Бронзантът може да създаде ефект на загоряла кожа с полупрозрачен блясък. Разбира се, само ако го прилагате правилно. Научете как да боравите с козметични продукти

За какво ви трябва бронзант?

Придайте на лицето си лек и топъл нюанс на тен с бронзант. Основното нещо е да не прекалявате с продукта и да не го нанасяте твърде много: в резултат на това кожата може да придобие червен оттенък. За да постигнете най-естествения и златист блясък на кожата, следвайте нашите съвети.

1Правило номер 1: изберете средства с бежов оттенък

Ако вашият бронзант е "червен" , има вероятност да изберете нюанс, който е твърде топъл. Изберете цвета си внимателно, особено ако имате много светла кожа с розови нюанси. Заложете на бронзанти с бежови нюанси - те няма да изглеждат червени на кожата.

2Правило №2: Използвайте продукти с един или два нюанса по-тъмни от тена на кожата ви

Те ще помогнат за създаването на ефекта на "целуната от слънцето" кожа и ще й придадат здрав тон. Изглежда, че за да изглеждате по-загорели, е необходимо да използвате по-тъмни нюанси. Но не е. Избирайте продукти, които са само един или два нюанса по-тъмни от кожата – в противен случай кожата на лицето ще бъде много по-различна по цвят от тази на тялото.

3Правило 3: Не носете бронзант по цялото си лице

За да постигнете тен и сияйна кожа, нанасяйте бронзант само по високите части на лицето. Това са зоните, които се поддават на тен на първо място: челото, ябълките на бузите и скулите.Не нанасяйте бронзант върху цялото си лице - кожата в резултат на това действие може да изглежда мръсна и матова.

Най-лесният начин да нанесете бронзант е да следвате правилото на тройките. С четка разнесете продукта върху лицето, като нарисувате числото "3" . Започнете от средата на челото, слезте по слепоочието до горната част на скулата и след това по линията на челюстта до брадичката. Разбъркайте старателно.4Правило 4: Избягвайте блестящи текстури

Сияещият бронзант може да направи кожата да изглежда мазна, вместо здравословен блясък. Перфектният избор за създаване на естествен тен и ефект на здрава кожа е матовият бронзант. А ако все пак искате да придадете на кожата блясък, използвайте продукти с много фин блясък – и ги нанасяйте само върху скулите."

5Правило 5: Не използвайте бронзант като контур

Целта на контурирането е да създаде сенки върху лицето, за това са подходящи пудри или кремове със студен подтон. Бронзантът, от друга страна, се използва, за да придаде на лицето лек и топъл нюанс на тен, а не да промени чертите на лицето.

6Правило номер 6: допълнете бронзанта с други продукти за грим

Ако нанесете бронзант само върху бузите си, останалата част от лицето ви може да изглежда „плоска“. Допълнете го с топъл нюанс руж – преминете върху ябълките на бузите си, за да добавите свежест към грима си. Завършете го със златист хайлайтър в горната част на скулите.

Etro © fotoimedia/imaxtreeКолекция Brock © fotoimedia/imaxtreeCushine и Ochs © fotoimedia/imaxtreeТаня Тейлър © fotoimedia/imaxtreeТом © fotoimedia/imaxtreeZadig & Voltaire © fotoimedia/imaxtreeЦимерман © fotoimedia/imaxtree

За бързо придобиване на тен на лицето, използвайте съветите от нашия видео урок.

5 Най-добър преглед на бронзантите за лице

 • Бронзираща пудра Sun Fabric, Giorgio Armani

  Тази бронзираща пудра от Giorgio Armani има "набраздена" повърхност - с по-светли и по-тъмни нюанси. С негова помощ можете да придадете на лицето най-естествения ефект на тен и да изравните тена на кожата. Палитрата съдържа четири нюанса с блясък.

 • Бронзант на плажа, Urban Decay

  С изключително фино смилане, този бронзант се плъзга лесно, разнася се равномерно върху кожата и осигурява дълготрайно естествено покритие. Нанесете върху лицето по основната схема и върху откритите части на тялото. Всеки от двата универсални нюанса с матова текстура и бежови нюанси ще придаде на кожата лек и деликатен загар.

 • Les Sahariennes Baume-Poudre Ensoleillant, YSL Beauté

  Побързайте да купите: новият YSL Beauté балсам бронзираща пудра беше представен като част от лимитирана колекция.Той не само придава на кожата здрав блясък и естествен тен, но и маскира несъвършенствата, визуално намалява порите и прави кожата по-гладка. Има безтегловна текстура, която няма да утежнява кожата и шест разнообразни нюанса.

 • Матиран бронзант за тяло, Професионален грим NYX

  NYX Professional Makeup Matte Bronzer съдържа висока концентрация на цветни пигменти, които буквално полепват по кожата. Ето защо продуктът не се рони при нанасяне и осигурява дълготраен и интензивен грим (слива се перфектно!). Разнесете го върху кожата с четка с естествен косъм – по крилете на носа, скулите, раменете и деколтето. Нюанс 02, между другото, може да се използва и за скулптуриране.

 • Belle De Teint Powder Glow Trio, Lancôme

  Под капачката на бронзанта на Lancôme има три продукта наведнъж - пудра, която пасва идеално на тена на кожата, самият бронзант, който й придава топъл тен, и хайлайтър за блясък. Използвайте ги поотделно или едновременно, за да създадете перфектния тон: скрийте несъвършенствата, освежете кожата и задайте цветови акценти точно както трябва.

  Използвате ли бронзант за лице? Оставете коментар и гледайте нашия видео урок за приложението, за да видите резултата.

  1Нанесете фон дьо тен и изчакайте да попие напълно.2Издърпайте бузите си и нанесете бронзант върху „вдлъбнатините“. Смесете границите на продукта и ако гримът е твърде интензивен, добавете малко лека пудра.3С помощта на матов бронзант с подходящ нюанс можете леко да коригирате чертите на лицето - да стесните челото, брадичката или да направите формата на носа по-елегантна.4Нанесете върху кожата бронзант с блясък, за да й придадете нюанс на тен - както вече казахме, върху онези области, където слънчевите лъчи попадат първо.5Когато нанесете бронзанта върху всички необходими зони на лицето, смесете добре границите - тонът на кожата ще се окаже по-равномерен.6Започнете да нанасяте руж и хайлайтър. Не забравяйте, че те се нанасят след бронзанта.

Категория: