Напишете коментар и разгледайте нашата селекция от инструменти, които ще ви помогнат да създадете перфектния грим за тюркоазена рокля.

 • Eyes To Kill, Lust Red, Giorgio Armani

  Създайте бързо грим, който ще допълни хармонично тюркоазена рокля с Eyes To Kill в Lust Red. Тяхната текстура е между кремообразна и прахообразна и има два цветни пигмента наведнъж: нанесете основния върху подвижния клепач, а допълнителния, светъл, върху външните ъгли на очите. Можете да направите това с пръсти или четка, суха или мокра.

 • Naked2, Urban Decay

  Ако тюркоазената рокля е част от ежедневната ви визия, използвайте палитрата Naked2 за грим. Съдържа 12 неутрални сиво-кафяви нюанса, които са подходящи за грим за всеки ден. Всеки от тях има кадифена текстура, наситен цвят и отлична устойчивост. Можете да смесите пигмента без много усилия: в комбинация с палитра е удобна двустранна четка.

 • Master Drama, Maybelline New York

  Нарисувайте стрелки, направете кръгъл щрих или нарисувайте слуз - очната линия Maybelline New York ще се справи с тези задачи. Има мека кремообразна текстура, богат цвят и отлична устойчивост: пигментът няма да се размаже през целия ден. Ако гримът включва засенчване, направете го веднага след нанасяне на молива, докато „грабне“.

 • Super Liner Perfect Slim, L'Oréal Paris

  Super Liner е полезен за водоустойчив грим. Това ще позволи, първо, да рисувате стрели с бижутерска прецизност, които няма да се размазват през деня (и, ако е необходимо, през нощта!), и второ, да създавате линии с различен интензитет на цвета.

Категория: