Показване как да използвате един от най-популярните продукти за грим

За какво е коректор?

Коректорът се използва за маскиране на кожни несъвършенства - зачервявания, акне, старчески петна. Често се бърка с коректор: тези средства наистина имат много общи неща, но все още има разлика между тях (прочетете повече за това в нашето досие за красота).

Най-важното при работа с коректор е да отговорите предварително на три въпроса (и да действате според ситуацията!):

  • къде да го нанесете (например в зоната под очите или на "крилата" на носа),
  • какъв вид несъвършенство трябва да се маскира (зачервяване, тъмни кръгове),
  • какъв цветен коректор да използвам.

Какво представляват коректорите на текстурата?

Коректорите се различават по текстура и се използват за различни цели в зависимост от техните характеристики.

1Течен коректор

Лесен за използване, прикриването на проблеми около очите е лесно. По правило апликаторът също е включен в комплекта, но можете дори да разпределите такъв коректор върху кожата с пръсти. Течен коректор с надпис "отразяващ" се използва за "скриване" на подпухналостта под очите.

2Коректор във формат стик

Има по-плътна текстура в сравнение с течността, така че е в състояние да се справи с малки локализирани зачервявания, пъпки и белези. Нанесете продукта върху проблемната зона, леко го потупвайте с пръст и изчакайте, докато се „утаи“ върху кожата. Можете да нанесете друг слой коректор отгоре.

3Молив коректор

Има суха текстура и често съдържа и антибактериални съставки, така че този продукт е идеален за мазна или проблемна кожа. Освен за коригиране на несъвършенства, той е полезен и за други разкрасителни манипулации: може да се използва вместо праймър за очи и устни или хайлайтър.

4Крем коректор

Друг популярен формат. Благодарение на доста плътната си текстура има добра припокриваща способност, те могат да се използват за маскиране на тъмни и пигментни петна, белези, следи от акне. Често се продава в палитри, включващи няколко различни нюанса, които могат да се смесват, за да се постигне перфектният тон.

5Сух коректор

Не е най-често срещаното явление, но истинско спасение за момичета с много мазна кожа. Изберете цветни сухи коректори, за да решите проблема с възрастовите петна или зачервената кожа.

Коригиране на цвета на лицето

Корекцията на лицето с цветни коректори е истинско изкуство. Най-важното е да разберете какви цветове за какво да използвате. Има седем основни цвята за коригиране на тона на лицето: зелено, лилаво, розово (праскова), жълто, оранжево, бяло и кафяво. За какво е всеки от тях?

Зелен коректор

Всяко зачервяване по лицето ще ви помогне да премахнете зеления коректор. Полезно е да се скрият червени петна, следи от алергии, слънчево изгаряне.

Лилав коректор

Ако искате да премахнете жълтеникавите петна по лицето си, не се колебайте да използвате лилав нюанс на праймър, коректор или коректор. Освен че маскира, ще придаде на лицето свеж и здрав вид.

Розов (прасковен) коректор

Всяко момиче поне веднъж в живота си се е сблъсквало с такъв проблем като липса на сън и тъмни кръгове под очите. За да премахнете този проблем и да маскирате нежеланите кръгове, използвайте прасковен нюанс.

Жълт коректор

Жълтите коректори са идеални за прикриване на съдова мрежа около очите, кръгове под очите, лилави рани по лицето. Такъв коректор също ще стане верен помощник при нанасяне на грим "на излизане" , защото придава на лицето перфектен тон преди нанасяне на основата за грим.

Оранжев коректор

Ако сте собственик на светла кожа, този цвят коректор определено не е за вас. Но има изключение: може да се използва при контуриране на лицето, за да подчертае определени области на лицето и да подчертае достойнството.Е, собствениците на тъмна кожа са по-щастливи: оранжевият цвят ще помогне да се скрият тъмните кръгове под очите или всяка друга промяна в тена.

Бял коректор

Този цвят е "най-опасният" за използване. Ако прекалите, лицето ви ще изглежда така, сякаш сте си сложили брашно вместо коректор. По-добре е да използвате този цвят като хайлайтър, тоест да го носите в горната част на бузата, във вътрешните ъгли на очите, в областта под веждите и върху „отметката“ над горната устна.

Кафяв коректор

Най-широко използваният тип коректор. Момичетата, които не страдат от постоянната поява на нежелани пъпки и зачервявания, са най-големите късметлийки. Достатъчно е да нанесете малко количество от този продукт - и всички дребни неравности ще бъдат премахнати, а кожата ще изглежда равномерна и красива. Цветът трябва да съответства на цвета на кожата ви или да е с един тон по-светъл. Освен това много често се използва като основа под червило за удължаване на трайността му.

За подробности как да използвате палитрата за коригиране на цветовете, вижте нашия видео урок.

Нека да разгледаме как да нанесете коректора върху лицето на практика - в инструкции стъпка по стъпка.

© Makeup.ru© Makeup.ru1Подгответе кожата си за грим: избършете лицето си с тоник, овлажнете кожата си с крем или серум или използвайте основа за грим според вашия тип кожа. След това нанесете зеленикав коректор за неутрализиране на зачервяването с малка четка с изкуствен косъм. Разпределете коректора локално, само върху дефекти и внимателно засенчете краищата. Зеленият коректор ще бъде полезен, ако зачервяването е наистина очевидно, защото обикновеният коректор или фон дьо тен лесно се справят с дребни дефекти и капиляри.2Нанесете розов коректор под очите, ако синините са зелени или кафяви. В случай, че кръговете под очите имат син или син подтон, неутрализирайте ги с прасковен коректор.3Внимателно смесете коректорите с четка или пръст (както от лявата страна на лицето) и след това нанесете фон дьо тена с потискащи движения, например с гъба.4Тази стъпка може да се направи отделно от първата, ако синините под очите са леки и лесно се покриват с крем коректор за тяло. Нанесете бежов коректор с един или два нюанса по-светъл от кожата под очите под формата на триъгълник, можете да го добавите и на гърба на носа, в центъра на челото, отметката над горната устна и трапчинката над брадичката. Те също така могат да подчертаят назолабиалните гънки, за да премахнат нежеланото потъмняване и да изгладят релефите на лицето в тази област. Смесете границите внимателно с пръсти или синтетична четка.Такава корекция визуално ще освежи лицето и ще го направи по-изпъкнало, като изработи зоните на естествен обем.5Dark Brown Concealer е инструмент за моделиране на чертите на лицето. Нанесете малко количество под скулите, отстрани на моста на носа, отстрани на челото и след това разнесете в мъгла. Не забравяйте да разгледате лицето си от всички страни в огледалото, за да се уверите, че няма ясни граници.6Задължително завършете лицето си с руж. Тъмният коректор прави лицето да изглежда по-тясно и дефинирано, но без едва доловима руменина лицето може да изглежда уморено и малко по-пораснало. Деликатният цвят на скулите ще върне обема и свежия вид на лицето. Добавете кремообразен руж към ябълките на бузите си и прелейте към горната част на скулите си с кръгла синтетична четка.7Последният щрих в корекцията на лицето е хайлайтър. Тя може да бъде течна, сметана или суха. Добавете го към горната част на скулата, моста на носа, отметката над горната устна и трапчинката над брадичката и смесете границите.8За да завършите грима, добавете ярко оранжеви устни, кафяви сенки за очи и черна спирала към визията например и сте готови!© Makeup.ru© Makeup.ru

Още няколко съвета за използване на коректор

1Не забравяйте, че коректорите се използват предимно за маскиране на проблемни зони. Не трябва да нанасяте твърде много продукт върху зоните на лицето си, тъй като рискувате да постигнете обратния ефект – да изложите на показ това, което толкова много сте се опитвали да скриете.2По-добре е да нанасяте продуктите с пръсти и да не търкате върху лицето, както обикновено се прави с тонални продукти, а напротив, да ги вкарвате в кожата. Но движенията трябва да са плавни, в противен случай ще останат червени отпечатъци върху чувствителните зони на кожата (областта около очите и носа).3Ако сте нов в този бизнес, трябва да приложите коректори, преди да приложите тона.

Друго полезно ръководство за нанасяне на коректор е в нашия видео урок по-долу.

Категория: