Изглежда, че под бургундския цвят в тоалета е трудно да се създаде „правилният“ грим - той е благороден и следователно задължава да се съчетава. Казваме ви каква красива визия ще бъде хармонично допълнение към рокля в бордо

Отправната точка в образа бордо рокля ли е? Това означава, че гримът за него трябва да бъде създаден същият като този цвят - изискан, с нотка на шик, аристократичен. И няма разлика за какъв грим говорим - дневен или вечерен.

Първо изберете цветовата схема на продуктите, които ще използвате в грима си.

Моля, имайте предвид, че е по-добре да не използвате нюанси, които ще изпъкнат твърде много на фона на бордо. Избягвайте силните контрасти. В същото време, между другото, винен цвят, който съответства на цвета на роклята, ще бъде много подходящ за вашия грим.

С какви нюанси да работят тези, които са избрали тоалет в бордо?

1Черно

Класика в жанра - и универсален нюанс, без който гримът е практически незаменим. Гримът под бордо рокля не е изключение от това правило.

2кафяво

Шоколадовите нюанси ще бъдат особено добри в грима на очите, направен под рокля в бордо; най-добре е да ги използвате, за да създадете изразителна мъгла около околоочния контур.

3Вино

Този нюанс е за устни! И не се страхувайте, че в изображението ще има твърде много бордо. Напротив, акцентът върху устните с цвят на вино ще бъде в хармония с дрехите.

4Прахообразно розово

Този нюанс е подходящ за създаване на деликатен грим в неутрални тонове. И ако искате да надхвърлите това, което обикновено се счита за естествено в грима, използвайте розово златни цветове.

Бибху Мохапатра © fotoimedia/imaxtreeПамела Роланд © fotoimedia/imaxtreeМайкъл Костело © fotoimedia/imaxtreeДжон Галиано © fotoimedia/imaxtree

Заслужава да се отбележи, че всички тези нюанси са еднакво подходящи както за блондинки, така и за брюнетки. Те могат безопасно да направят винен акцент върху устните и да подчертаят очите с кафяв или бежов опушен лед.В същото време блондинките са по-подходящи за искрящо розово злато, а брюнетките - голо розово. Червенокосите, от друга страна, трябва да помислят за постоянното присъствие на бордо червило в козметичната си чантичка, което ще създаде изразителна комбинация с яркия им цвят на косата.

Дневен грим за рокля в бордо

Ако визия е през деня, използвайте нюансите, изброени по-горе, за да я направите дискретна: подчертайте скулите с блестящ руж в златисто-розов нюанс, нанесете същото върху устните и оцветете очите с кафяви сенки (a лека мъгла на линията на миглите ще подчертае очертанията им) или черна очна линия (стрелките в дневния грим трябва да са тънки).

Салваторе Ферагамо © fotoimedia/imaxtreeAdeam © fotoimedia/imaxtreeЕрин Фетърстън © fotoimedia/imaxtree

Вечерен грим под рокля в бордо

Вечерният грим е съвсем различен въпрос. Бледорозовите нюанси и нюдовите нюанси могат да бъдат оставени настрана. Вместо това сочен винен цвят трябва да бъде в центъра на вашето внимание - използвайте го, за да се фокусирате върху устните.

  • За лъскав блясък използвайте Rouge Pur Couture Vernis à Lèvres на Yves Saint Laurent Beauté (№ 41 Brun Cuir) за блестящо покритие. Матово покритие с цвят на вино ще позволи кремът за устни Soft Matte Lip Cream (Vancouver) от NYX Professional Makeup.
  • Очертайте очите си с черна линия като Lasting Drama от Maybelline New York.В този случай не можете да се страхувате от по-широки графични стрелки. Или направете избор в полза на опушен айс - едноцветен, с акцент върху гънката на клепача. За да ги изпъкнете, използвайте Lust Red от Eyes To Kill от Джорджо Армани.
Халпърн © fotoimedia/imaxtreeBadgley Mischka © fotoimedia/imaxtreeЕли Сааб © fotoimedia/imaxtree

Вече експериментирахте ли с грим под рокля в бордо? Напишете коментар.

Категория: