Когато изискването за маникюр е „просто и с вкус“, не е трудно да постигнеш това, което искаш. Можете да се обърнете например към лаконична графика и да направите раиран маникюр. Говорим за техниките на неговото създаване

Как да си направим спретнат маникюр с райета?

Изглежда, че след маникюра на точки, най-лесният вариант на ноктопластика е с райета. Трудностите могат да бъдат причинени само от необходимостта ивиците да бъдат равномерни, чисти. Далеч не всеки може да ги нарисува така на ръка - първият път със сигурност. Всичко е въпрос на умение, което се появява само в процеса на обучение. В същото време майсторите на маникюр са успели да измислят техники, които улесняват задачата.

По принцип при маникюра с райета линиите изобщо не трябва да са прави. Експериментирайте - с начупени и вълнообразни линии също можете да получите красив дизайн. Освен това ще спести време: няма да се налага да опитвате, стремейки се към абсолютна точност.

Е, за тези, които все още искат да постигнат строга геометрия в маникюра, предлагаме да овладеят ефективни начини за създаване на раирана ноктопластика.

Четка

Изборът на правилните инструменти е половината от битката, ако искате да направите маникюр на райета. В професионален набор от художници за нокти винаги има тънка четка с дълъг (от 1 сантиметър) косъм, който е точно за рисуване на прави прави линии.

  • Трябва само да се потопи в лак и след това да се нанесе върху нокътната плочка - така че да остави отпечатък на ивица. Коригирането му - разтягане или изправяне - с помощта на такава четка също ще бъде лесно.

Използване на шаблони

Когато трябва да нарисувате идеално гладки успоредни линии близо една до друга, шаблоните са незаменими.

  • Лентите лепяща лента могат да действат като шаблони. Най-добре е да изберете хартиена лента: лесно се отстранява от повърхността на ноктите. Трябва да залепите ленти от самозалепваща лента само върху няколко слоя добре изсъхнал лак от основния цвят - в противен случай шаблоните ще оставят следи след себе си.

С панделки

Друг незаменим материал в дизайна с райета са самозалепващите се ленти за маникюр. Приличат на намотки от цветна жица. Много лесни за използване и има няколко начина да ги използвате.

1Първо, те могат да украсяват ноктите - залепете ленти върху лак (изглежда красиво както на цветен, така и на прозрачен фон), което прави изключително лесно създаването на шарен дизайн.2Второ, такива ленти служат и като шаблони: те могат първо да бъдат прикрепени към повърхността на ноктите и след това, след нанасяне на слой лак, да бъдат отстранени. В този случай ще се получат и идеално прави линии. Между другото, панделките могат да бъдат залепени една върху друга, създавайки пресечни точки на линии - получавате графичен ефект.

Също така е интересно да се смесват техники и да се създават дизайни както с нарисувани ивици, така и с цветни панделки, които изразително украсяват маникюра с метален блясък. Експериментите в ноктопластиката винаги са добре дошли.

Фолиени ленти

Фолиото е друг лесен за използване материал за създаване на раиран маникюр. Самозалепващото се фолио работи най-добре. Лентите от холографско фолио също ще създадат интересен ефект.

Маникюр на райета със стикери

Най-лесният начин да направите маникюр с райета е с помощта на специални стикери с готов модел. Този метод ще помогне на тези, които все още не са усвоили уменията, необходими за независим високохудожествен маникюр у дома.


Всичко, от което се нуждаете, е да изрежете необходимия брой ленти с различни нюанси от стикерите. Направи го както трябва!

Маникюр на райета

Начин, който спестява време, е да отпечатате ивици върху ноктите с помощта на техниката за щамповане. В специализираните магазини за майстори на ноктите се предлага голямо разнообразие от печатни плочи с красиви райета. След като пренесете дизайна върху нокътя с печат, не забравяйте да завършите маникюра с прозрачен топ лак.

Ивици, направени с оранжеви пръчици

Намерихме този необичаен метод в instaspaces. Ще бъде възможно да се нанасят тънки ивици с помощта на специален паяжинен гел. Трябва да вземете три или четири портокалови пръчици и да ги потопите на свой ред с остър връх в гела и след това да прехвърлите „паяжината“ върху нокътя. Тази опция със сигурност ще заинтересува тези, които вече имат умения за маникюр с гел лак.

Маникюр на райета: 100 идеи за снимки за дизайн на ноктите

Разнообразието от лакове и цветове ще ви позволи да направите и най-сложния маникюр, който не само ще допълни ежедневната ви визия, но е подходящ и за бизнес среща, среща или парти. Няма да е трудно да направите такъв маникюр сами, без да търсите помощ от стилист за нокти.

Лентите в маникюра могат да бъдат различни - какво да направите зависи само от вашето въображение. Обмислете няколко интересни опции наведнъж.

Черни и бели ивици

За да направите такъв маникюр ще ви трябват поне два лака - черен и бял (по желание може да използвате и сив). Направете бял фон и начертайте върху него тънки черни и сиви линии (прави или вълнообразни). Светло розовите акценти ще бъдат интересно допълнение - но е по-добре да направите такива акценти само на няколко нокти. Полезен лак Essie в цвят Blanc.

Дъгови ивици

За ярък раиран маникюр вземете лакове в жълто, оранжево, зелено, синьо и други богати нюанси. За да направите линиите идеално равни и на еднакво разстояние една от друга, използвайте ленти хартиено тиксо.

Обърнете внимание на нюанса "Люляк" от Essie.

Металик

За съживяване на всеки маникюр ще ви помогнат лакове с метален блясък - златен и сребърен. За да предотвратите претоварването на покритието, използвайте безцветен лак за фон и нанесете върху него тънки ивици, например златист оттенък. Или му придайте допълнителен ръб с шарка върху лак с метални ивици, като звезди, разположени на фона на бели и сини линии.

Лунен

Лентите могат да се комбинират и с дупки. Последният може да повтаря формата на нокътната плоча - понякога по цялата дължина, което визуално удължава нокътя. Интересно изглеждат изпъкнали дупки на ноктите. Допълнете ги с ивици с различни ширини и цветове (по-добре е да използвате контрастни нюанси), нанесени по-близо до свободния ръб на нокътя.

Маникюр с отрицателно пространство

Особеността на това покритие е, че някои участъци от нокътната плочка остават небоядисани. Графичен маникюр ще се получи, ако използвате черен лак и основно покритие.

Капкова форма

Лентите не трябва да покриват цялата дължина или ширина на нокътя. Дизайнът изглежда интересен с червени и сини ивици, нанесени върху бял фон, например под формата на капка. Страхотен летен дизайн.

френски маникюр

Друг вариант е френски маникюр. Не само класически с бял свободен ръб, но и с многоцветни ивици. За да направите такъв маникюр, лентата е полезна. Залепете тънка лента на малко разстояние от свободния ръб на нокътя и след това запълнете пространството от двете страни с два лака в контрастни нюанси. Essie's Craftswoman работи добре като основен нюанс.

Маникюр със златни ивици

Райета, от една страна, са много прост и удобен елемент на дизайна, а от друга страна, тази проста форма дава огромно поле за творчество.


Като празничен маникюр е идеален дизайн със златни ивици-панделки. Начертайте няколко златни линии върху нокътя и добавете малко блясък.

Маникюр със сребърни ивици

Още един вариант за дизайн на ноктите на райета, посветен на празниците. Маникюрът със сребърни райета се съчетава добре с млечна или нюд основа и моментално превръща всеки маникюр в празничен и новогодишен (ако е през декември).

Геометричен дизайн

Една от тенденциите на 2023 е маникюр с черни ивици, образуващи геометрични фигури. На черния цвят обаче светлината не се събираше като клин. Райетата могат да бъдат в различни нюанси.


Между другото, вертикалните ивици визуално удължават късите нокти.

Вълнообразен дизайн

Както отбелязахме по-горе, маникюрът не трябва да е с идеално прави ивици. Вълнообразните или леко замъглени линии ще изглеждат оригинални и свежи.


Такива цветни ивици върху прозрачна основа изглеждат особено изгодни.

Маникюр със симетрични ивици

Симетрията върху ноктите винаги прави печелившо впечатление и най-лесният начин да я постигнете е с дизайн с ивици.Правите линии могат да пресичат нокътната плочка както хоризонтално, така и вертикално или диагонално.

райета с животински принт

Обичаните от много момичета „хищнически“ отпечатъци могат да се появят на ноктите под формата на ивици. Ако обичате например леопардови мотиви, но не искате да правите прекалено предизвикателен маникюр, това е чудесно решение.


Маникюр с тигрови ивици препоръчваме за феновете на ярки животински щампи.

Блестящи ивици

Красиви блестящи линии по ноктите създават празнично настроение. Този маникюр с райета е предназначен и за къси нокти.


Опитайте се да запълните празното пространство между ивиците с искри - ще се получи красиво и елегантно.

Минималистичен маникюр на райета

Дизайнът с прозрачна основа и няколко тънки ивици (например черни и бели) ще бъде оценен от тези, които ценят семплия и спретнат маникюр.


Вижте как изглежда този минималистичен раиран маникюр на снимката:

Котешко око

Магнитните преливания ще придадат на ноктите ви дизайн с котешко око. С помощта на специален лак с метални частици и магнит лесно се получават ленти с различна дебелина. Хоризонталните и вертикалните линии на "котешко око" успешно ще паднат както на къси нокти, така и на дълги.

Маникюр с карирани ивици

Карираният маникюр с ивици по ноктите обещава да бъде най-модерната новост на 2023 г.


Дребно или едро каре е чудесен избор за маникюр за всеки ден. Оставете клетките прозрачни или ги боядисайте с ярки цветове!Надяваме се, че нашата селекция от снимки на кариран маникюр с райета ще ви убеди да опитате един от тези дизайни на ноктите:

Маникюр с матови райета

Матовото покритие върви добре с райета. Може да бъде много дискретен дизайн в пастелни цветове с лаконични прави линии или по-смел маникюр с цветни ивици.


Препоръчваме да опитате лъскави ивици на матов фон. Шаблоните значително ще улеснят работата.

Неонов маникюр с райета

Неоновите нюанси в маникюра са по-популярни от всякога. А неоновите ивици върху ноктите могат да разнообразят всеки дизайн. За да рисувате линии, по-добре е да използвате най-тънката четка - по този начин шаблонът ще се окаже възможно най-точен.


Ако следвате модните тенденции, съветваме ви да разгледате по-отблизо неоново яке. Тънка ивица неонов цвят по ръба на нокътя ще направи маникюра модерен.

Акварелни ивици върху ноктите

С ивици, имитиращи акварелна рисунка, маникюрът ще бъде много нежен.

Цветните петна по ноктите можете да нарисувате с най-обикновени акварели от най-близкия магазин за изкуство. За да направите това, нанесете малко акварелна боя върху изсъхналото покритие и го размажете с четка. След няколко минути акварелът ще изсъхне и рисунката ще трябва да се фиксира с топ лак.

Маникюр с райета и кристали

Стрази и райета на ноктите съчетават най-смелите момичета. Но предпазливостта няма да навреди дори на тях - излишъкът от декоративни елементи не е от полза за никого. Не трябва да украсявате всичките си нокти наведнъж с разпръснати кристали и искри, ако не искате вкусът ви да бъде поставен под въпрос. По-добре е да добавите малко искрящи кристали върху няколко нокти.

Обърнат френски

Тънките цветни ивици по ноктите близо до самата кожичка са добро решение за онези, на които им е омръзнало класическото сако.Единственото нещо е, че не препоръчваме да правите такъв маникюр с гел лак: когато нокътят израсне отново, обратното яке в този случай ще изглежда небрежно. С обикновен лак, както се досещате, оправянето на ситуацията не е трудно.

Мраморен маникюр с райета

Тънки бели ивици, базирани на нюдови и пастелни цветове, идеално имитират вените върху мрамора. Важно е да рисувате линии с тънка четка без натиск." Мраморните" нокти могат да се получат и с ивици в светлосиви нюанси на млечен или бял фон.

Растения и ивици по ноктите

Маникюрът с райета е добър, защото върви с почти всеки дизайн. Включително и с растителни мотиви - рисунки на листа и цветя.

Маникюр с райета: фото урок

Ще ви трябва бял лак за нокти, малко ярки цветове и четка за изящно изкуство. Ако всичко това е под ръка, преминете към маникюра.

1Използвайте обезмаслител или лакочистител без маслена основа, за да почистите нокътната плочка. След това нанесете основен лак, за да осигурите най-добрата адхезия на цветния пигмент към нокътя и изчакайте да изсъхне.2Използвайте бял лак като основен. Например Blanc от Essie. Нанесете го на два слоя, за да задълбочите цвета и го оставете да изсъхне напълно.3С тънка четка с дълъг изкуствен косъм (можете да си купите такава от всеки магазин за художествени стоки) нарисувайте четири (или повече) надлъжни линии на всеки нокът. Използвайте лакове от всякакви ярки нюанси: червено, оранжево, синьо или аква.4Изчакайте рисунката да изсъхне и покрийте ноктите си с един слой топ лак. Маникюрът е готов!

Подготвили сме инструкции за тези, които искат да направят маникюр на райе по специален начин. Например с помощта на фолио или стикери.

  1. Подготвителният етап съвпада с подготовката за маникюр, който се извършва изключително с четки: първо се отстраняват остатъците от старото покритие и нокътната плоча се обезмаслява.

  2. След това се нанася основен лак, който ще служи като основа за маникюр.

  3. Лентите фолио се поставят върху прясното покритие и внимателно се притискат към нокътната плочка.

  4. След като лакът изсъхне с фолиото, върху нокътя се нанася прозрачен топ лак.

Ако внимателно избършете лака след това, ивиците ще останат на мястото си и можете да запълните празното пространство между ивиците с лак в различен нюанс и по този начин да актуализирате маникюра без много затруднения.

Как да си направим маникюр с райета с помощта на стикери? Просто е: стикерите се фиксират върху напълно изсъхнал основен слой, след което се нанася слой прозрачен лак, тоест топ лак.

Често ли правите маникюр с райета? Напишете коментар.

Категория: