Примамлив блясък на скулите - доскоро това беше детайл от изключително звездни образи, които гримьорите добавяха към грима с таен инструмент: хайлайтър. Сега те са достъпни за всеки и в различни текстури. Кое е по-добро?

Той, от една страна, помага да се отърве кожата от тъпота, от друга страна, придава й, в този случай, „интелигентно“ излъчване. Всичко това е хайлайтър: инструмент, който доскоро се съхраняваше само в случаите на гримьори, които работеха зад кулисите на модни ревюта. Сега е един от основните грим хитове и незаменим инструмент в арсенала на бютихолиците.

Кой хайлайтър е по-добър - кремообразен или сух?

Сух хайлайтър

  • Ако в началото хайлайтърите бяха предимно сухи - под формата на пудра (много дори използваха бели сенки с блясък или перлен ефект вместо специализиран продукт), то по-късно се появиха много повече текстури. Това се дължи на първо място на факта, че прахообразните хайлайтери не лежат много естествено върху кожата - ако не изчислите малко обема при нанасяне, прахообразният слой ще изглежда така, сякаш сте разпръснали блясък върху кожата. Затова винаги трябва да се внимава със сухите хайлайтъри.

"

Осветяваща палитра Strobe of Genius

Течен хайлайтър

  • Течните хайлайтъри са съвсем различен въпрос (вижте Alliance Perfect Highlighter на L'Oréal Paris).За да направите блясъка много деликатен, можете да разнесете малка капка от продукта върху кожата с върха на пръстите си. Друг вариант (между другото, много практичен и обичан от тези, които предпочитат естествения грим) е да смесите такъв хайлайтър с фон дьо тен и да го разнесете върху кожата. В този случай резултатът надминава всички очаквания: изглежда, че кожата блести отвътре, но излъчването й идва от много мека, здрава, естествена.

"

L'Oréal Paris Alliance Perfect Highlighter

Хайлайтър стик

  • Следващата стъпка беше появата на крем хайлайтър стик. Например Maybelline New York - Master Strobing има такъв. Текстурата му е такава, че хайлайтър от този тип оставя лека сияйна следа върху кожата - с модерен мокър ефект. Той сякаш се топи върху кожата, слива се с нея, което е основното му предимство.Това създава впечатлението, че кожата е толкова блестяща сама по себе си.

"

Maybelline New York Master Strobing Highlighter Stick

Всеки от тези хайлайтери се използва за различни поводи. Течността и кремът са това, от което се нуждаете за грим за всеки ден, защото създават най-естествения резултат. Но сухият хайлайтър е по-добре да се използва вечер - в грима за специални поводи искрящият блясък на такъв инструмент би бил по-подходящ.

Въпреки това, любителите на такава техника на грим като стробинг могат дори да комбинират хайлайтъри един с друг. Течността се „смесва“ във фон дьо тена и след това се нанася суха върху скулите с по-очевидни щрихи, като се добавя в малко количество към „отметката“ над устната, „гърба“ на носа и зоната под веждите.

Huishan Zhang © fotoimedia/imaxtreeАнджело Марани © fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtreeMax Mara © fotoimedia/imaxtreeMoschillo © fotoimedia/imaxtree

Какъв хайлайтър използвате - кремообразен, сух или стик? Участвайте в нашата анкета.

"

Категория: