Как да оцветявам вежди? Моливът е инструмент за тези, които не се нуждаят от щателен грим на веждите, а от лека корекция набързо. Казваме ви кой молив е по-добре да изберете в този случай

Сред продуктите за вежди, като че ли моливът винаги идва на първо място - това е класически, най-простият и универсален "инструмент" за корекция. Най-подходящ е за тези, които не се нуждаят от сложен, многоетапен грим на вежди - удобно е с моливи, ако са ви достатъчни няколко щриха с олово и леко засенчване на линии.

Адам Селман

Моливите се предлагат в различни видове и това трябва да имате предвид, когато избирате инструмент за себе си.

Как да изберем молив за вежди?

Формат

 • Някои моливи са стандартни, те трябва да се подострят, докато ги използвате. Те включват, например, молив за вежди на прах от NYX Professional Makeup.
 • Други са механични, с прибиращ се стилус като високопрецизния молив за вежди на Giorgio Armani. Но въпреки удобството си мнозина предпочитат първото: обикновените моливи са по-твърди и по-надеждни (прибиращото се олово често се чупи) и обикновено се представят в по-богата и разнообразна цветова палитра.

Композиция

 • Друг критерий за избор на добър молив трябва да бъде неговият състав. Първо, по-добре е моливът да е твърд.Тогава цветът ще залепне по-добре върху веждите. Няма нужда да се страхувате, че ще се „разпространи“, размаже по кожата. Твърдият молив ще улесни начертаването на ясен контур.
 • В същото време мекият восъчен молив може да бъде полезна находка. Работата е там, че след прилагането на този молив се подобрява адхезията на прахообразните частици сенки към повърхността на космите. Те стават по-лесни за оцветяване. Но не забравяйте, че колкото по-мек е моливът, толкова по-дебел ще бъде цветът. Няма нужда да прекалявате - веждите трябва да са естествени.
 • Второ, уверете се, че моливът не съдържа, например, такъв компонент като слюда. Създава ефект на блясък и изобщо не е необходим в грима на веждите. Изберете матови продукти.

Нюанс

Колкото до цвета, има още много тънкости.

Когато избирате молив, е важно да знаете например вашия цветотип (за да го определите, направете нашия тест) - топъл ли е или студен? И в зависимост от това, направете избор в полза на един или друг нюанс.

Но още по-важен е цветът на косата - той трябва да се ръководи на първо място.

 • Кой молив за вежди подхожда на брюнетките? Момичетата с тъмна коса са най-лесни: те могат да изберат кафяв молив за вежди, който да подхожда на цвета на косата им.

Марчеза

 • Червенокосите момичета имат нужда от него, но винаги с топъл оттенък.

Бибху Мохапатра

 • На кестенявите жени ще им подхожда цветът на черен шоколад, но със студена пепелява нотка. Момичетата с много тъмна, почти черна коса ще имат нужда от сив нюанс.

Марчеза

 • И кафяво ще бъде идеалният избор за блондинки и блондинки, много от които погрешно смятат, че се нуждаят от интензивен шоколадов нюанс.За тях този цвят е твърде топъл, така че сивият нюанс, който има тауп, е най-добрият с този цвят на косата.

Колекция Брок

Заслужава да се отбележи, че производителите се опитват да направят вече удобните моливи за вежди още по-функционални. Например, на върха на Brow Satin Duo от Maybelline New York има мека гъба, която смесва линиите и запълва пространството между космите с цвят, а Brow Artist Designer от L'Oréal Paris има четка, която придава на вежди подходяща форма. Lancôme отиде още по-далеч и представи молива Monsieur Big Brow с миниатюрна кабуки четка от едната страна. Тя също трябва да помогне със засенчването.

Как да боядисвам вежди с молив? Инструкции стъпка по стъпка

1Вземете чиста четка за вежди и срешете космите нагоре с нея. Нямате ли такъв? Страхотна алтернатива, която всеки трябва да има в чантата си за гримове, е стара четка за спирала. Важно: тя също трябва да е чиста.2Разходете се с молив по долната граница на веждата - линията трябва точно да повтаря нейния завой. За да постигнете симетрия, боядисвайте втората вежда успоредно с първата.3С помощта на четка срешете косъмчетата надолу и очертайте горната граница на веждата според нейната форма.4Начертайте липсващите косъмчета във веждите, попълнете „празните“ и смесете пигмента с четка.5В началото на веждата добавете малко количество молив и разбъркайте добре, така че преходът да е плавен. Осветете зоната под веждите.6Смесете долния край на веждите с плоска четка за сенки. Фиксирайте космите със специален гел или спирала.Затвърдете придобитите знания, като гледате видео урока." Филип Лим © fotoimedia/imaxtreeКармен Марк Валво © fotoimedia/imaxtreeDelpozo © fotoimedia/imaxtreeДжени Пакъм © fotoimedia/imaxtreeДжереми Скот © fotoimedia/imaxtree© fotoimedia/imaxtreeNoon By Noor © fotoimedia/imaxtreeДържавно училище © fotoimedia/imaxtreeДържавно училище © fotoimedia/imaxtree

най-добрите моливи за вежди с оценка

 • Високопрецизен молив за вежди, Джорджо Армани

  Този молив също е двустранен: четката му позволява да срешете веждите си и да оформите непокорните косъмчета. Палитрата съдържа три нюанса - от светло до тъмно кафяво.Върхът на молива е ултра тънък, което му позволява прецизно завършване на косъмчетата, придавайки естествен вид на веждите. Друг плюс е водоустойчивостта: благодарение на нея не е нужно да се тревожите за състоянието на веждите си, независимо дали в дъжд или сняг.

 • Brôw Define Pencil, Lancôme

  Моливът за вежди Lancôme Double Ended Eyebrow Pencil е съчетан с четка, която ви позволява не само да срешете веждите си, но и да смесите щрихите от молива след нанасянето му. В палитрата има шест нюанса за избор. Моливът се плъзга гладко и лесно през косъмчетата, създавайки ясна линия. Нанася се лесно, което ви позволява да експериментирате с грима на веждите - да им придадете нова форма или да подчертаете естествената красота. И също така - няма да се тревожите за състоянието на грима през деня: моливът е много устойчив.

 • Brow Beater, Urban Decay

  Този молив има прибиращ се повод от едната страна и спираловидна четка от другата, за да ви помогне да оформите веждите си, преди да нанесете грим. Що се отнася до функционалните характеристики на молива, той е представен в четири нюанса - кафяво, топло кафяво, кафяво и тъмно сиво. Моливът е доста твърд, което позволява лесно и незабележимо рисуване върху липсващите косъмчета на веждите и запълване на „празнините“. Благодарение на леката му текстура можете да смесите пигмента и да експериментирате с наситеността на грима.

 • Ултратънък молив за вежди Micro Brow Pencil, NYX Professional Makeup

  Eyebrow от NYX Professional Makeup ще ви зарадва с широка цветова палитра и високо съдържание на пигмент в състава. Този молив има осем нюанса: от светло сиво до ярък шоколад и цвят на еспресо.Моливът е двустранен и има многофункционална четка. Текстурата е плътна и пигментирана, което улеснява жонглирането на външния вид. Можете да придадете на веждите си както естествен ефект, така и ярък, закачлив. А ултратънкият стилус ще ви помогне лесно да направите веждите симетрични и да рисувате върху най-труднодостъпните места.

 • Молив за вежди Brow Precise, Maybelline New York

  Механичният молив Maybelline Double Ended се предлага в три естествени нюанса - тъмно русо, кафяво и тъмно кафяво. Той има тънък стилус, който лесно може да проследи дори най-тънките косъмчета на веждите. С него можете да попълните формата на веждите, като нарисувате липсващите косъмчета и след това прелеете с четка. Моливът е издръжлив, гримът с него ще издържи цял ден.

 • Молив за вежди Brow Artist Designer, L’Oréal Paris

  L'Oréal Paris Double Ended Professional Eyebrow Pencil се предлага в два универсални нюанса - за блондинки и брюнетки. Има пунктиран стилус, който ви позволява идеално да рисувате върху липсващите косми, да придадете на веждите очертана форма и да подчертаете завоя. И с четка можете да смесите пигмента.

Категория: