Няколко опции за коригиращ грим за тези с кръгло лице

Ако искате да коригирате кръгла форма на лицето, важно е да запомните: всички елементи на изображението трябва да се допълват взаимно и може би е по-лесно да разрешите някои от „проблемите“ не със сложен грим, а но с помощта например на прически.

В случай на корекция на формата на кръгло лице, прическата е изключително ефективен „инструмент“. Кичури, които покриват страните на лицето и обем в темето, ще свършат най-добра работа.

Ами гримът? Има няколко подхода за коригиране на кръгла форма на лицето - те могат да се използват както поотделно, така и заедно.

Коригиране чрез подчертаване

Това е най-простата техника, която обикновено се използва в дневния грим.

  • Когато нанесете по-светъл коректор върху Т-зоната - средата на челото, "гърба" на носа и средата на брадичката - можете визуално да разтегнете лицето и да направите кръглата форма по-голяма овална.
  • Ако нанесете светъл коректор върху горната част на скулите и върху „триъгълника“ под очите, лицето също визуално ще се разтегли, но ще придобие по-голям релеф: светлата му част ще образува овал.

Предимството на подобна корекция е, че за разлика от останалите е невидима - при условие, че коректорът се нанася на много тънък слой и се разтушава в цвета на тона. И все пак - поради създадената игра на светлина и сянка, можете да изключите други видове корекция от грима.

Важно: не правете такава корекция с хайлайтър - ако прекалите с продукта, можете да получите мазен блясък вместо деликатен блясък на кожата.

Корекция чрез потъмняване

  • Прави се с тъмни коректори и бронзанти. Първо се обработват зоните отстрани на лицето, след което, ако е необходимо, можете да потъмните скулите, за да придадете релеф на лицето (подробни инструкции за такава корекция на лицето можете да намерите тук).
  • След като нанесете всички продукти за грим, напудрете лицето си малко с пудра - има риск през деня, особено през лятото, такъв грим да "изплува" .

Други акценти

Към грима за кръгло лице трябва да се подхожда комплексно: вместо корекция, можете визуално да промените чертите му с помощта на други акценти - в грима на очите, веждите и устните.

  • Ако имате големи черти на лицето, просто трябва леко да ги подчертаете с грим - тренирайте цилиарния ръб с молив, гримирайте миглите си, подчертайте устните си и се разходете по скулите с бронзант.
  • Ако не, направете веждите или устните си по-активни.

Грим за очи

Гримът на очите, ако лицето е кръгло, има и коригираща функция, тъй като визуално привлича вниманието.

  • Ако имате малки или дълбоки / близко разположени очи, основните акценти в грима трябва да бъдат поставени извън подвижния клепач: увеличете очите си със засенчване или нарисувайте стрелки с дълги "опашки" .
  • Ако не знаете как да преливате, просто нарисувайте „активни“ стрелки с „опашки“, простиращи се отвъд очите. В противен случай има риск да ги намалим, дори напротив.

Кои черти коригирате с грима? Оставете коментари - и запомнете други универсални съвети за грим за кръгло лице.

Емилио де ла Морена © fotoimedia/imaxtreePPQ © fotoimedia/imaxtreeПрабал Гурунг © fotoimedia/imaxtreeBalmain © fotoimedia/imaxtreeФатима Лопес © fotoimedia/imaxtreeПаскал Милет © fotoimedia/imaxtreeПаскал Милет © fotoimedia/imaxtree1Когато правите грим, фокусирайте се върху очите - именно върху тях другите ще обърнат внимание на първо място.2Избягвайте правите линии в грима и стрелките с остри "опашки" . Дайте предпочитание на сенки от тъмни нюанси, засенчени вертикално.3На кръгло лице дългите и гъсти мигли ще изглеждат много изгодни. Ако нямате такива, използвайте специални снопчета изкуствени мигли или вземете удължители в салона.4Опитайте се да не правите веждите, като лицето, кръгли - това допълнително ще подчертае заоблеността на лицето. Формата на веждите, напротив, трябва да е остра, с рязко прекъсване.5Устните трябва да изглеждат плътни и обемни. За да постигнете този ефект, трябва да нанесете лек гланц в центъра на долната устна.

Категория: