Как да се върнем в 60-те? За ретро вдъхновена визия е нужна малко смелост, за да изберете цветен тоалет и да направите грим, който не му отстъпва по яркост. Разказваме за тайните на създаването му

Беше невъзможно да не ги забележите в тълпата: ярки тоалети с най-щурите цветови комбинации, плюс, разбира се, грим, който изпъква не по-малко от дрехите. Стиляги вълнуват обществените вкусове в средата на миналия век. В същото време и сега тези, които се опитват да ги имитират в начина на обличане и грим, привличат много внимание.

Занг Той

Какво да направите, за да се гримирате като пич?

  • Първо, не се страхувайте да нарушите едно от основните правила за грим, което предписва да не комбинирате два акцента в образа наведнъж: върху очите и върху устните. Без колебание пичовете подчертават и двете.
  • Второ, в същото време те използват цветове, които по правило не винаги се използват дори при специални поводи. Благодарение на този подход пичовете постигнаха ефекта, на който разчитаха: успяха да предизвикат посредствеността. И с нея, и всички онези, чийто живот беше подчинен на установения ред. Бунтарският дух на пичовете отразява техния ярък, необичаен външен вид.
Галя Лахав © fotoimedia/imaxtreeГаля Лахав © fotoimedia/imaxtreeМарко де Винченцо © fotoimedia/imaxtreeMoschillo © fotoimedia/imaxtree

Не е толкова трудно да се повтаря ден след ден гримът, който някога са създавали модните момичета. В няколко стъпки можете да получите желания външен вид.

Инструкции за стилен грим

лице

Ефектът на тен определено не е за пичове. Леко избелена, с равен тон, без недостатъци и несъвършенства - кожата, ако говорим за образ в духа на модата, трябва да бъде точно такава.

Първо трябва внимателно да го подготвите и да нанесете грунд - като Baby Skin от Maybelline New York - за да „запълните“ порите с неговата текстура и да направите повърхността на кожата идеално гладка. А след фон дьо тена трябва да напудрите лицето си с тънък слой прозрачна пудра.

Може например да е завършващата пудра High Definition на NYX Professional Makeup. Ще фиксира грима и в същото време ще помогне за леко изсветляване на тена на кожата.

Очи

Традиционен грим за очи за модата - графични черни стрелки на цветен фон.

1Подгответе клепачите си с грунд, като използвате доказан продукт като Eyeshadow Primer Potion на Urban Decay.2Едва след това продължете с нанасянето на сенките, в противен случай те (ярки, особено оцветени) ще се навият и ще се съберат в гънката на клепача - ще изглежда неестетично. Жълто, лилаво, светло зелено, синьо - използването на ярки цветове е добре дошло. Разнесете ги по повърхността на подвижните клепачи и ги прелейте добре по границите, така че нюансът да се разсее и буквално да се слее с кожата.3След това върху сенките може да се нанесе черна очна линия. Не забравяйте, че цветът на сенките трябва да съответства на цвета на дрехите ви. Стрелките трябва да са изпъкнали, широки, с изящна заострена "опашка" - затова L'Oréal Paris Super Liner Superstar с дебел филцов пискюл ще бъде полезен.

За бързо рисуване на графични стрелки, следвайте нашия видео урок!

4Завършете грима на очите си с драматична спирала като Lash Sensational на Maybelline New York.

Устни

  • Въпреки че гримът на очите на пичовете се оказва ярък (изглежда, че можете да спрете на него), червилото все още се нанася върху устните - предпочитание се дава на червени нюанси. Няма нужда да използвате тъмни червила - пичовете обичаха само ярки цветове.
  • Важно е устните да имат добре очертан контур. Така че първо използвайте молив - твърд олово като Contour Pro на Lancôme ще ви даде най-добра прецизност.
  • Ако днес матовите текстури са на мода, то в ерата на пичовете лъскавите устни бяха на мода. Затова обърнете внимание на такъв инструмент като лак за устни - Yves Saint Laurent Beauté има Rouge Pur Couture Vernis a Lèvres в различни нюанси.
La Perla © fotoimedia/imaxtreeПамела Роланд © fotoimedia/imaxtreeZero + Maria Cornejo © fotoimedia/imaxtreeВанеса Сюърд © fotoimedia/imaxtree

Преди да нанесете грим, не забравяйте, че кожата трябва да бъде идеално овлажнена и почистена. Прическата също играе важна роля. Най-често пичовете дават предпочитанията си на прическа с висок косъм и бретон.

Пробвали ли сте грим от 60-те? Напишете отзив в коментарите.

Категория: